Sâmbătă,
18.05.2024
Cer Senin
Acum
12°C

"Profesorul de franceza" in interpretarea studentilor de la Actorie

Seara de sâmbătă din acest weeknd se încheie cu un spectacol pe ce care cei care iubesc teatrul nu trebuie să îl rateze - „Profesorul de franceză” de Tudor Mușatescu.

„Profesorul de franceză”, regizat de Florin Coșuleț, este o poveste desfăşurată într-un mic orăşel de provincie, unde sosește un nou venit, un tânăr profesor de franceză. Sosirea lui trezește trezeşte emoţie şi nebunie într-o clasă de liceu, generând întâmplări haioase dar și dramatice.

„Profesorul de franceză este un spectacol de o ţinută deosebită, în care tinerii actori pot stabili un prim contact cu actoria de teatru şi film. Proiectul îşi propune reactualizarea dramaturgiei româneşti interbelice, punându-i pe studenţi în ipostaze comportamentale relativ opuse şi oferindu-le teme inepuizabile. Totodată, ineditul constă într-o echilibrare a raportului arhaic – inovaţie prin introducerea formelor de expresie multimedia într-o fuziune cu teatrul clasic românesc. Pentru a întări calitatea vădit spirituală a acestui proiect, trebuie menţionat faptul că întregul edificiu îi este dedicat profesorului şi actorului Virgil Flonda, care ne-a fost un adevărat model”, a spus Florin Coşuleţ.

Din distribuţie fac parte Alexandru Malaicu, Andrada Poplăcean/Diana Nit, Diana Moraru/ Ștefana Geleriu, Alexandra Roatis/ Andrada Grosu, Constantin Podu şi Claudiu Fălămaș.

Spectacolul va avea loc sâmbătă, 16 martie, de la ora 21:00, la Studioul CAVAS din cadrul Facultăţii de Litere şi Arte Sibiu. Preţul unui bilet este de 10 lei, iar redus 5 lei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus