Vineri,
19.04.2024
Parțial Noros
Acum
5°C

Coplata de 5 lei la Spitalul Judetean Sibiu

Persoanele care se vor interna în Spitalul Clinic Județean Sibiu ar putea achita, de la întâi aprilie, suma de cinci lei, reprezentând coplata.

Managerului Spitalului Județean, Liviu Cotârlă, spune că va propune Consiliului de Administrare o coplată de 5 lei, pentru o persoana pe zi. Potrivit lui Cotârlă, s-a ales valoarea minimă a coplății, deoarece reprezintă o sumă „care poate să fie suportată aproape de către oricine". „În cursul dimineţii de miercuri vom trece prin CA, conform contractului cadru care deja  a trecut prin şedinţa de Guvern, cuantumul acestei coplăţi pentru fiecare pacient care va fi internat în spitalul nostru şi care, la externare, va trebui să plătească o sumă între 5 şi 10 lei. Propunerea mea pentru Consiliul de Administraţie va fi ca această sumă să fie în cuantum de cinci lei , iar consilierii vor hotări în consecinţă", a declarat managerul Spitalului Clinic Judeţean Sibiu, Liviu Cotârlă.

Reamintim că începând cu data de 1 aprilie, persoanele care nu fac parte din categoriile exceptate de la coplată, dar vor necesita internare  vor fi nevoite să plătească pentru serviciile medicale spitaliceşti acordate în regim de spitalizare continuă. Nivelul minim al coplății este de 5 lei, iar nivelul maxim este de 10 lei. Valoarea coplăţii este stabilită, cu avizul Consiliului de Administraţie, de fiecare spital în parte.

 

Suma strânsă pe un an, cât factura la gaz într-o lună intermediară

Suma adunată pe durata unui an de zile dintr-o coplată fixată la cinci lei se va situa, pentru Spitalul Clinic Județean, în jurul a 180 de mii de lei. Cu acești bani s-ar putea plăti doar factura la gaz pe o lună de zile.  „Asta ne ajută cu plata facturii de gaz metan pentru o lună intermediară, nici de vară, nici de iarnă, pentru că în luna decembrie am avut factura de două miliarde vechi", a mai spus Cotârlă.

Aproximativ 38 de mii de sibieni au fost internați, anul trecut, la Spitalul Clinic Judetean din Sibiu. Majoritatea pacienților faceau parte din categoriile exceptate de la coplată, respectiv pensionari cu venituri mici, gravide și persoane cu dizabilități.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

7 comentarii

ciuperca

Acum 11 ani

Cum Sa Castigi 9000 lei Lunar Cultivand Ciuperci intr-un spatiu de numai 80 mp? Iata cum AFACEREA TA cu CIUPERCI devine profitabila in doar 60 de zile si iti aduce la o mirco ferma de 80 mp peste 23000 EURO pe an . Detalii pe: www.cultivareaciupercilor.ro
Raspunde

noi

Acum 11 ani

cotarla cu creer de soparla, 5 lei /zi la 700 pensie poate suporta oricine, papagalule ? !!!
Raspunde

Cotârlă

Acum 11 ani

5 lei x 30 (zile) = 150 lei. Da\' ce pl mea mai vreti ba andropauzistilor, la 150 lei pe luna aveti cazare, masa, spa, alea-alea , ramaneti si cu 550 lei bani de buzunar si tot nu va ajunge !
Raspunde

#

Acum 11 ani

NU e mai bine ca fiecare sufletel sa-si faca asigurare medicala si fiecare sa fie tratat in functie de cat plateste pentru aceasta (asigurare)?
Raspunde

Cititescu

Acum 11 ani

37636 externari in 2012 - asta ar fi insemnat cam 123 de chitante/zi de lucru. Din cei 188.180Lei incasati (socotit la 5Lei/externarea) trebuie mai intai platiti functionarii si materialul. Cu ce mai ramane spitalul? Prea multi incompetenti ajung in functii importante!
Raspunde

#

Acum 11 ani

Se putea impune o coplata mai mare (de exemplu de 100 de lei) pentru toti cei care se prezentau la spital dar nu erau internati. De asemenea, cei care ajung la urgenta din cauza drogurilor, aciidentelor auto datorate alcoolului, batailor sa plateasca sume mult mai mari.
Raspunde

Luca

Acum 11 ani

Vorbiti fara sa va documentati. Este vb de 5 lei pe toata durata spitalizarii nu pe zi. Ce sa-i faci, asa-i romanaul. Sare sa comenteze fara sa se documenteze. Cititi inainte sa virbiti.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus