Sâmbătă,
03.12.2022
Ceata
Acum
3°C

Calareti din Europa, Africa si SUA vin in week-end la Hoghilag

Cel mai popular concurs hipic internaţional din România, Transylvania Horse Show, care va avea loc în satul sibian Prod, comuna Hoghilag, reuneşte la cea de-a treia ediţie unii dintre cei mai cunoscuţi reprezentanţi ai echitaţiei la nivel mondial, conform unui comunicat remis marţi AGERPRES.

Peste 70 de concurenţi din 19 ţări (Europa, SUA, Africa, Canada) vor participa in perioada 24-26 mai la Transylvania Horse Show, eveniment dedicat sporturilor ecvestre şi iubitorilor de cai, desfăşurat intr-un peisaj idilic, in apropierea unuia dintre cele mai bine păstrate oraşe medievale din Europa, Sighişoara.

Transylvania Horse Show a primit premiul "Concursul anului" pentru ediţiile 2011 si 2012 din partea AIEC (Association Internationale des Etudiants Cavaliers). Catrin Norinder, directoarea de Discipline Olimpice din cadrul Federaţiei Ecvestre Internaţionale (FEI) şi una dintre cele mai importante persoane din cadrul FEI, va fi prezentă în România în calitate de observator şi invitat de onoare.

Andrew Fell este unul dintre cei mai cunoscuţi designeri de traseu cross-country la nivel internaţional, creând in mod constant trasee de cross country la cele mai cunoscute concursuri hipice din SUA, Europa şi Africa. Anul acesta pentru proiectarea traseului de cross country pentru Campionatele Balcanice organizate in cadrul Transylvania Horse Show 2013, a venit de trei ori în ţară asigurându-se că totul decurge conform standardelor internaţionale, anul trecut el fiind delegat tehnic al FEI pentru Campionatele Balcanice organizate in Turcia.

Traseul creat de Fell este format din 29 obstacole naturale din lemn masiv, arbuşti ornamentali, căsuţe in miniatură sau mese supra dimensionate ce vor fi distribuite pe o distanţă de 3.650 de metri, în cadrul unui circuit în aer liber. Obstacolele constau în obiecte solide construite din obiecte întâlnite în natură, precum şi diferite obstacole cum ar fi iazuri şi şanţuri sau combinaţii ale celor două categorii, ideea probei fiind de a imita obstacolele care ar putea apărea in mod normal într-un peisaj de ţară.

Sandra Auffarth, campioană olimpică, medaliată cu aur la echipe şi cu bronz la individual in cadrul Olimpiadei organizate la Londra in 2012, este o altă invitată de onoare la Transylvania Horse Show.

Preşedintele juriului, alcătuit din arbitri şi oficiali din Irlanda, Austria, Polonia, Bulgaria şi România, este Gerd Kuest din Germania. Prezenţa delegatului tehnic al Federaţiei Ecvestre Internaţionale, Peter Fell din Irlanda, este garanţia faptului că evenimentul se va desfăşura conform standardelor internaţionale.

Evenimentul va fi comentat live de Ed Holloway, comentator sportiv profesionist din Marea Britanie specializat pe disciplina 'Proba completă'.

Transylvania Horse Show se desfăşoară în satul Prod, comuna Hoghilag (la doar 16 km de Sighişoara), recomandat de ghidul "Lonely Planet" ca unul dintre primele locuri din Europa unde să călăreşti în vacanţă şi este organizat de Cross-Country Farm cu sprijinul Federaţiei Ecvestre Române şi al Federaţiei Ecvestre Internaţionale.

Evenimentul găzduieşte trei tipuri de competiţii, completate zilnic de o serie de demonstraţii şi evenimente adiacente destinate spectatorilor: 1.Campionatele Balcanice de Proba Completă (Balkan Eventing Championship), cel mai mare eveniment de marca pentru profesionişti din Balcani, de importanta continentală, la care s-au calificat concurenţi din Romania, Turcia şi Bulgaria, in urma probelor desfăşurate luna trecută in Bulgaria, la Schumen. Campionatele Balcanice de Proba Completă sunt organizate anual, ultima ediţie desfăşurându-se in Turcia, la Eskisehir. Probele din concurs vor fi: dresaj, obstacole şi cross-country. 2.Concurs Complet Internaţional (CCI), disciplină de Proba Completă la care concurenţii profesionişti vor avea de înfruntat trei probe: dresaj, obstacole, cross-country. Concursul este organizat in colaborare cu Federaţia Ecvestră Română (FER) şi Federaţia Ecvestră Internaţională (FEI). 3.Concurs Internaţional Universitar, 'Cupa Naţiunilor pentru Studenţi' ('AIEC Student Riders Nation Cup - Romania 2013), este organizat in colaborare cu Association International des Etudiants Cavaliers (AIEC), cea mai mare asociaţie de acest gen din lume. La această secţiune participă studenţi din toată lumea care vor concura la două probe: dresaj şi sărituri obstacole.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus