Joi,
18.04.2024
Parțial Noros
Acum
5°C

Emerging Europe: 48 de ore în Sibiu, inima Transilvaniei - „invidia oricărui alt oraș al României”

Emerging Europe: 48 de ore în Sibiu, inima Transilvaniei - „invidia oricărui alt oraș al României”

Sibiu este invidia oricărui alt oraș din România, scrie redactorul-șef al platformei britanice Emerging Europe, care publică un articol despre ce poți face în „inima Transilvaniei” timp de 48 de ore.

„Lăudându-se cu o superbă piață centrală în mijlocul unor case medievale frumos restaurate, orașul oferă șansa unei experiențe în care să cunoști România multiculturală, despre care cineva poate crede că nu mai există”, scrie Craig Turp.

În ordine, acesta amintește despre faptul că Sibiul este un oraș ridicat în secolul al XII-lea și că aici se află în plină armonie reprezentnați ai bisericilor ortodoxe, catolice și protestantă. De asemenea, autorul scoate în evidență faptul că orașul s-a dezvoltat puternic în timpul conducerii ca primar a lui Klaus Iohannis, actual președinte al României, „descendent al sașilor”, dar și faptul că a deținut titlul de capitală culturală europeană în anul 2007.

Craig Turp răspunde de ce Sibiul merită vizitat acum. „În Transilvania este cel mai frumos în timpul iernii, dar atunci poate fi prea frig și uneori ger. Când vine primăvara însă Sibiul este altfel, te scoate afară și te ține acolo până la următoarea iarnă: mâncând, bând și distrându-te la evenimentele culturale. În luna mai orașul găzduiește Summitul Consiliului European, cel mai important eveniment al președinției europene a României”.

Autorul mai explică și despre cum poți ajunge de la Aeroport sau Gară în centrul orașului, dar și ce pot găsi turiștii în Piața Mare, Piața Mică, pe strada pietonală Nicolae Bălcescu.

În recomandarea celor de la Emerging Europe se mai numără călătoria spre Rășinari, prin Pădurea Dumbrava, vizitarea Muzeului în aer liber ASTRA, precum și stațiunea Păltiniș.

Transfăgărășanul nu putea lipsi din articolul platformei britanice: „cea mai frumoasă șosea a României, care străbate Munții Făgăraș și ajunge la o înălțime de 2.042 de metri, care a fost construită în anul 1974 și care a devenit cunoscută după ce un episod al emisiunii Top Gear a fost filmat aici”.

Articolul în original: Sibiu city guide: 48 hours in the heart of Transylvania

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus