Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Cum se vede reducerea de tarife pe Aeroportul Sibiu

Conducerea CJ Sibiu susține că, odată aplicată reducerea de tarife aprobată anul trecut, pe Aeroportul din Sibiu apar mai multe curse. Deocamdată, spun reprezentanții CJ Sibiu, sunt operate aceleași trasee, de către aceleași companii de zbor, dar frecvența a fost mărită prin introducerea de curse charter. Potrivit reprezentanților Aeroportului sibian, de la 1 aprilie se modifică programul de zbor către București, Stuttgart și Viena.
”Tariful mediu a scăzut de la 28 de euro acum doi ani, la o medie de 7,7 euro pe pasager îmbarcat, ceea ce este un tarif competitiv”, declară Ioan Banciu, vicepreședintele CJ Sibiu.

Informarea Aeroportului  - ”mișcări” în scădere

Conducerea Aeroportului Internațional Sibiu a trimis o adresă CJ Sibiu prin care anunță modificările ce intervin de la 1 aprilie, dată de la care se trece la ”programul de vară”. ”De la data de 01.04.2013 pe Aeroportul Internațional Sibiu vor exista 78 mișcări/săptămână”, se arată în informare. Pe parcursul anului trecut, pe aeroportul de la Sibiu au fost contabilizate, în medie, 87 de mișcări de aeronave comerciale pe săptămână.
”Compania TAROM va opera după următorul program cursa Sibiu – București cu plecări  în zilele de luni, joi și vineri și cursa București - Sibiu în zilele duminică, miercuri și joi. Compania Blue Air își va optimiza cursele, punând la dispoziție întreaga capacitate a avionului pe relația Sibiu – Stuttgart”, mai arată conducerea Aeroportului în informarea trimisă Consiliului Județean Sibiu. Potrivit aceluiași document, cei de la Austrian Airlines vor avea curse zilnice înspre Viena, odată cu introducerea unui zbor și în zilele de sâmbătă.  ”Compania Lufthansa va introduce o cursă suplimentară în fiecare zi”, se mai arată în comunicatul Aeroportului. De preciza că cei de la Lufthansa operează de la Sibiu curse către München.

Noile destinații, după licitația care așteaptă avizul Comisiei Europene

Consiliul Concurenței a emis, săptămâna trecută, aviz favorabil acordării ajutoarelor de stat pentru companiile care vor deschide de la Sibiu zboruri către noi destinații. Reprezentanții CC au trimis dosarul Sibiului mai departe, către Comisia Europeană, al cărei aviz este ultimul necesar pentru acordarea amintitelor ajutoare, considerate de autoritățile județene stimulente suficient de atractive pentru companiile low-cost, astfel încât să opereze de la Sibiu noi destinații. ”După avizul CE vom lansa licitațiile pentru noi destinații. Sperăm ca avizul să vină într-o lună”, declară Ioan Banciu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

14 comentarii

K.Samuel

Acum 11 ani

7,7 EUR/pasager nu este competitiv, in conditiile in care Clujul are 6 EUR, iar Targu Mures are 4 EUR. Hai ca puteam sa fim un pic mai ieftini decat Clujul si un pic mai scumpi decat Targu Mures, deoarece Sibiul este un oras mai important ca Targu Mures. Dar la 7,7 EUR, adica mai scumpi decat Clujul, nu cred ca putem intra intr-o competitie...
Raspunde

lidia

Acum 11 ani

ne prostesc in fata sasii si uslisti aieroport de *** unde sa mergi de aici ? si la ce preturii tot asa o sa ne chinuim pe la cluj si tg-mures sibiul ar fi bine daca l-ar inchide nu produce nimic numai pierderi nu au stiut sa procedeze pardon nu au vrut interesul poarta fesul cum are tg-mures noi rute noi companii ce londra, bruxelles etc pana nu se schimba ceva in conducerea aieroportului pa si la drum
Raspunde

x

Acum 11 ani

cu riscul de a deranja, din tg mures pleaca 95% capsunari din moldova si din cj la fel. stiu ca vrem low cost dar pretul real al unui zbor sibiu***nchen este cel de la lufthansa. daca ti iei din timp bilet si ai bafta gasesti la sub 200Eur dus intors. restul sunt subventionate. o sa avem la aplauze pe aterizari in sibiu de o sa ne \"doare\" mainile. Turistii oricum vin in sibiu via***nchen/viena. nu cred ca vom avea mega castig decat ca ne inghesuim cu plasele de rafie pt roma sau madrid ca de altceva nu mai e loc sau sigur nu ar fi rentabil (de ce nu e starbucks in sibiu si nu va fi? ca nu exista consumatori. din acelasi simplu mod nu vom avea un aeroport profitabil niciodata. Aceste aeroporturi ar fi fost rentabile daca erau la mijlocul drumului intre Sibiu si barsov/Cluj si Tg mures/ Satu mare si baia mare/arad si timisoara! Din pacate am mostenit vechile structuri care au fost creeate inca din anii 50 pentru a avea o legatura buna cu \"centrul\" adica cu bucurestiul.
Raspunde

de ce avem nevoie de mai multe curse

Acum 11 ani

Nu e vorba de capsunari strict, e vorba si de turism in afara. Din Sibiu poti sa mergi doar in Antalya... Daca vrei sa mergi cu avionul in vacanta (ca e mai simplu fiind cu copii decat cu masina) trebuie sa mergi la Cluj. Si nu numai... Nu toate cursele tin de capsunari...
Raspunde

x

Acum 11 ani

corect, insa acele curse cu antalya sunt doar vara in iulie si august. de ce? pentru ca din 150mii de sibieni doar 5000 se duc in concediu si din acestia doar 500 in singura posibilitate-antalya. Tocmai de asta sustin ca ar fi trebuit aplicata o viziune pt un areal mai mare. Nu se justifica introducerea unor linii aeriene doar pentru palmares: este vorba despre rentabilitate! ea nu este si nu va exista in Sibiu. Acest aeroport este o care de vizita pt un oras civilizat dar, din punctul meu de vedere, a mancat enorm de multi bani si este folosit f.putin dar aceasta este rentabilitatea reala.
Raspunde

alex

Acum 11 ani

sa speram sa fie adevaat. Sa aduca mai multe zboruri. Sper din suflet meritam si noi.
Raspunde

mia

Acum 11 ani

Atat timp cat la Cluj se afla compania wizzair care zboruri ieftine nu cred ca la Sibiu va fi mai bine.
Raspunde

Q`10

Acum 11 ani

este necesar ca pentru Italia sau Cobstanta sa zbori doar din Timisoara???cursa de la Bacau spre Italia nu ar putea fi combinata cu Sibiu in functie de locurile ramase libere in avion??? pe cand o cursa Oradea-Baia Mare-Sibiu???ca CFR nu vrea sa puna trenuri prin Arad-Oradea.
Raspunde

un sibian

Acum 11 ani

scapati de director...e absolut inutil
Raspunde

atl ass sib

Acum 11 ani

oameni buni! in care din oarasele amintite isi are sediul central ceaa mai mare companie de transport din univers si din sud estul europei? nu o sa fie niciodata low cost din sibiu la nivelul clujului sau muresului...aia au vrut low cost, aici nu se vrea!
Raspunde

ghita

Acum 10 ani

Dupa parerea mea e o tragedie ca s-au scos cursele spre Spania.Va rugam insistent reintroduceti aceste zboruri cel putin Sibiu-Madrid.Va multumesc.
Raspunde

10+3

Acum 10 ani

Exista curse spre Spania,ieftine si accesibile,doar ca dureaza putin mai mult ca cea cu avionul,dar veti simti spiritul popular,ceea ce e foarte bine.Si mai aveti un avantaj,la plecare veti trece pe linga aeroport. ;)
Raspunde

@1

Acum 10 ani

Sibiul va avea....daca va avea 7. 7 eur/pasager..atentie anul trecut a avut 24 de euro/pasager... Calculul s a facut cu o crestere se 27 % a numarului de pasageri la o scadere a numarului de curse operate..deci asa mai pe sleau spus se spera o crestere peste 30 % a gradului de ocupare ceea ce eu zic ca e foarte greu... Nu sunt sigur ca , CE va aproba ajutorul de stat ..deja in 2009 a mai fost aprobat unul ..si vezi cazul Oltchim...de fapt si ca si proiecte in cadrul POS anul trecut numai Suceava a primit fonduri iar in 2013 toti banii deja au fost amanetati pentru lungirea pistei celui din Cluj care are oprpblema cu autostrada Asadar ..Sibiu iok bani.... Capsunarii din jur folosesc cu precadere TgMures si Cluj... Timisoara are hub Carpatair...Wizzz si a transferat recent hubul la Tg Mures ( stiu ca la Cluj tot CJudetean lucreaza sa recupereze pierderea. Brasovul care trimite aprox 7000 de turisti in Turcia si Grecia foloseste Henri Coanda....deci dupa mine exista o singura sansa... 1 Sa mai lasam din mandrie si sa acceptam si low cost...poate put saracii dar aduc bani si rulaj.. 2 cargo cargo cargo....impreuna daca se poate cu o modernizare a CFR... Dar noi suntem prea ogoshi..pentru asa ceva
Raspunde

@3

Acum 10 ani

Foarte interesant comentariu..si intradevar am remarcat o chestiune care ne scapa tuturor.. Starbucks are deschise 5 cafenele in romania..in ordine 3 in bucuresti una in timisoara si una in cluj.. Ieri au anuntat deschiderea a inca doua.. Te las pe tine sa vezi unde .. Oricum excelent comentariul cu starbucks te felicit
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus