Vineri,
26.04.2024
Innorat
Acum
7°C

Medicul de la CJP Sibiu arestat pentru mita, inca o luna dupa gratii

Medicul Adrian Ienea, arestat în 26 februarie 2013 pentru luare de mită, va mai sta o lună în închisoare.

Recursul bărbatului, care până la sfârșitul lunii februarie era medic primar expert al asigurărilor sociale în cadrul Biroului de Expertiză Medicală și Recuperarea Capacității de Muncă din cadrul Casei Județene de Pensii Sibiu(CJPS), a fost respins de către magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia luni, 1 aprilie, fiind considerat „nefondat”.

Astfel că medicului, căruia între timp CJPS i-a suspendat contractul de muncă, i se aplică pedeapsa cerută inițial de procurori, aceea de prelungire a măsurii arestării preventive cu încă 29 de zile.

Reamintim că doctorul Ienea a fost urmărit timp de cinci zile, între 22 și 26 februarie, de echipe mixte formate din procurori, ofițeri ai SRI, angajați ai DGA și Poliției Sibiu. În ultima zi, în cabinetul medicului a avut loc flagrantul, nefiind vorba despre unul organizat și în care nu s-au folosit bani inscripționați, după cum informa la acea vreme Turnul Sfatului. Potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, numărul persoanelor de la care Ienea a cerut și primit șpagă se ridică la 200. Banii erau „pentru eliberarea deciziilor medicale privind pierderea sau diminuarea capacităţii de muncă, respectiv de atestare a gradului de invaliditate”, după cum reiese din referatul de arestare preventivă de la acea vreme.

Șpaga era cuprinsă între 50 și 300 de euro și se livra în plic.

Menționăm că, potrivit legii, până la soluționarea cazului, medicul Adrian Ienea se bucură de prezumția de nevinovăție.

Citește și Șpagă în plic pentru pensia de invalid

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

notar

Acum 11 ani

am inteles ca doctoru era din brasov s-a vedeti furaciune cind ne va fi capitala astia sunt invatati numai s-a fure cum vreti sa-i scape de saracie oras mort economic asai cind ai in conducerea judetului detractoti si vinzatori
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus