Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Oierii sunt, de azi, in greva fiscala

Impozite în valoare de zeci de milioane de lei, datorate de crescătorii de ovine şi caprine, nu pot fi colectate de stat, pentru că plătitorii refuză să dea banii. Crescătorii intră, de astăzi, în grevă fiscală, a anunţat reprezentantul lor, Marcel Andrei. Preşedintele sindicatului crescătorilor a spus că aceştia nu vor mai plăti impozitul pe profit, pentru că prevederile legislative în vigoare se bat cap în cap. Peste 200.000 de crescători din România sunt afiliaţi sindicatului şi nu vor mai depune declaraţiile privind impozitul pe profit.

“Se bat cap în cap prevederile. Pe declaraţie trebuie să scrii numărul total de animale, de la APIA ţi se dă suvenţie pe alt număr, iar ordonanţa 8, care ne priveşte pe noi, crescătorii de ovine şi caprine, spune că plăteşti doar ce ai peste 10 animale. Declaraţia, însă, te obligă să plăteşti un impozit pe animale care nu generează venit. Dar, dacă nu depui, iei amendă. Nu ştim ce să facem”, spune Marcel Andrei.

Crescătorii de ovine ar fi trebuit să depună declaraţiile cel târziu luni, 27 mai. Ei spun că li se cere, de la Direcţia de Finanţe, şi o adeverinţă de la APIA, deşi numărul de animale pentru care primesc subvenţie este diferit de cel care trebuie declarat. Practic, potrivit declaraţiei fiscale, crescătorii trebuie să raporteze şi să plătească impozit chiar şi pentru animalele care nu produc profit, adică nu dau lapte sau sunt prea bătrâne pentru a fi tăiate pentru carne.
„Ministerul Finanţelor ar fi trebuit să intervină, printr-un ordin. Noi oricum nu am depus nimic, mai ales că prevederile sunt ambigue, iar crescătorii nu au fost informaţi ce trebuie să facă. Intrăm în grevă fiscală, până când situaţia se va reglementa”, a mai declarat preşedintele sindicatului crescătorilor de ovine şi caprine din România, care s-a plâns şi că oamenii sunt plimbaţi între instituţii, ca să obţină o adeverinţă sau alta. “Ca să depui declaraţia la Finanţe, trebuie să mergi mai întâi la APIA să primeşti adeverinţă. Dar noi nu avem timp să alergăm. Nu vrem să ne transformăm din crescători, în maratonişti. Avem animale şi trebuie să stăm lângă ele”, spune Marcel Andrei.

Din cauza birocraţiei excesive şi ambigue, mulţi crescători au anunţat că vor renunţa la animale.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 435

Comentarii

10 comentarii

raduradu

Acum 10 ani

hahaha, la naiba cu toti ciobanii astia, vor doar subventii iar ce vand e totul la negru. mai bine nu le mai da subventii si e chit.......
Raspunde

piku

Acum 10 ani

asa s-au invatat sa nu plateasca impozit dar sa vanda la negru
Raspunde

angajati la oieri

Acum 10 ani

Stie cineva cati angajati, cu acte-nregula, au acesti oieri. Se pare ca n-au niciunul. ALO
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

Păi, ăştia oricum erau în grevă fiscală, în afară de impozitul pe \"căşi\" şi pe gipane nu plătesc nimic, aşa că nu se simte la bugetul statului.
Raspunde

@1,2,3,4.

Acum 10 ani

Sa veniti sus in plai la muls dimineata la ora 4. Sa va angajez.!!!
Raspunde

pt 5

Acum 10 ani

lasa angajatul ci plateste impozit ca toti \"fraierii\" care lucreaza cu acte nu la negru
Raspunde

@1,2,3,4...

Acum 10 ani

Vorbiti prosti,voi stiti ce-i aia sa nu ai zi,sa nu ai noapte,sa nu stii de sarbatori ca atunci ciobanii se imbata iar tu trebuie sa fii la datorie.Ati stat vreodata in frig si ploi sa ingrijiti animale?Cred ca nu,atunci altfel ati vedea lucrurile,banii nu vin pe nemuncite,banii castigati dupa cresterea animalelor vin dupa multa truda, daca vrei doar branza si cas,trebuie sa stii ca efortul de a-l produca e mare.Asa ca,poftiti la stana cand afara sunt-30 grade,sau cand ploua de duce,atunci sa comentati.
Raspunde

fraieru cu acte

Acum 10 ani

la astea nici cesca cu toata propaganda de partid si securitatea nu au reusit sa le puna bodnita,satele lor nu au fost niciodata colectivizate,erau cei mai multi posesori de ARO din tara care se cumpara numai cu aprobarea ministrului Ana Muresan,astia au fost sant si vor ramane cei mai mari evazionisti,nu cred ca actuala guvernare va scote un leu din buzunarul lor,ei vor gasi o solutie sa se exchiveze ca asa traiesc si rezista de secole,si un recensamad al animaleror domestice care ar costa statul mult nu ar lamurii situatia ptr.ei traiesc si lucreaza in stil mafiot autohton.
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

Da, mai ciobane sef, ai dreptate, pentru toate greutatile astea pe care le infrunti cu vitejie esti indreptatit sa nu platesti taxe! Restu\' fraierilor, care dupa mintea ta inghesuita sub clop, nu muncesc, n-au decat sa plateasca.<br>Apropos, greva asta fiscala, in termeni juridici se numeste evaziune fiscala.
Raspunde

las\'...

Acum 10 ani

Nu platiti oameni buni, poate va retrag astia licentele si mai vindeti branza numai noaptea, pe ascuns! Si atunci, vom manca toti branza din Ungaria, unde oierii (si ceilalti crescatori de animale) sunt destepti si platesc si taxe si ne vand si noua branza, ca laptele de vaca ni-l vand demult..! Ciobane!! Ai stat vreodata o saptamana cate 15 ore cu ochii in calculator si sa te ridici de 2 ori la pipii si sa mananci cant iti vine rau? daca nu, numai comenta ca doar voi, crescatorii de animale, stiti ce-i munca!! Usi la ghiseu la posta si plateste taxele!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus