Duminică,
03.07.2022
Cer Senin
Acum
18°C

Spre Cisnadie, doar prin Selimbar sau Cisnadioara

De la jumătatea acestei luni, legătura dintre Sibiu și orașul Cisnădie va fi restricționată pe ruta ce include Calea Cisnădiei. Traficul pe strada aflată în lucru de anul trecut a fost restrâns la circulația pe o singură bandă pe ultimul tronson, cel dintre strada Gheorghe Dima și ieșirea înspre Cisnădie. Va rămâne limitat până pe 15 aprilie, când strada va fi închisă complet pentru executarea lucrărilor de reabilitare. Variantele de legătură între cele două orașe vor rămâne, prin urmare, în număr de două: cea care folosește ruta DN1/DN7 (prin Șelimbăr) – DJ106 (foto) sau cea care traversează Pădurea Dumbrava și satul Cisnădioara (DJ 106A – DJ 106D).
Lucrările de reabilitare a Căii Cisnădiei au dus și la modificarea regimului de circulație pe strada Rahovei, porțiunea cu sens unic (cea dinspre strada Gheorghe Dima) fiind transformată într-o stradă cu circulație în ambele sensuri. ”Studiem posibilitatea ca această porțiune să rămână una cu circulație în ambele sensuri. La intersecția străzii Rahovei cu Gh. Dima și Calea Cisnădiei urmează să fie amenajat și un sens giratoriu”, spune Virgil Popa, viceprimarul Sibiului.

Alte patru străzi cu trafic afectat de lucrări

Din această săptămână, Primăria Sibiu anunță că vor fi afectate de lucrări alte patru străzi. Tot în zona Căii Cisnădiei, pe Aleea Streiu, echipele de la DPC vor interveni pentru reabilitarea carosabilului și a trotuarelor. ”Lucrările vor începe din zona grădiniţei şi vor continua spre Calea Cisnădiei. Timp de o lună, DPC va reface atât carosabilul cât şi trotuarele de pe această stradă”, se arată într-un comunicat al administrației locale.
O lucrare care va modifica circulația în centrul istoric este reabilitarea străzii Tipografilor, lucrare de reabilitare a pavajului ce va fi efectuată pe tronsoane. ”Prima porţiune care se închide este cea dintre Piaţa Schiller şi strada Papiu Ilarian. Pentru a oferi şoferilor o rută ocolitoare, pe perioada acestor lucrări se va deschide strada Cetăţii, pe tronsonul care este pietonal, între strada Gheorghe Lazăr şi strada Papiu Ilarian”, mai relatează sursa citată, potrivit căreia lucrările vor fi încheiate în decurs de o lună.
În cartierul Lazaret, lucrările la rețeaua de canalizare vor restricționa traficul pe străzile Toamnei și Corneliu Diaconovici. ”Pe strada Corneliu Diaconovici, tronsonul dintre strada Luceafărului şi strada Ecaterina Varga va fi închis traficului de luni, 1 aprilie, timp de două săptămâni pentru executarea lucrărilor prevăzute în contractul finanţat pe POS Mediu. De asemenea, strada Toamnei va fi închisă pentru modernizarea canalizării începând de luni, 1 aprilie, timp de trei săptămâni”, informează administrația locală.

Foto: Google Street View

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

12 comentarii

circulatine in 2 sensuri

Acum 9 ani

Asa trebuie sa ramana Rahovei. E o chestiune de bun simt, inainte pt cativa locatari lenesi care nu isi puneau masinile in curte tot trebuia sa ocolim pe Iorga. Deci e ff bine cu circulatie in 2 sensuri + giratoriu la intersectia Dima, Rahovei, Cisnadiei. In plus pe cand se va reveni la circulatie in doua sensuri pe Stefan cel Mare? Pentru cei care nu stiu: pe Stefan cel Mare s-a facut circulatie pe un singur sens pentru ca lenesilor de la UM01512 nu le convine sa parcheze in curtea unitatii (unde au loc cat un cartier intreg) asa ca mai bine lasa masina afara si din cauza acestor lenesi avem noi circulatie pe un singur sens pe Stefan cel Mare.
Raspunde

Radu

Acum 9 ani

Pe stefan este foarte bine asa cum este. Toti sunteti comunisti. Nimeni nu intelege ca asa arata un oras modern. Cu multe strazi cu sens unic si multe locuri de parcare. Saracilor, mi-e mila de voi
Raspunde

Dani

Acum 9 ani

\"Va rămâne limitat până pe 15 aprilie, când strada va fi închisă complet pentru executarea lucrărilor de reabilitare. \" Au dat si un termen de finalizare?
Raspunde

gica

Acum 9 ani

astia-s dementi. cum sa inchizi iesirea spre Cisnadie? si cei care stau chiar la iesire sau dupa? trebuie sa fi cel putin tampit sa gandesti o astfel de solutie.
Raspunde

x

Acum 9 ani

bun giratoriu dar este destul de ingust intre dima si cisnadiei. Nu inteleg cum va fi posibila introducerea unui giratoriu asa incat sa limitezi viteza si directia de mers a celor care vin de pe cisnadiei. Cele 2 sesuri pe Rahovei este ok in contextul in care nu mai exista traficul greu. Sensurile unice sunt practice si nu ar putea lipsi la ce trafic infernal este in sibiu.
Raspunde

Nuoun

Acum 9 ani

Sunt afectati in procent de 100 % cetatenii Sibiului pt votul a 80%. Nu mai comentati ca voi ati votat un primar care face ceva : va pune bete-n roate, va amendeaza , va inchide strazi cu anii, si vintura banii sibiului pe proiecte culturale. Ce bine e cind se face ceva
Raspunde

luca

Acum 9 ani

pe Calea Poplacii nu se lucreaza deloc , cred ca este din cauza ploilor ,pe urma din cauza vintului urmeaza soarele si asa se aduna 18 luni pentri 1,7 km, au inchis strada , pentru ce?.
Raspunde

pt.7

Acum 9 ani

sa se poata plimba caini vagabonzi in liniste
Raspunde

sb

Acum 9 ani

Cisnadiei inchisa, Poplacii inchisa. Concluzie: 2 cartiere foarte mari, Valea Aurie si Hipodrom IV vor circula pe Dumbravii. Vai de capul nostru din cauza celor din primarie care fac strategii de executie lucrari care afecteaza drumurile. Va fi infernal daca nu ne luam elicopter.
Raspunde

@Radu

Acum 9 ani

E bine ca avem si ne-comunisti ca tine ;) Aia de la armata ar avea poate mii de locuri de parcare in unitate (e permis parcatul in unitate) dar evident sunt lenesi, asa ca prefera sa parcheze afara...
Raspunde

Andrei

Acum 9 ani

Cum puteti spune ca este ok dublu sens pe Rahovei. Voi ati vazut ca pe un sens de mers nu exista trotuar si ca in momentul in care iesi din curte, iesi direct pe carosabil? Vorbiti fara sa va ganditi. Portiunea respectiva de strada este ingusta.
Raspunde

RRD

Acum 9 ani

Sper sa faca cineva lumina aici. Pana unde se inchide Calea Cisnadiei? Eu locuiesc la 1 km de Sibiu. Nu voi ocoli 20 de km pentru cativa zeci de metri de drum inchis
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus