Luni,
29.11.2021
Innorat
Acum
4°C

Pe numarate: peste 40 de santiere in Sibiu. Doua strazi, finalizate, alte doua vor fi inchise

Mai bine 40 de străzi sunt în lucru, în acest moment, în municipiul Sibiu. Două dintre acestea – Reșița și Mașiniștilor – sunt finalizate, următoarea care va fi dată în folosință fiind Calea Turnișorului. În același timp, alte două străzi – Izvorului și Bârsei, vor fi închise circulației începând de luni. Primăria Sibiu a făcut un inventar al stadiului în care se află lucrările de reabilitare a carosabilului sau refacere a infrastructurii.


Pe strada Izvorului, pe tronsonul dintre strada Hermann Oberth şi intrarea spre Spitalul de Urgenţă, traficul se va închide total. Pe o perioadă de aproximativ două luni DPC va schimba bordurile şi va repara carosabilul. În această perioadă strada Lucian Blaga va permite circulaţia în dublu sens pentru a fi folosită ca rută ocolitoare.

Strada Bârsei, pe porţiunea dintre strada Dimitrie Cantemir şi strada Profesor Aurel Decei, traficul se va închide timp de două săptămâni începând de luni, 20 mai pentru a permite înlocuirea bordurilor şi reparaţia carosabilului.

Pe strada Oituz se vor executa lucrări de reparaţii pe porţiunea dintre strada Hipodromului şi strada Mărăşti. Pe perioada executării lucrărilor, timp de aproximativ trei zile, circulaţia va fi permisă în dublu sens pe strada Oituz, între străzile Mărăşeşti şi strada Hipodromului, pe partea cu grădiniţa.

DPC a finalizat lucrările pe strada Lungă, pe tronsonul dintre străzile I.L. Caragiale şi Ţiglari. Pe strada Ilie Măcelaru au fost finalizate lucrările la reţeaua de apă şi urmează să se aştearnă asfaltul. Se lucrează şi pe străzile Theodor Mihaly şi Haţegului la montarea bordurilor.

Circulaţie cu restricţii în Oraşul de Jos.

Pe strada Ocnei lucrările sunt avansate, următoarea etapă fiind aşternerea asfaltului. Pentru a finaliza însă lucrările este necesară închiderea intersecţiei străzilor Faurului – Ocnei – 9 Mai. Prin urmare, strada Faurului se va închide complet de la strada Târgu Vinului. Circulaţia dinspre/înspre Piaţa Mică va fi permisă totuşi în această perioadă către/dinspre strada 9 mai.

Pe strada Turnului (foto) lucrările la reţele sunt finalizate, iar începând de luni, 20 mai strada se va închide pe tronsoane pentru reabilitarea infrastructurii rutiere. În prima fază se va închide parcarea de lângă piaţă, apoi din 1 iunie se va închide complet traficului porţiunea dintre strada Valea Mare şi Piaţa Cibin.

Lucrări la reţeaua de gaz pe încă nouă străzi. În următoarea perioadă vor intra în lucru străzile Cărbunelui, Victor Hugo, Petru Şpan, Hegel, Grădinarilor, Progresului, Lalelelor, Kiev şi Narciselor. Pe toate aceste străzi lucrările vor fi efectuate sub trafic.

În prezent se lucrează la reţelele de gaz pe străzile Patrioţilor, Paltinului, Orzului, Cedoniei şi George Topârceanu.

Şi lucrările la reţelele de apă şi canalizare continuă. Pe strada Henri Coandă vor începe lucrări la reţeaua de canalizare pe o porţiune din zona străzii Forjorilor. Lucrări la canalizare sunt în desfăşurare în prezent pe străzile Lebedei, Luceafărului şi Arcului.

De asemenea, în cartierul Vasile Aron lucrările la reţeaua de apă vor începe de luni pe străzile Oaşa şi Onceşti, acestea urmând să fie finalizate în aproximativ o lună. Astfel de lucrări vor fi executate şi pe un tronson al Aleii Buia, pe strada Transilvaniei, Şureanu şi Ştefleşti acestea fiind deja în curs.

Încep lucrările pe străzile Grigore Ureche şi Anatole France. Asocierea Terra Building - SC Consult SRL începe de luni, 20 mai modernizarea reţelelor de utilităţi şi a carosabilului, termenul de execuţie prevăzut fiind de 6 luni.

Pe Calea Poplăcii continuă lucrările la carosabil. Pe tronsonul dintre Piaţa Tălmaciu şi strada Cristianului se execută săpătura generală şi se lucrează la reţele. Pe porţiunea dintre Piaţa Sadu şi ieşirea spre Poplaca se aşterne primul strat asfaltic. Se lucrează în paralel şi la reţeaua de iluminat public.

Pe Calea Cisnădiei încep lucrările pe ultimul tronson. Lucrările de modernizare vor începe şi pe porţiunea dintre strada Gheorghe Dima şi strada Siretului, circulaţia urmând să se desfăşoare pe un singur sens, dirijată cu un semafor. Tronsonul dintre strada Nicolae Iorga şi strada Gheorghe Dima se va finaliza la începutul lunii iunie.

Pe străzile Reşiţa şi Maşiniştilor lucrările sunt finalizate. Acestea au fost recepţionate, iar constructorul va efectua ultimele remedieri. Calea Turnişorului se apropie de finalizare, constructorul amplasând semnele de circulaţie.

Sursa: Primăria Sibiu

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

karla

Acum 8 ani

chiar nu le este rusine? calea turnisorului e in lucru de 3 ani daca nu mai mult
Raspunde

unu

Acum 8 ani

Prea multe domnule primar in ritmu asta le faceti pe toate mai lasa si consililui judetean nu le mai fa concurenta leai furat toate proectele da intre pauze daca sar putea si gardu spitalului ca sta in paragina nu prea am timp am mult de lucru pe net
Raspunde

pt. IP 5.15.91.201

Acum 8 ani

Ba sas prost, ori semnezi \"somer disperat\", unde ai scris cu majuscule (cunosti ce-s alea?), ori semnezi \"unu\" se vede ca esti acelasi analfabet sas, postac de profesie. Asa va face instructajul la FDGR sa postati sub cat mai multe identitati si sa va schimbati fonturile ca sa nu fiti recunoscuti si sa vada lumea ca sunteti putini? Ba, la tine este imposibil sa te dai mai multi deoarece analfabetismul tau este unic si inconfundabil! :)))))))
Raspunde

alex

Acum 8 ani

strada tribunei, g-ral magheru, avram iancu, arhivelor trebuie renovate.
Raspunde

radu

Acum 8 ani

am vazut cum sunt puse bordurile pe hategului, deja sunt ciobite
Raspunde

e usor

Acum 8 ani

sa urli : trebuie reparata strada aia, aia pun borduri ciobite, sa se faca ailalta.. fomistilor. N=ati batut un cui in viata voastra si va dati rotunzi pe forumuri.
Raspunde

@ 6

Acum 8 ani

si tu unde ai batut cuie, in capul tau sec sau doar in talpi?
Raspunde

Strungului si Principatele Unite

Acum 8 ani

- Pe strazile Strungului si Principatele Unite, strazile sunt adevarate capcane... in urma lucrarilor de intretinere la gaz/apa - Gropi neastupate, au devenit cratere dupa ploi. - Unele au fost partial acoperite dar se lucreaza cu viteza melcului si fara semnalizare corespunzatoare... - Poti foarte usor sa-ti zapacesti rotile: sitemul de directie, pivoti, etc...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus