Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Concert simfonic de 1 Mai la Filarmonica de Stat Sibiu

Sibienii iubitori de muzică sau turiştii aflaţi în vacanţă în Sibiu au prilejul de a participa la un concert simfonic extraordinar susţinut de Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu, miercuri, 1 mai, la Sala Thalia cu începere de la ora 19:00.

„Concertul face parte din stagiunea de concerte şi a fost programat special pentru a marca atât ziua de 1 mai cât şi sărbătoarea Paştelui ortodox. Programul concertului include compoziţii semnate J. Haydn, J.J.Quantz şi J.S. Bach.

Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu va fi condusă de maestrul Walter Hilghers din Germania, iar solistă va fi flautista Lidia Marina”, spun reprezentanţii filarmonicii sibiene.

Walter Hilgers este profesor la Academia de Muzică „Franz Liszt” din Weimar din 1995. În calitate de dirijor invitat sunt cunoscute succesele concertelor sale din ultimii ani atât din Germania, cât şi din întreaga Europă, America de Sud şi Asia. Muzician multilateral, Walter Hilgers a fondat unul dintre cele mai renumite ansambluri de suflători de alamă – „German Brass” - formaţie cu care, pe parcursul a 25 de ani, a realizat numeroase concerte. În urmă cu 18 ani, Lidia Marina făcea cunoştinţă cu flautul, instrumentul căruia avea să i se dedice cu multă pasiune în toţi aceşti ani.

După absolvirea Academiei de Muzică “Gh. Dima” din Cluj-Napoca în 2007, Lidia Marina îşi va continua studiile la Academia de Arte în Berna (Elveţia). De-a lungul anilor, Lidia Marina a susţinut concerte în România, Germania, Itlaia, Franţa, Elveţia şi a avut ocazia de a se perfecţiona cu flautişti de talie internaţională precum: Heidi Indermühle, Andrea Kollé, Arife Gülsen Tatu, Verena Bosshart şi Emily Beynon. În prezent, Lidia Marina ocupă funcţia de solist instrumentist flaut în Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu.

Biletele se pot procura de la sediul Filarmonicii de Stat Sibiu. Preţul unui bilet este de 14 lei. Elevii, studenţii şi pensionarii beneficiază de o reducere de 50%.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus