Luni,
30.11.2020
Ceata
Acum
-1°C

Erasmus, altfel

15 Martie 2013 13:04

Fără urmă de discurs academic, fără conformism, fără prejudecăți, dar cu mult umor și spirit liber. Vineri, în Aula Avram Iancu, Serviciul de Relații Internaționale și Programe Comunitare al ULBS și National Erasmus Student Network România au organizat o prezentare a programelor Erasmus, într-o manieră mult mai apropiată de cei mai interesați de subiect: studenții. ”Ca să vă faceți o idee despre ce înseamnă Erasmus, vă recomand să vă uitați la filmul ” L'auberge espagnole”. Filmul se găsește pe net, vedeți voi ce site-uri, e o comedie foarte tare”, le-a explicat Andrei, studenților, despre prima ”lectură obligatorie” necesară pentru a înțelege ce oferă Erasmus. Filmul cu pricina descrie povestea lui Xavier, un tânăr francez de 25 de ani, student în ultimul an la facultatea de studii economice, care hotărăşte să plece la Barcelona ca să înveţe spaniola şi să-şi definitiveze studiile. ”La Barcelona, el va împărţi un apartament cu încă şapte studenţi de prin toată Europa. Acolo va descoperi lumea, Europa, viaţa socială, autonomia şi sexualitatea”, așa sună descrierea filmului pe site-ul cinemagia.ro, și aproximativ în același fel sună prezentarea Erasmul făcută de studenți, studenților. Prezentările au continuat în același stil, iar studenții au fost receptivi.

Ședința de informare Erasmus destinată atât viitorilor studenți Erasmus care vor să plece în mobilități de studiu sau practică, cât și coordonatorilor Erasmus din cadrul facultăților a fost organizată de Serviciul de Relații Internaționale și Programe Comunitare al ULBSși de National Erasmus Student Network România.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus