Vineri,
27.11.2020
Ceata
Acum
-3°C

Mitropolitul Ardealului a pus piatra de temelie pentru o noua biserica, in Selimbar

15 Aprilie 2013 19:08

Biserica va avea hramurile „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“ şi „Acoperământul Maicii Domnului“ și va fi înălţată chiar în centrul cartierului de case nou-construite în ultimii ani la Şelimbăr.

Conform Ziarului Lumina, terenul pe care va fi zidită cea de-a doua biserică din Şelimbăr a fost donat de familia Constantin şi Maria Şandru, iar primul pas a fost realizat sâmbătă, 13 aprilie, când IPS Mitropolit Laurenţiu a oficiat slujba religioasă prin care a aşezat piatra de temelie şi a sfinţit terenul.

„Zidirea unei biserici este o lucrare dumnezeiască, deşi credem că noi o realizăm. Şi atunci când construim o casă avem impresia că mult lucru am făcut, dar dacă Dumnezeu nu privea spre lucrarea noastră, ea nu putea ajunge la bun sfârşit. A rânduit Bunul Dumnezeu ca în acest cartier nou să se găsească un loc potrivit şi acest loc de ctitorie, oferit de familia Şandru, este o binecuvântare a lui Dumnezeu“, a spus IPS Laurenţiu, citat de Ziarul Lumina.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

14 comentarii

crestin

Acum 7 ani

Mai bine investeau banii aceia intr-un spital, sau azil, sau casa de copii, sau gradinita langa care sa se faca o mica capela pentru rugaciuni.
Raspunde

zabagiu

Acum 7 ani

Crasme si biserici sa se faca cat de multe ca betivi avem si prosti care sa pupe moastele.
Raspunde

iubitor de aproape

Acum 7 ani

Ce bine ca face biserica m-am si speriat ca face vreo cantina pentru saraci sau te miri ce investitie de aia in folosul celor mai putini norocosi ca de exemplu batrani, copii orfani, bolnavi sau familii sarace. Slujba sa cante si bani sa curga exact ca la manelisti ca nici aia nu platesc taxe.
Raspunde

mohu

Acum 7 ani

mai bine ii punea o piatra la cap lui marincuta
Raspunde

un sibian

Acum 7 ani

nu sunt bani striga puterea....dar iata unde erau...fara cuvinte
Raspunde

xyz

Acum 7 ani

din cate observ, deviza este: niciun cartier fara biserica... ce scoli? ce spitale? alea\'s prostii
Raspunde

un sibian

Acum 7 ani

unde se construieste? pe ce strada?? sper ca nu pe langa mine, ca numai de cantecele barbosilor n-am nevoie. Sper sa arda din temelii, cu multi pre-fericiti inauntru
Raspunde

@ 1,2,3,4,5,6,7.

Acum 7 ani

Daca faci o scoala , lumea se desteapta. daca faci un camin de nevoiasi nu se mai cerseste , daca faci o gradinita ..... etc. Mai bine o beserica sa vina lumea sa se roage ca poate pica ceva din cer , si intre timp mai toarna ceva la popi un banut , ca de !!! saraci de ei.....
Raspunde

joseph

Acum 7 ani

@un sibian: Ma tem ca-ti dau o veste proasta, biserica se va construi gard in gard cu tine si va beneficia, gratie sponsorizarii de la Asociatia Persoanelor cu Handicap Hipoacustic, de un sistem de sonorizare hi-fi, pe trei cai de 10.000 de wati, identic cu echipamentul de concert al trupei Rammstein. Producatorii ne asigura ca astfel, toate babele surde din Selimbar, V. Aron si Hipodrom, ba chiar si o parte a bungarzenelor, vor auzi slujba, ba mai mult, inclusiv bârfele enoriasilor din biserica.
Raspunde

popi de indobitocit populatia

Acum 7 ani

sigur se va auzi destul de bine, la fel cum se aude si cea din vasile aron, de pe strada oncesti, pana in parcare la careffour. imi este mila de cei care vor avea casele in apropierea bisericii. duminica cand poti sa te odihnesti, o sa ai asigurata muzica, lalaieli, in statia de sonorizare, care nu respecta niciun fel de standardizare privin decibelii
Raspunde

david

Acum 7 ani

Interesante sunt toate comentariile
Raspunde

sasofilu

Acum 7 ani

Să-i fie rușine
Raspunde

unu\'

Acum 7 ani

\"Piatra de temelie\'\' era,pe vremuri(cind incepeau lucrarile in Koln,Reims sau Strassbourg),chair o piatra!Era mai importanta cheia de bolta,dar asta-i alta treaba).Azi,in vremurile noastre moderne,cind se sfintesc lifturi,funiculare,telegondole sau parcuri auto,\'\'piatra de temelie\'\' a devenit un biet polistiren expandat (sau extrudat,dupa buget coane Fanica!) in jurul caruia se invirt unii.Pentru ca \'\'unilor\'\' trebuia sa li se dea un nume,li s-a spus simplu:sobor!
Raspunde

Tomas

Acum 7 ani

Popii au conturi in banca Cerurile nu-i incap Oficiaza cununia intre Dumnezeu si Drac.. Ca in viata Nu ne mai boteaza pruncii, Mortu-n casa ti-a ramas daca, Nu le bagi degraba in sutana un plic gras, Ca in viata, Popii umbla cu masina pe cand tu, un biet magar Astepti, binecuvantarea intr-o balta pe trotuar Ca in viata.. Putini au ramas cu harul, de-a ti-l da pe Dumnezeu Atunci cand, te rupe viata alinarea imi vine greu Ca in viata. Dumnezeu e pus la banca ,sta in cont bine pazit Popii nu mai fac vecernii fac biserici pe profit.. Ca in viata,, Dumnezeul lor e banul care fiul a tradat Au vandut pana ce si taina.. popo, popo ochi de drac Ca in viata.. Au ramas parinti cucernici Prea putini si prea ades ei Le-ai sfaramat altarul doamne lacrimi au curs. Ca in viata. In biserica din suflet Unde fug cand e prea greu, O sa puna guvernantii impozit pe Dumnezeu.. Ca in viata. Uite are popa vila, are barca cu motor A uitat ce e umilinta, raiul sta in curtea lor, Ca in viata. Nu le mai ajung argintii, Pretul vanzarii a crescut Se ineaca-n lacrimi sfintii ne intoarcem la inceput, Ca in viata, Plange sus in cer Maria, Lacrimi pe icoana noastra Se mai nasc minuni pe lume, Cine sa le impartaseasca, Ca in viata.. Se inchide altarul in suflet, ramai incuiat pe afara, Numai da lumina,doamne pentru a cata oara? Ca in viata .. Fanii se inrid in strana, Lumina-i franta pe cruce Sub un munte de pacate, Doamne cum de mai poti duce?! Ca in viata, Sta Andrei privind prin geamuri Colorate-n voronet noi ne, cumparam iertarea… Doamne toate au un pret?! Ca in viata…ca in vïata.. Adevarat, nu-i asa ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus