Miercuri,
17.08.2022
Cer Senin
Acum
16°C

Dana Loghin, sportiva de aur a Mediasului

Daniela Loghin practică atletismul din clasa a opta, iar acum, la 19 ani, deține 45 de medalii naționale și internaționale. Junioara concurează pentru Clubul Sportiv Școlar din Mediaș, însă nu de puține ori a reprezentat România la concursurile balcanice, europene și mondiale. „Chiar mi le-am numărat acum, când am fost acasă. Am 45 de medalii, din care trei sferturi sunt naționale și internaționale. Vreo zece sunt de la crosuri private. Nu le-am numărat pe cele de aur, dar sunt cam jumătate”, spune, cu modestie, atleta.
S-a născut în 23 octombrie 1994, dar abia în clasa a opta a cunoscut emoția unică a atletismului. „Am avut un tetratlon în clasa a opta. Am venit în Mediaș  - erau probele de 800, 400, aruncarea mingii de oină și săritul la groapa cu nisip. Am câștigat la Mediaș, apoi la Sibiu și trebuia să merg la faza națională. M-a văzut antrenorul Vasile Ibășfălean și mi-a propus să mă antrenez. Încet, încet a început să-mi placă”, își amintește Dana, care în 2009, după câteva luni de pregătiri, avea să câștige locul trei la Naționalele de la Reșița.

2011, anul recordului!

Proba favorită a Danei Loghin este cea de obstacole, însă, pe timp de iarnă, preferă crosul de 4.000 de metri. Acest lucru nu a împiedicat-o, în 2011, să devină Campioană Europeană la 2.000 de metri obstacole. De altfel, medieșeanca deține, în țară, recordul la această probă, cu timpul șase minute și 32 de secunde. Tot în 2011 a câștigat Naționalele și Balcaniada. „În 2011 au fost foarte multe medalii! A fost anul meu de glorie, ca să spun așa. Câte? 13 medalii, din care 9 de aur, printre care cele de Campioană Europeană, Balcanică, iar restul la Naționale de Juniori I, Juniori II și Tineret”, spune Dana, pentru care anul 2012 „nu a fost cel mai bun”. Cu toate acestea, sportiva din Mediaș și-a respectat blazonul în țară, iar cu România a participat la Mondialele din Singapore, la Balcaniada de Cros din Serbia și la Europenele de Cros din Budapesta.

Oferte din toată lumea

La o primă vedere, anul 2013 este cel mai dificil pentru Daniela Loghin. Peste o lună și jumătate, atleta va susține examenul de Bacalaureat, în sesiunea dedicată sportivilor. „Învăț, am avut o groază de concursuri și acum încerc să recuperez!”. Însă, dilemele de pe plan sportiv sunt chiar mai apăsătoare. Trebuie subliniat că la ușa unei sportive de nivelul Danei bat cele mai bune cluburi din țară și din străinătate, acum, la sfârșit de juniorat. „Am primit oferte din Târgoviște, din București, de peste tot. M-a chemat și un antrenor american la Mississippi State University. Mi-a propus să fac Universitatea de sport. Eu vreau să rămân în țară, la Mediaș. Antrenorul meu mă cunoaște, știe cum reacționează corpul meu la antrenamente. Mă cunoaște cel mai bine și nu cred că aș putea să fac sport cu un alt antrenor”, spune sportiva, care nu consideră sacrificiile făcute, de dragul sportului, atât de drastice. „Mie nu mi se par sacrificii mari. Altcuiva, care iese în fiecare zi în oraș, poate i se vor părea exagerate. Trebuie să ai grijă ce mănânci, să te menții, să te odihnești. Nu poți să ieși chiar când vrei afară sau într-un club. Dar, sacrificăm câțiva ani din viață și iese ceva frumos, de care să fii mândră! Merită!”.

„Vreau medalie la Europene, clar!”

Dana a început anul 2013 cu un titlu de campioană națională de cros la 4.000 de metri, iar astfel a ajuns să reprezinte România în Serbia, la Zrenjamin, unde s-a ținut Balcaniada De Cros. Acolo a luat bronzul la individual și aurul cu echipa națională. „La Balcaniadă, noi tot timpul am câștigat locul I. În general, ne batem cu Turcia și Bulgaria”, mai spune medieșeanca. În finalul lui martie, aceasta a triumfat în proba de 2.000 de metri a Campionatului Național Școlar de la Craiova.
Prin prisma acestor rezultate, Dana și-a conturat, deja, viitorul. Când nu va mai putea concura, se va îndrepta spre meseria de antrenor, pentru a modela noii campioni naționali. „Continui cu sportul sportul, pentru vreau să fiu mândră de faptul că voi antrena niște sportivi care vor avea performanțe. Vreau să am grupa mea de atleți. Dacă nu se plătește bine, ce să zic, dacă îmi place... găsesc mai multe job-uri și le fac în paralel!”, mărturisește Daniela, care nu concepe să se întoarcă de la Europenele din Italia, din această vară, fără medalie. „Acolo vreau să iau medalie, clar! Am intrat tare în antrenamente, ca să iasă cât mai bine la Europene. Vreau medalie!”.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus