Miercuri,
27.10.2021
Cer Senin
Acum
1°C

Util: De ce ne place sa bem bere?!

Cercetătorii de la Universitatea Indiana din Statele Unite au realizat un studiu pentru a afla ce îi determină pe oameni să consume bere.

Berea contribuie la eliberarea în creier a unei substanţe chimice - dopamină, supranumită substanţa fericirii - care îi determină pe oameni să îşi dorească să consume şi mai mult din această băutură.

Gustul de bere - chiar varietăţile fără alcool - poate să stimuleze producţia de dopamină din creier, afirmă savanţii americani, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax.

Persoanele în ale căror familii au existat cazuri de alcoolism prezintă concentraţii mai mari de dopamină - un neurotransmiţător asociat cu centrii cerebrali ai recompensei şi ai plăcerii.

Medicul Karen Kareken, de la Indiana Alcohol Research Center, implicată în acest studiu, a spus: "Credem că acesta este primul experiment pe oameni care a arătat că un singur pahar cu bere, fără niciun efect de intoxicaţie cauzat de alcool, poate să stimuleze activitatea dopaminei în centrii cerebrali ai recompensei".

Studiul a fost realizat prin scanarea creierelor a 49 bărbaţi, după ce aceştia au băut bere şi după ce băuseră Gatorade, o băutură pentru sportivi.

Rezultatele au evidenţiat o activitate cerebrală mult mai intensă creată de dopamină după consumul de bere decât după consumul de Gatorade.

Participanţii la studiu au spus că tânjeau după bere după ce au băut mostra de bere folosită în experiment. Ei nu au resimţit aceeaşi nevoie după ce au consumat mostra de băutură pentru sportivi, deşi aceasta avea un gust mai bun.

Fiecare participant a primit doar 15 mililitri din berea sa preferată, pentru ca efectele alcoolului să nu se facă simţite.

Studiul, coordonat de medicul Brandon Oberlin, de la Facultatea de Medicină a Universităţii Indiana, a fost publicat în revista Neuropsychopharmacology.

Comentarii

2 comentarii

ioio

Acum 8 ani

Ar fi frumos (si corect) ca dupa ce traduceti articole ale altor publicatii, sa puneti si referintele corect (fraza de la final nu se \"califica\"). Altfel, se numeste plagiat.
Raspunde

Sibian

Acum 8 ani

Noi bem bere penca dupe ce bem ne pisam in jos sa vina mros !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus