Miercuri,
17.08.2022
Cer Senin
Acum
16°C

Record la Targul de Pasti: 3000 de vizitatori zilnic!

Potrivit estimărilor organizatorilor aproximativ 3.000 de persoane au vizitat zilnic spaţiul dedicat Târgului de Paşti din Sibiu, făcând ca această a patra ediţie a evenimentului să fie cea mai vizitată de până acum. Vremea superbă din ultimele două săptămâni, faptul că anul acesta data de 1 mai a fost inclusă în vacanţa scurtă de Paşti, ofertele turistice de tip city break conturate în jurul târgului, programul cultural şi faptul că Sibiul se menţine în topul preferinţelor românilor ca destinaţie de vacanţă, mai ales în perioada sărbătorilor tradiţionale, au fost factori care au contribuit la succesul acestei ediţii.

46 de expozanţi din 16 judeţe au prezentat sibienilor diferite produse de artizanat sau specialităţi gastronomice. Dintre acestea, potrivit expozanţilor, cea mai mare trecere au avut-o lumânările parfumate în formă de ou, ouăle încondeiate şi pictate, coşurile cadou, produsele pralinate, fructele uscate, ornamentele de Paşti din lemn, coşuleţele din foi de porumb şi cele brodate, bijuterii din sticlă Murano, cozonacul , sucurile naturale şi deserturile cu ciocolată.

“Suntem foarte multumiţi de felul în care a fost primită această ediţie a Târgului de Paşti. Deşi bilanţul este încă unul provizoriu, va reieşi cu siguranţă că a fost una dintre cele mai bune ediţii de până acum. Ne-a avantajat foarte mult perioada în care a fost organizat pentru ca au venit foarte mulţi turişti români şi străini, vremea a contribuit şi ea într-o foarte mare măsură la reuşita evenimentului şi, nu în ultimul rând, programul de activităţi pentru copii.” a declarat Andrei Drăgan Răduleţ, organizatorul evenimentului.

Caruselul amplasat în Piaţa Mare a fost preferatul copiilor, în cele 12 zile de eveniment, un număr de aproximativ 1.000 de copii s-au imaginat călărind un căluţ şi alte personaje din poveşti sau conducând o maşină de curse. Trenuleţul a fost un mic Orient Express, el parcurgând aproximativ 800 kilometri pentru sute de călători, cât de la Viena la Sibiu.

Cele două etape ale Olimpiadei de Paşti au atras un număr de aproximativ 70 de copii care au parcurs individual toate cele opt probe ale concursului: Suflatul ouălor, Rostogolirea ouălor pe plan drept, Rostogolirea ouălor pe jgheab, Mini - bowling, Minigolf, Fuga cu ouăle, Scrabble şi proba din finală, “Oul de pe munte”. 20 dintre aceştia au rămas să caute indicii în Piaţa Mare şi într-un final au fost răsplătiţi pentru isteţimea lor, în cadrul acţiunii “Vânătoarea Oului de Paşti”.

100 de copii au deprins elemente de bază din tehnica încondeierii ouălor şi au învăţat să picteze folosind materiale reciclabile pe parcursul celor şase ateliere de creativitate desfăşurate sub egida Târgului de Paşti din Sibiu.

130 turişti au beneficiat de oferta de tip city break concepută în parteneriat cu un hotel din Sibiu care includea participarea la activităţile din cadrul Târgului, cazare pentru 2 sau 3 nopţi, un tur al centrului istoric al oraşului, gustări tradiţionale şi un cadou surpriză.

Târgul de Paşti din Sibiu a fost organizat de Fundaţia AU-RO Austria Pro România în parteneriat cu A1 Events in perioada 26 aprilie - 7 mai. Evenimentul a fost o acţiune cofinanţată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria şi Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Bleah...

Acum 9 ani

Scanteia din anii 60 nu era atat de gretoasa precum oficina primariei si a Forumului German impreuna cu toate serviciile secrete ce colcaie pe acolo.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus