Ministerul Sănătăţii a trimis la DSP Sibiu o notificare prin care anunţă gradul de clasificare a trei spitale din judeţ. Spitalul Judeţean rămâne la gradul II, Spitalul Militar la gradul III, iar spitalul din Agnita a fost încadrat în clasa IV, toate clasificările fiind fără plan de conformare.
“Am primit adresă de la Ministerul Sănătăţii privind finalizarea clasificării pentru trei spitale din judeţ, iar această notificare a fost trimisă de către Ministerul Sănătăţii şi unităţilor sanitare respective. Astfel, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu : clasa II (fără plan de conformare), Spitalul Militar Sibiu: clasa III (fără plan de conformare) şi Spitalul Orăşenesc Agnita: clasa IV (fără plan de conformare). Pentru celelalte spitale nu am primit informaţii oficiale”, a spus Simona Berariu, purtătorul de cuvânt al DSP Sibiu.
Începând cu acest an spitalele vor fi platite, pentru prima dată, în funcţie de clasa în care se află, astfel încat tarifele pentru un caz să nu fie mai mici în unităţile sanitare de gradul I, cel mai bun grad, faţă de cele de gradul V, cel mai slab grad.
În categoria II, cea în care a fost clasificat spitalul Judeţean, pot intra cele mai bune spitale judeţene. Instituţiile din această clasă sunt cele care au, în structura lor, 21 de secţii şi laboratoare, inclusiv chirurgie generală, obstetrică-ginecologie (secţie cu minimum trei săli de naştere), boli infecţioase. Liniile de gardă vor acoperi fiecare secţie, iar medicii de specialitate trebuie să asigure asistenţă medicală 24 din 24 de ore în 11 specializări. Cele mai performante aparate cerute pentru clasa a II-a sunt computer-tomograful şi aparatul de rezonanţă magnetică.
„Clasificarea celei mai mari instituţii spitaliceşti din judeţ în categoria a II-a este o realizare foarte importantă, cu efecte pozitive în ceea ce priveşte evoluţia noastră viitoare. Toate problemele de conformare au fost rezolvate iar această încadrare aduce un plus important actului medical”, a declarat Dr. Liviu Cotârlă, managerul SCJU Sibiu.
La Spitalul Judeţean Sibiu este necesară achiziţionarea unui nou tomograf din 23 octombrie 2013, iar reprezentanţii spitalului spun că acesta va fi achiziţonat cu ajutorul Ministerului Sănătăţii, iar gradul de clasificare primit nu va fi afectat. Achiziţionarea RMN-ului va costa 5.200.000 lei, iar Consiliul Judeţean o să contribuie cu suma de 263.000 lei.
„Această calsificare ne obligă să ne gândim să ajungem la atingerea celei mai performante categorii, adică prima categorie. Ce aduce această categorie II pe care am obţinut-o este o mai bună finanţare de la Ministerul Sănătăţii, astfel acum se va aloca suma de 1.600 lei pentru un pacient, în loc de 1.444 câte se aloca înainte”, a spus managerul spitalului, Liviu Cotârlă, la începutul lunii martie.
Un spital de categoria a treia, cum a fost clasificat Spitalul Militar, trebuie să aibă obligatoriu computer-tomograf, iar instituţia nu trebuie să îndeplinească condiţii de internare a pacienţilor din alte judeţe.
În ceea ce priveşte spitalul din Agnita, acesta a fost încadrat în categoria IV, categorie care cuprinde instituţii municipale şi orăşeneşti, care au şapte secţii obligatorii, printre care anestezie şi terapie intensivă şi chirurgie generală. Secţia de ginecologie are măcar o sală de naştere. Instituţia are doar două linii de gardă. Nu trebuie să lipsească ecograful şi aparatul de radiologie.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Simona Berariu , Spitalul Județean , Ministerului Sănătății , Urgență Sibiu , Spitalul Clinic Judeţean , Spitalul Militar , La Spitalul Judeţean Sibiu , Consiliul Județean , Liviu Cotârlă , Ministerul Sănătății , Spitalul Militar Sibiu , Spitalul Orăşenesc Agnita
Vizualizari: 461
Ultimele comentarii
Acum 32 minute
Ghița
Acum 1 oră
Emil
Acum 1 oră
Chitruta
Acum 3 ore
Ron
Acum 3 ore
Pop