Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
16°C

Dragnea explica regionalizarea: Acest ghem de putere care s-a tot umflat la Bucuresti...

Vicepremierul Liviu Dragnea a explicat motivele pentru care este importantă regionalizarea pentru România. Dragnea susține că decizia trebuie să se îndepărteze de București, spre teritoriu. "Noi dacă ratăm acest moment, cu un guvern cu o voință politică fără fisură, cu un parlament puternic, dacă nu facem acest proces, nu vom putea face nici peste 20 de ani, dacă vreodată se va mai găsi un parlament cu o structură asemănătoare. Acest ghem de putere care s-a tot umflat la București, pentru că eu o spun cu toată deschiderea - birocrația și sistemul birocratic din România nu este foarte schimbat după Revoluție. Pentru foarte multe lucruri, cetățenii și firmele din România trebuie să vină la București. Dacă păstrăm decizia la București, toate structurile mafiote cu care ne luptăm nu vor fi ușor de înfrânt, pentru că este un balaur cu mii de capete. Nu există nicăieri în lumea civilizată un sistem asemănător", a explicat Liviu Dragnea miercuri într-o emisiune televizată.

Liviu Dragnea a vorbit și despre viitoarele capitale regionale, capitol încă rămas deschis ăn cadrul strategiei de regionalizare. "Știu că poate cel mai suculent subiect din regionalizare este sediul administrativ al regiunii, dar nu este cel mai important. În privința sediului avem două variante. Varianta poloneză și o altă variantă ar fi sediul administrativ într-un oraș dar în fiecare reședință de județ să fie câteva instituții regionale. Acum, primarii încep să înțeleagă că nu mai au ce să caute la mine la minister, ca în anii trecuți. Primarul merge la județ. Dacă un cetățean avea nevoie să meargă la județ sau la primărie pentru orice document, tot acolo va merge. Dacă va avea nevoie să meargă la București, în cel mai rău caz va merge la regiune, dacă nu la județ. În ceea ce privește toate instituțiile în același loc, nu sunt de acord cu asta. Regiunile vrem să fie stabilite până la finele anului, urmând un an sau doi de tranziție în care să se operaționalizeze tot procesul", a explicat Dragnea.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

8 comentarii

chemare

Acum 10 ani

Vineri 10Mai orele 17 la Biserica Ursulinelor se va oficia un Te Deum pentru Familia Regala a Romaniei si o slujba de pomenire a lui Ion Gavrila -Ogoranu.Alzara
Raspunde

unu

Acum 10 ani

la SIBIU le dai pe alea fara inportanta mediu,ape si culturare alea cu luat bani de la fraieri la brasov descentralizare si autonomie locala bani s-a se intoarca la cei care platesc taxe si inpozite in locatia de domiciliu pentru investiti si locuri de munca nu s-a luati bani s-a ne vina inapoi cit vrea muschi viitoarelor capitale sunteti lipsiti de viziune transparenta la bani si licitati nu vedeti ce proecte paguboase aprobati comarnic -brasov si pitesti-craiova doua investiti inutile culoaru 4 leaga tara de EUROPA nu aberati vad ca nu vreti s-a scoateti brasovu din context soseaua bucuresti - valea prahovei -brasov este sosea de sfirsit de saptamina de asemenea un lucru inutil aeroportu brasov in viitoarea regiune avem 2 dintre care cel de la SIBIU la standarde de 5 stele aeroporturile nu sunt stati de autobuz s-a le facem din 50 in 50 de km cu bani respectivi canalizari si modernizari de drumuri in toate localitatile regiuni
Raspunde

SB

Acum 10 ani

Votati SIBIUL la emisiunea \"Raport de tara\" pe canalui DIGI 24!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Raspunde

@unu

Acum 10 ani

Eu stiam doar de cultura si ape... Nu stiam nimc de mediu..cica eventual ar fi imbunatatiri funciare si sanatate la Tg Mures...iar Harghita ar urma sa primeasca Directia Silvica Regionala si ADR sa ramana la Alba Iulia..regiunea Centru fiind singura de altfel care sa fie impartita..pastrand sediul administratiei la Brasov..
Raspunde

Prostul

Acum 10 ani

DESCENTRALIZARE REALA sau INDEPENDENTA pt. ARDEAL!!! Sa se gate cu CENTRALISMUL pana nu este pretarziu !
Raspunde

danviorel

Acum 10 ani

Parerea mea este ca se doreste crearea unei noi structuri intermediare un mediu propice baronilor locali !
Raspunde

bunga-bunga

Acum 10 ani

Baron reprezinta un titlu nobiliar.astia nu sint baroni,sint sefi de clanuri mafiote.Sa punem capitala la brasov unde colcae mafia.URA.URA,URA-HI,HI,HI
Raspunde

Mafia locala Brasov

Acum 10 ani

Noi vrem capitala la Brasov pentru ca....pentru ca....vrem sa restructuram economic Sibiul si Tg. Mures, cum am facut si cu Tractorul sau Autocamioane Roman...sau IAR......hmmm. Voi nu vreti ? Nu avem nici aeroport, nici industrie nu mai avem.... ideea e ca nu mai prea avem ce fura, asa ca vrem sa trecem si pe la voi ! Tot ce s-a facut in Sibiu vrem sa praduim ! la fel si Tg. Mures si da...vrem sa manevram banii din turism si din Sighisoara si sa punem mana si pe investitiile de la Alba ! Semnat, Nita si Scripcaru.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus