Miercuri,
29.11.2023
Innorat
Acum
2°C

Cum arata urmatorii zece ani ai sistemelor de calcul: tema de discutie la ULBS

Nume importante ale rețelei de excelență desemnată de Comisia Europeană să elaboreze strategia de cercetare pe următorii zece ani în domeniul științei calculatoarelor vor veni la Sibiu, pentru a susține ”prezentări consistente” ale cercetărilor pe care le conduc. Evenimentul este organizat de Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu și are loc marți, 2 aprilie, cu începere de la ora 09:50, în Sala Senatului, aflată la parterul clădirii Rectoratului, de pe bulevardul Victoriei.

Pentru cunoscători, specialiștii invitați fac parte din conducerea numită European Network of Excellence on High Performance and Embedded Architecture and Compilation (HiPEAC).

”Rețeaua de excelență HiPEAC este liderul cercetării europene în știința calculatoarelor fiind însărcinată de către Comisia Europeană să elaboreze strategia cercetării în acest domeniu pe următorii 10 ani. Scopul principal al acestei manifestări constă în prezentarea rețelei de excelență HiPEAC în mediul academic românesc, urmată de susținerea unor comunicări științifice focalizate pe cercetări de vârf referitoare la sistemele de calcul ale viitorilor ani”, se arată într-un comunicat emis de organizatorii workshopului științific, ce poartă și sigla Academiei de Științe Tehnice din România.

Vor avea prezentări pe teme specifice domeniului trei profesori universitari din cadrul HiPEAC: Koen de Bosschere (foto) (Belgia), coordonatorul rețelei, Rainer Leupers (Germania) si Kostas Magoutis (Grecia), membri ai Comitetului director. ”Din România, vor participa cu expuneri științifice profesorii universitari Nicolae Țăpuș (UP București), Sergiu Nedevschi (UT Cluj-Napoca), Lucian Vințan (ULB Sibiu) și Marius Marcu (UP Timișoara), specialiști recunoscuți pe plan național și internațional în știința si ingineria calculatoarelor, primii trei fiind și membri ai Academiei de Științe Tehnice. De asemenea vor participa reprezentanți ai centrului de cercetări al Companiei Continental Automotive din Sibiu, ai unor companii de IT precum și specialiști din cadrul Departamentului de Calculatoare și Inginerie Electrică din cadrul ULBS”, se mai arată în documentul citat.
Unul din scopurile acestui workshop este și inițierea unor proiecte de cercetare comună HiPEAC – ULBS ”în domeniul arhitecturilor de calcul de mare performanță”.

Foto


 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus