Vineri,
09.12.2022
Innorat
Acum
9°C

Surprize pe viitoarea autostrada Sibiu - Orastie: radar inteligent, imposibil de detectat

Pe autostrada Sibiu-Orăştie vor fi montate radare speciale, îngropate în asfalt, imposibil de detectat cu aparatele anti-radar clasice. ”Este o noutate, este autorizat şi poate rezolva toate problemele pe care le cere Poliţia", a declarat pentru Pro Tv Teodosie Neacşu, directorul proiectului.

Radarul inteligent începe să funcţioneze în momentul în care roţile din faţă ale unei maşini trec peste un anumit senzor care este ascuns în asfalt. În continuare, sistemul calculează în cât timp parcurge şoferul distanţa de 2,5 metri, drumul până la următorul senzor. În cazul în care conducătorul auto a depăşit limita maximă de viteză, maşina acestuia va fi fotografiată şi proprietarul vehicolului va primi amenda acasă. Un singur radar inteligent costă 35.000 de euro și faţă de sistemele din vechea generaţie, cele noi folosesc camerele de supraveghere, softuri speciale şi nu emit unde, astfel că şoferii nu pot fi atenționaţi de detectoarele speciale. 
Aceste radare inteligente funcţionează deja pe Drumul Naţional 1. Acestea sunt instalate la Baloteşti, Tâncăbeşti, Bărcăneşti şi Sinaia, pe fiecare sens de mers. Vor fi montate în acest an și pe Autostrada Soarelui.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

9 comentarii

libero

Acum 9 ani

Noi avem mai multe radare decat autostrazi...
Raspunde

eu

Acum 9 ani

n-au din ce mai fura bani, cu licitatiile lor trucate.
Raspunde

Luca

Acum 9 ani

O SFecla!! IGO??? sau Amigo(Tot IGO), sau, Primo(Tot IGO), Sygic(Nu e IGO), sau MIO. sau TomTom. Se importa in Folderul Contents, la speedcam, un fisier downloadat de pe \"***www.pdiromania.ro/speed\'cams.html\" :)) Cat costa un amarat de radar Fix \"35000 E\":)) Noapte buna!
Raspunde

Odin

Acum 9 ani

@3 Luca Corect!
Raspunde

Mary

Acum 9 ani

macar de-ar exista autostrada inainte sa vorbeasca de surprize
Raspunde

x

Acum 9 ani

corect! mai bine ar construi autostrazi...
Raspunde

Misu

Acum 9 ani

Si zi asa, imposibil....
Raspunde

Mihai

Acum 9 ani

surpriza ar fi sa fie gat autostrada.... daca ar putea ar pune taxe de autostrada si radare si FARA autostrada...
Raspunde

rasu-plansu

Acum 9 ani

ne ocupam de potcoave si noi n-avem cai.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus