Sâmbătă,
26.11.2022
Innorat
Acum
3°C

Colegiul Goga, desemnat Scoala Europeana pentru al 10-lea an


Colegiul Național “Octvian Goga” din Sibiu face parte din categoria selectă a celor doar șapte școli din întreaga țară care dețin de 10 ani, neîntrerupt, titlul de 'Şcoală Europeană'. Reprezentanții Colegiului, dar și inspectorul general școlar Ștefan Firu sunt astăzi la București, la Palatul Parlamentuluiși vor prelua, din partea Sibiului, premiul acordat de Ministerul Educației Naționale.

Pentru a patra oară (2004, 2007, 2010 şi 2013), cele șapte școli primesc și certificatul de 'Şcoală Europeană': Colegiul Economic din Buzău, Colegiul Economic 'Ion Ghica' din Târgovişte, Colegiul Naţional 'O. Goga' din Sibiu, Colegiul Naţional 'Mihai Eminescu' din Baia Mare, Liceul 'Ştefan Procopiu' din Vaslui, Şcoala Gimnazială 'Andrei Şaguna' din Deva şi Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă nr. 1 din Oradea. Alte 20 de şcoli din România obţin pentru a treia oară acest certificat.

Fiecare unitate de învăţământ va primi certificatul 'Şcoală Europeană - 2013' şi un premiu în valoare de 5.000 lei care va fi utilizat exclusiv pentru dotări.

Decizia privind bunurile care vor fi achiziţionate aparţine conducerii fiecărei unităţi şcolare.

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a premiat astăzi și cele 64 de unităţi de învăţământ preuniversitar desemnate câştigătoare la a X-a ediţie a Competiţiei Naţionale 'Şcoală Europeană'. La ediţia din acest an s-au înscris 116 unităţi de învăţământ preuniversitar din 36 de judeţe şi din municipiul Bucureşti. Pe primele trei locuri s-au clasat Colegiul Tehnic 'Gheorghe Cartianu' din Piatra Neamţ  (191 puncte), Liceul 'Ştefan Procopiu' din Vaslui (190 puncte) şi Colegiul Tehnic 'Mihai Băcescu' din Fălticeni (judeţul Suceava) - 187 de puncte.

Competiţia Naţională 'Şcoala Europeană' se adresează tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar implicate în activităţi/programe/proiecte europene. Certificatul obţinut are o valabilitate de trei ani, după care şcoala trebuie să concureze din nou pentru a-şi reconfirma titlul – situație în care s-a aflat și Colegiul Național “Octavian Goga” din Sibiu.

Evaluarea candidaturilor şcolilor înscrise în competiţie s-a realizat după următoarele criterii: coerenţa activităţilor derulate în cadrul proiectelor/programelor comunitare cu politica generală a instituţiei şcolare, integrarea activităţilor derulate în cadrul proiectelor/programelor comunitare în programul curent al şcolii, performanţele şcolare, asigurarea egalităţii de şanse, continuitate şi constanţă în derularea de activităţi/proiecte/programe comunitare, strategie şi modalităţi de implementare şi evaluare, strategie şi modalităţi de valorizare (diseminare şi exploatare a rezultatelor/produselor), dezvoltarea dimensiunii europene a educaţiei prin activităţile de cooperare europeană şi calitatea documentelor de candidatură (documentele manageriale din perioada 2010-2013, formularul de candidatură şi portofoliul ilustrativ).
 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus