Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Noul Golf este "World Car of the Year 2013"!

Patru titluri în cinci ani: un model Volkswagen a fost votat din nou cel mai bun automobil din lume. Noul Golf câştigă încă un premiu după ce un juriu internaţional format din 66 de experţi auto a acordat bestsellerului Volkswagen distincţia "World Car of the Year 2013". Premiul este încă o performanţă deosebită adăugată în lista de reuşite obţinute de Golf.

"Noi, cei de la Volkswagen, suntem încântaţi de faptul că noul Golf a fost numit "World Car of the Year 2013". Câştigarea acest premiu arată că Golf-ul este şi va rămâne într-o clasă proprie, oriunde în lume. Această maşină stabileşte, din nou, standardele în clasa sa, mai ales în ceea ce priveşte eficienţa şi protecţia mediului. În curând, de exemplu, Golf va fi lansat ca un plug-in hibrid, dar şi ca o maşină electrică 100%”, a declarat Martin Winterkorn, preşedintele Consiliului de Administraţie Volkswagen.

e peste 30 de ani, Golf este o parte importantă a pieţei auto de pe glob. Pentru a şaptea generaţie a bestsellerului, premiul a reprezentat atribuirea celei de-a şaptesprezecea distincţie de la lansarea sa, în noiembrie 2012. Indicând motivele deciziei lor, juriul a declarat că "Golf este maşina potrivită - e spaţioasă, confortabilă şi practică. Are un design proaspăt, progresiv, o nouă gamă de motoare, plus o listă impresionantă de echipamente şi sisteme de securitate. Dacă există o maşină pentru toată lumea, Volkswagen Golf este aceea".

Cu doar trei săptămâni în urmă, Golf a fost desemnat Maşina Europeană a Anului (Car of the Year). Alte distincţii ale modelului includ "The Best Cars of 2013", "Auto Trophy 2012" şi "Top Gear - Toată maşina de care veţi avea vreodată nevoie".

Juriul "World Car of the Year" este format din 66 de jurnalişti auto din 23 de ţări, care au comparat modelele noi apărute pe piaţa mondială nu doar pentru a acorda premiul, ci şi pentru utilizarea lor de zi cu zi pentru milioane de şoferi şi entuziaşti auto. Volkswagen, de-a lungul timpului, a fost un câştigător al mai multor premii "World Car of the Year": modelul precedent Golf a câştigat premiul în 2009. În 2012, trofeul a mers la cel mai mic automobil al companiei - up!. şi 2010 a fost, de asemenea, dominat de Volkswagen: Polo a fost încoronat câştigător global, iar versiunile BlueMotion ale modelelor Polo, Golf şi Passat au luat premiul "World Green Car of the Year".

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus