Vineri,
27.01.2023
Innorat
Acum
-0°C

InterStar Sibiu accede in finala Cupei "Hagi Danone"

Interstar Sibiu și-a adjudecat titlul de campioană a etapei zonalei a Cupei „Hagi Danone”, organizată în Sibiu, după ce duminică, 28 aprilie, a învins, în finală, formația Unirea Juniors Alba Iulia, scor final 2-0.

Sibienii au  ajuns în ultimul act după un 3-0 în semifinale, în fața învingătoarei din 2012, Kinder Sângeorgiu de Mureș. În finala de duminică, Interstar s-a impus cu 2-0, însă scorul putea fi mult mai mare, dat fiind că raportul ocaziilor  - 15-6 - le-a fost favorabil. Primul gol a fost marcat din afara careului, cu un șut din poziție perpendiculară pe poartă, pe care goalkeeper-ul albaiulian nu a putut să îl rețină. Golul care a închis tabela s-a marcat cu cinci minute înainte de final, după un contraatac-școală.

La ceremonia de după finală s-au premiat cel mai bun portar și golgeter, cel mai tehnic jucător. Titlul de cel mai bun jucător al etapei zonale i-a revenit sibianului Alexandru Oroian.

 

Finala, la Arad

Turneul final al Cupei „Hagi Danone” are loc, anul acesta,  la Arad, în perioada 29 mai – 1 iunie, iar InterStar, în calitate de câștigătoare la Sibiu, va fi prezentă. Potul cel mare îl ia, însă, echipa care va câștiga la Arad, pentru că aceasta va reprezenta România la Londra, la Cupa Internațională Danone. În plus, câștigătorii se vor întâlni cu Gică Hagi și cu Zinedine Zidane.

 

Spre victorie... spre Arad!

Pentru sibieni, un lucru este clar: merg la Arad ca să câștige. O spune chiar Marius Lungu, coordoatorul zonal al Cupei „Hagi Danone”. „A fost, ca de obicei, un turneu reușit. Vreau să vă spun că și în acest an s-au găsit câțiva copii, care, sperăm, ca în viitor să reprezinte cu cinste fotbalul românesc. La Sibiu, singurul lucru care mai merge la nivel de fotbal este compartimentul de copii și juniori. Din păcate, nu avem o echipă mare, care să ne reprezinte cel puțin în primele două ligi - în fotbalul mare. Cred că nu vom avea foarte curând la felul în care merg lucrurile la noi în oraș... din păcate! La Arad mergem să câștigăm, pentru că sunt niște copii foarte talentați și sper ca anul acesta să ne clasăm pe podium. Îmi doresc din tot sufletul, și la cât sunt de talentați și la ce voință au ei, sper că vom fi acolo, în primele trei echipe”, Marius Lungu, coordonatorul zonal al Cupei Hagi Danone.

 

„Sper să îi vedem la televizor”

Antrenorul Interstar-ului, Florin Brătean, ne-a povestit cum s-a format echipa care a câștigat duminică și care, astfel, și-a obținut biletele pentru turneul final. „Au fuzionat două cluburi – FC Marius Baciu și InterStar Sibiu. Am luat de la ambele grupe un număr de 20 de copii, câte zece de la fiecare. Consider că sunt talentați, cu care se poate munci. Multă muncă, multă seriozitate, disciplină. În tot acest timp nu trebuie să urmărim numai rezultatele, ci și calitatea jucătorilor. Trebuie să facem lucrurile pentru vârsta lor, să nu forțăm ceea ce nu trebuie în momentul când sunt încă mici. Uneori, te dezavantajează în planul rezultatului, dar important este ca acești copii să ajungă fotbaliști mari. Îmi doresc să îi vedem pe cât mai mulți la televizor. Cred că, prin muncă, putem lua locul întâi. Sunt echipe bune, dar fiecare are o șansă. Sunt șapte-opt care pot să câștige. Concordia e o echipă bună, cu jucători masivi, o echipă discutabilă pe vârsta jucătorilor. Doi ani de zile au fost locul întâi, și acum tuturor le e frică de ei. Noi am avut un singur meci cu ei, unde am făcut egal. Sper să ajungem și să ne arătăm cu adevărat valoarea”, a spus antrenorul Florin Brătean,care este ajutat de Horațiu Bâra.

 

  • Etapa de anul acesta s-a disputat pe Stadionul „Mecanica” din oraș,  sâmbătă, 27 aprilie, și duminică, 28 aprilie. Clasamentul final este următorul: Interstar Sibiu, Unirea Juniors Alba Iulia, Școala de Fotbal Bența Brașov, Kinder Sângeorgiu de Mureș, FC Odorhei, respectiv AS Soccer Juniors Sf. Gheorghe.
  • Cupa „Hagi Danone” s-a aflat pentru a treia oară la rând în Sibiu. Competiția este organizată de Fundația „Gheorghe Hagi”, împreună cu Danone România, și reprezintă cea mai mare întrecere sportivă de acest gen dedicată copiilor cu vârste între 10 și 12 ani din țara noastră.

Sursă Foto: Facebook Cupa „Hagi Danone”.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus