Marţi,
29.11.2022
Cer Senin
Acum
4°C

Vremuri grele in avocatura. Populatia saraceste, onorariile scad

Cu ocazia Adunării Generale a Baroului Sibiu, desfășurată luna aceasta, mai mulți avocați de prestigiu din oraș au vorbit despre sărăcirea populației și despre o scădere generală a onorariilor practicate.

Peste o sută de avocați sibieni au solicitat oficial Baroului stabilirea unor onorarii minimale pentru serviciile oferite. Cererea a fost respinsă din motive legale Din punct de vedere economic, avocații sibieni nu sunt prea optimiști. Conform luărilor de cuvânt și declarațiilor făcute la ultima adunare generală a Baroului Sibiu, există serioase semne de îngrijorare în ceea ce privește situația socială din Sibiu și din țară. ”Fac un apel, argumentat de o perspectivă sumbră, în privința dezvoltării profesiei noastre. Există o sărăcire evidentă a populației, pe care avocații o resimt. După părerea mea, sistemul judiciar se îndreaptă către un colaps. Singura soluție este cea a solidarizării și respectării drepturilor. Sunt convins că vom trece și peste acest prag, dar nu va fi un moment ușor”, a declarat Virgil Vulcan, prodecanul Baroului Sibiu. Ideea a fost împărtășită și avocatul Dorin Suciu. ”În zilele acestea de criză, doar cei bine pregătiți profesional pot să răzbească. Facultățile de drept din România au ajuns să furnizeze o grămadă de absolvenți care n-au nicio chemare pentru profesia de avocat. Pregătirea profesională, din acest punct de vedere, este la cel mai scăzut nivel. Sunt vremuri de criză în avocatură”, a spus Dorin Suciu.

Onorarii minimale

Un prim efect al degradări economice se reflectă în scăderea onorariilor și apariția în piața avocațială a prețurilor de dumping. Pe lângă o creștere acerbă a concurenței. Pentru a combate această situație, peste o sută de avocați din Baroul Sibiu au semnat un tabel prin care au solicitat conducerii stabilirea unor onorarii minimale pentru serviciile avocațiale oferite. Avocatul Dragoș Târșia, consilier în Baroul Sibiu, a explicat faptul că există deja în țară un precedent în acest sens, respins de Consiliul Concurenței. ”Baroul nu poate da curs acestei solicitări, nelegală. Serviciile avocațiale nu pot fi influențate de un terț. În plus, o astfel de reglementare ar atrage și reversul, adică stabilirea unor onorarii maximale, cu care nu putem fi de acord”, a explicat Dragoș Târșia. Un apel la solidaritate și respect reciproc a lansat și decanul Baroului, Nicolae Baier. ”Semnalele din ultimul an nu sunt cele mai fericite. Este un moment greu și fac apel la solidaritate, altfel nu vom rezista acestor vremuri. Nu vreau să ajung să dau exemplul altor barouri prin țară care s-au transformat în veritabile dueluri între colegi”, a transmis Nicolae Baier.

În Baroul Sibiu există în acest moment 443 de avocați, dintre care 435 avocați definitivi și 8 avocați stagiari. În ultimul an la Sibiu au existat șase suspendări pentru incompatibilitate și 5 suspendări la cerere. Doi avocați au fost suspendați pentru neplata taxelor și contribuțiilor profesionale.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

10 comentarii

wow

Acum 9 ani

faina poza. avocati si tigani , ce pl mea.
Raspunde

siby

Acum 9 ani

Multi dom\'le, foarte multi! La munca nu la intins mana! Cred ca si 200 sunt prea multi pentru Sibiu...
Raspunde

stela

Acum 9 ani

aveti dreptate oameni buni multi si au niste tarife de cazi jos pana i-ti ia banii promite marea si sarea te mint in fata si cand pierzi pe mana lor caci nu spun ce riscuri sunt spun caci ei nu sunt de vina caci asa sa judecact mai sa fie deci cand i-au onorariul de ce nu te avertizeaza caci care sunt riscurile ce sume mari mai apar in timpul procesului ce sanse sunt etc
Raspunde

Un alt deștept!!!

Acum 9 ani

Citez: „... Facultățile de drept din România au ajuns să furnizeze o grămadă de absolvenți care n-au nicio chemare pentru profesia de avocat. Pregătirea profesională, din acest punct de vedere, este la cel mai scăzut nivel. Sunt vremuri de criză în avocatură”, a spus Dorin Suciu.” Dar voi ce sunteți? V-ați adunat peste 100 de semnatari ca să faceți un demers nelegal !!! Halal de pregătirea voastră !!!
Raspunde

kati

Acum 9 ani

de rasul lumii, un demers ilegal , va dati seama cine are pretentia , ca ne apara pe noi.Vinsi intreb,; la facultatatile de drept din tara , cine preda fratilor, ;Avocati si magistrati care au iesit la pensie ,cu venituri ff mari , plictisiti , invatacei bucurosi ca au diploma de jurist dea moca.Asa ajungem in situatii , cand inculpatul mai bn se apara singur , ca e mai pregatit ca avocatul .,si nu-l costa nimic.
Raspunde

talida runcu

Acum 9 ani

\"SALI AGLOMERATE CU IMPRICINATI. UNII AU DREPTATE, ALTII...AVOCATI\". Asta-i definitia tribunalului...
Raspunde

Eu

Acum 9 ani

Nu le pland de mila, mai ales ca unii iau onorarii fara sa se prezinte la procese, fara sa intocmeasca corect actiunile si au si tupeu de porci. Aviz prostia intruchipata: FULEA A.
Raspunde

socotitorul

Acum 9 ani

AVEM APROXIMATIV ; 10 MILIOANE PROCESE PE ROL . NU EXISTA FAMILIE SA NU AIBA UN PROCES , SINT PESTE 1 MILION DE ECONOMISTI , 1 MILION DE PASNICI , 1 ,5 MILIOANE DE FUNCTIONARI - CONTOPISTI , PESTE 100 MII DE FAVORIZATI AI GUVERNANTI SI FAMILI , 1 MILION DE MAGAZIONERI SI PESTE 1 MILION DE AVOCATI SI JURISTI , 1 MILON DE ZIARISTI SI COMENTATORI -ANALISTI POITICI, 1 MILION DE REPREZENTANTI COMERCIALI ,AI FIRMELOR STRAINE .. VA INTREB CINE MAI MUNCESTE IN TARA ACEASTA ? ? ?
Raspunde

tot eu

Acum 9 ani

PESTE 1 MILION DE REPORTERI ,CAMEROMANI , DIVE SEXOASE , SOFERI BADIGUARZI , ARTISTI , ZDRANGALAI SI FOTBALISTI , TURCANGI , REPREZENTANTI GALERI , TOBOSARI , PROZENENTI , GHEI , HOMO , BONE , COMENTATORI DE PRESA , SEFI DE PARTIDE , DE , 5 milioane plecati si 3 milione copii , ETC. OARE CINE MAI MUNCESTE ? /
Raspunde

unu\'

Acum 9 ani

Saracii avocati,o sa-i vedem in Logan si Sandero!Pai dragi profesionisti, cine incasa(si va mai incasa) bani grei la ULB sau AlmaMater ca sa scoata avocati pe banda?Onorariul minimal ar trebui sa-l decideti voi,avocatii.Intrebarea ar fi:aveti incredere ca breasla voastra \'\'da pe afara\'\' de oameni de caracter?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus