Miercuri,
21.02.2024
Ceata
Acum
-1°C

Johannis, la aprobarea bugetului: de continuam asa, reducem investitiile

O bună parte din 45 de milioane de lei au rămas necheltuiţi, anul trecut, din bugetul municipiului Sibiu. Motivul ţine de birocratizarea excesivă a procedurilor de achiziție publică, spune Klaus Johannis, primarul Sibiului. ”Acum 12 ani, când am discutat în ianuarie cu BERD (Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare) despre un credit, am semnat contractul în martie, iar jumătate din sumă am putut-o contracta în același an. Acum, într-un an nu reușim să facem nici măcar hârtiile”, a declarat Klaus Johannis în fața consilierilor locali, înaintea adoptării bugetului pe anul în curs. ”Intenționez să atrag atenția asupra acestui fapt și noilor colegi. De continuăm așa, reducem investițiile. În această republică originală am creat și o birocrație originală, inclusiv în domeniul achizițiilor publice. A devenit o reală problemă”, a spus Klaus Johannis

Anormala țară

Klaus Johannis a vorbit despre bugetul de anul acesta – de peste 371 de milioane de lei – ca despre unulce poate fi transpus în practică. ”Avem și în acest an o valoare foarte mare alocată pentru investiții”. Primarul Sibiului a criticat, însă, lentoarea administrației centrale, după care Sibiul a trebuie să aștepte pentru adoptarea bugetului pe 2013. ”Suntem într-o situație un pic deosebită, fiindcă prin grija guvernanților, a colegilor de la județ și a Direcției Finanțelor ne găsim abia acum în situația de a adopta acest buget. Orice țară normală adoptă bugetul pentru anul viitor în octombrie-noiembrie. Sigur, am avut explicația cu alegerile, cu noul guvern căruia i-a trebuit ceva timp până să redacteze un buget național. A trecut ceva timp și până ce Direcția Finanțelor a împărțit banii pe autorități”, a declarat Johannis.

”Vă doresc, domnule primar, să îl puteți duce...”

Singura intervenție din partea consilierilor locali înaintea votului a fost a Marianei Brunchea, consilier PDL, fost candidat pentru funcția de primar al Sibiului. ”După părerea noastră, bugetul este foarte bine conturat, cu un procent mare pentru dezvoltare. Vă doresc, domnule primar, să îl puteți duce la bună desfășurare”, a spus Brunchea. Ea a cerut primarului ca, în noua sa calitate politică, de membru important al PNL, să militeze și pentru o regândire a sistemului de alocări financiare către județe, în sensul că zonele care primesc de la bugetul de stat alocații consistente, dar nu reușesc să își și amelioreze situația economică, să primească sume reduse în viitor.

Proiectul de buget al municipiului Sibiu pe 2013 a devenit hotărâre a Consiliului Local prin votul unanim al celor 23 de consilieri.

  • Bugetul local pentru anul 2013 are o valoare totală de 371.656.800 lei. În anul 2012 bugetul prevăzut a fost de 351.100.000 milioane lei, iar bugetul executat a fost de 306.000.000 milioane. Prin urmare, bugetul de anul acesta este cu 6% mai mare decât cel prevăzut pentru 2012 şi cu 22% mai mare decât cel executat anul trecut”, comunicat Primăria Sibiu


Citește și Bugetul Sibiului este supus azi votului consilierilor locali. Vezi de unde vin și unde merg banii

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Hildegard W.

Acum 10 ani

Un străvechi proverd săsesc spune că \"dacă te mănâncă in cŭr trebuie să te scarpini degrabă\". Vă rog să reflectați asupra mostrei de înțelepciune.
Raspunde

Mos Ion Roata

Acum 10 ani

Cine mama naibii este Brunchea ??? mai nou il aproba pe primar , iar nu mai departe de ultimele alegeri il balacarea si suduia de mama focului , acuma sunt \"colegi \" de breasla , de apartenenta doctrinala.
Raspunde

gigi

Acum 10 ani

felicitari Doamna, sunte-ti singura care aveti ceva se spus
Raspunde

gigi

Acum 10 ani

felicitari Doamna, sunte-ti singura care aveti ceva de spus
Raspunde

buget

Acum 10 ani

parca stiam ca nu mai conduce judetu FDGR inainte s-e spunea ca deaceia nu primim dupa cit dam la stat locu 2 la dat si 40 la primit acum conduce psd aveti dreptate domnule JOHANNIS cind ati afirmat la un interviu apropo de bugetu judetului avem slaba reprezentare astia sunt guralivi numai aici pe plan local in rest s-a traiti sefu cu plecaciuni pina la pamint
Raspunde

Alex

Acum 10 ani

Sper sa se schimbe ceva la judet acum daca domn primar e la Pnl sa fie mult mai bine.Si doamna fb ca s-a potolit.
Raspunde

socialistul

Acum 10 ani

Taxele locale s-au majorat exagerat de mult in ultimii ani. Daca in anul 2009 am platit impozit circa 570 de lei iata ca in anul 2013 impozitul total datorat primariei a crescut la peste 1350 de lei. In 4 ani Impozitul datorat s-a majorat de aproape 3 ori. Este exagerat de mult.
Raspunde

absurdistan

Acum 10 ani

e normal ca bugetu s-a fie publicat cit mai tirziu ce vreti nu mai publicati proectele de dezvoltare sunt multi COPY - PASTE prea multe orase incepe s-a semene cu SIBIUL frustati si detractori +scurgerea de informati saboteaza orasu cred ca diferenta necheltuita de 45 000 ooo se regaseste la vreun mall construit pe la cluj .iasov etc la asta se pricep cel mai bine la furat si plagiat
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus