Luni,
20.05.2024
Partial Noros
Acum
22°C

Concert fără public, la Sibiu, pentru susținerea profesioniștilor din industria spectacolelor

Concert fără public, la Sibiu, pentru susținerea profesioniștilor din industria spectacolelor

Pentru prima dată fără public, trupa sibiană Suburbia11 pregătește un eveniment inedit, online, în această seară, de la ora 22. Trupa are în plan o consistentă desfășurare de forțe pentru a ajunge pe ecranele cât mai multor fani, dar și pentru a transmite în același timp un mesaj: alături de artiști, și profesioniștii din industria spectacolelor au nevoie de susținere în această perioadă!

Peste 70 de pagini partenere din 20 de orașe din România vor prelua concertul: organizatori, localuri, festivaluri, presă, radio - lucru posibil cu ajutorul serviciului Livestream Romania.

"Am fi putut face acest concert online la sala de repetiții, într-un bar, la noi acasă, cu instrumentele din dotare și să ne filmăm cu telefonul. Oricum feelingul unui concert online nu va fi niciodată același cu "the real deal". DAR vrem să scoatem în prim-plan cât de mult contează munca acestor oameni absolut necunoscuți, pe care nu-i vedeți niciodată pe scenă, nu le știți numele, nu aveți idee când și cât au muncit și muncesc pentru realizarea fiecărui eveniment. Sunetiști, scenotehnică, foto-video, pază, manageri, luminiști, agenții de booking, agenții de ticketing, owneri de localuri, organizatori de festivaluri, distribuitori, barmani, companii care vând merch... și un întreg bulgăre de zăpadă care cuprinde sute și mii de oameni sunt afectați, alături de noi, artiștii, de tot acest tăvălug care s-a năpustit asupra industriei. Noi, artiștii, suntem doar o mică parte, și suntem singurii vizibili. De aceea, toate donațiile voastre dinaintea și din timpul concertului vor susține costurile de logistică ale acestui eveniment. Într-o lume în care deocamdată le e imposibil să-și desfășoare activitatea, vrem să susținem în cel mai distractiv mod oamenii care fac ca ceea ce facem noi să arate și să sune în cel mai bun mod posibil”, spun artiștii sibieni.

concert fara public

Suburbia11 e una dintre cele mai active trupe din Sibiu iar membrii trupei sunt: Claudiu Fălămaș (voce și chitară acustică), Medve Sandor (trompetă, trombon, acordeon, melodică, tilincă), Bogdan Muntean (chitară-bas), Dragoș Pătrău (chitară electrică), Alexandru Ciobotaru (tobe).

Cântă o combinație de ska-punk-reggae cu influențe balcanice și spun despre ei că încearcă să cânte "despre acele lucruri care credem noi că au sens pe lume: să te simți bine, să iubești un pic mai tare, să vorbești mai răspicat atunci când vremurile o cer." Doar anul trecut trupa a avut în total peste 50 de concerte în țară și în afara ei, iar pentru 2020 plănuiesc lansarea primului album și reluarea concertelor atunci când acestea vor putea fi reprogramate.

suburbia 11

Evenimentul are loc diseară, de la ora 22:00, LIVE pe pagina de Facebook a trupei și pe paginile partenerilor. Vor cânta în Sibiu, într-o hală industrială a partenerilor de la Zacaria. Stream-ul live va fi asigurat de echipa Livestream Romania, iar scena și luminile vor fi puse la dispoziție de Phonon - SOUND Solutions și Coje LightMix. 

Donațiile pentru susținerea acestui eveniment se pot face pe pagina de Bandcamp Suburbia11. Întreaga sumă va fi folosită pentru a susține costurile de logistică ale acestui eveniment, pentru a marca susținerea față de profesioniștii din domeniul organizării de spectacole.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Jon

Acum 3 ani

Din pacate sau nu, s-a cam donat pentru "linia intai", constructii de spitale, persoane defavorizate, copii fara tablete si alte fundatii si ONG uri. Chiar si turnul sfatului sugereaza in fiecare articol sa sustinen echipa printr-o donatie deci sunt buzunarele cam goale. Cam care a fost contributia medie a membrilor formatiei pe anul trecut la sanatate, asigurari sociale?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus