Marţi,
23.07.2024
Partial Noros
Acum
30°C

Timp de doua zile, Piata Huet prinde viata, din nou, cu Huet.Urban - Green & Smart

Sâmbătă, în Piața Huet, începe cea de-a III-a ediție a Festivalului Huet.Urban. Sub tema Green & Smart, Huet.Urban își propune să transforme, cel puțin pentru două zile, cea mai frumoasă piață din Sibiu într-un un spațiu urban pentru bună dispoziție.

Concertele, atelierele meșteșugărești și pentru copii, expozițiile de fotografie, desen sau obiecte din materiale reciclabile, picnicul în iarbă naturală sau târgul tinerilor designeri vor schimba complet ambientul spațiului urban din centrul orașului.

„Fiecare zonă a pieței va avea o tematică aparte. În permanență, peste tot în piață vor avea loc mici evenimente, adresate tuturor, indiferent de vârstă”, spune Michael Engel, directorul Fundației Heritas, organizatorul festivalului.

Piața Huet va fi redecorată cu ajutorul unor instalații urbane inedite, construite special pentru acest eveniment. Peste 25 de arhitecți și designeri din întreaga țară au trimis schițe de instalații urbane în cadrul unui concurs organizat de Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu împreună cu Fundația Heritas. Trei dintre ele au fost selectate în urma unui concurs și vor fi construite, vineri, în Piața Huet. Un alt punct de interes al festivalului va fi spectacolul de Parkour pus în scenă de semifinaliștii concursului Românii au Talent, Parkour Oradea. Agilii tineri orădeni se vor folosi de clădirile, instalațiile urbane sau elementele naturale de decor din piață pentru un spectacol plin de adrenalină, văzut până acum doar la televizor.

Curtea Colegiului Național Brukenthal va fi, cu siguranță, cea mai animată zonă a Festivalului Huet.Urban. Aici vor avea loc concertele, dansurile tradiționale săsești și spectacolul de teatru „Astăzi se joacă teatru”. Pe scenă vor urca elevi ai CNM Brukenthal și seara cunoscutele trupe The Mono Jacks și The Amsterdams, sâmbătă de la ora 20:00 precum și trupa sibiană Domino, duminică de la ora 21.

Zona din spatele bisericii evanghelice va fi amenajată ca o zonă de relaxare. 100 de metri pătrați de gazon vor forma spațiul în care toți cei ce doresc o pauză din obositoarea viață urbană se vor putea întinde și se vor putea relaxa, la un picnic. Tot în aceeași zonă vor fi amplasate și terasele Music și Pub Einstein.

Denumit „Not for ordinary people”, târgul tinerilor designeri așteaptă sibienii și turiștii cu nenumărate surprize, produse de îmbrăcăminte unicat sau accesorii hand-made. Fiecare designer a pregătit câteva produse personalizate în spiritul festivalului Huet.Urban. Toate fondurile strânse din vânzarea acestor produse vor merge spre sprijinirea următoarei ediții a festivalului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus