Miercuri,
27.10.2021
Cer Senin
Acum
1°C

Elevii sibieni premiati la Gala Elevilor

”România are tineri valoroși, viitori cetățeni care vor contribui sau contribuie deja la dezvoltarea ei – depinde de noi să îi ținem aproape!”. Sub acest pretext, elevii din Colegiul Național ”Octavian Goga” Sibiu organizează Gala Elevilor.

Evenimentul își propune să schimbe percepția generală pe care societatea o are despre tânăra generație. Prin promovarea și valorificarea elevilor cu rezultate deosebite în mediul educațional, sportiv, al artei sau al voluntariatului, Consiliul Școlar al Elevilor vrea să dovedească că tinerii pot fi modele autentice, exemple de bună practică, o soluţie și nu o problemă în societate.

”Marți, 4 iunie, începând cu ora 18:00, la Hotel Continental Forum, educația va fi privită în toată complexitatea sa. În prezența inspectorului școlar general, Ștefan Firu și a altor reprezentanți din Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, elevii vor fi premiați pentru rezultatele excepționale din decursul anului școlar 2012-2013. Proiectul elevilor din Colegiul Național ”Octavian Goga” din Sibiu ținteșete și spre promovarea educației nonformale, a voluntariatului, ca modalitate de contribuție la dezvoltarea comunității. De aceea implicarea activă în societate a fost un criteriu de evaluare comun tuturor secțunilor galei”, spun organizatorii.

La eveniment vor participa și tineri din alte orașe, printre care Bogdan Baciu, reprezentantul tineretului din România la Națiunile Unite în 2011, Andrei Bogdan–Petre, președintele Consiliului Național al Elevilor în 2012-2013 și Doru Ștefănescu, coordonatorul platformei educaționale Wedu.ro și al concursului IT, GREPIT.

Aceştia vor fi prezenţi la sesiunea de mentorship din cadrul proiectului, ”Poveste despre viitor”, care va avea loc luni, 3 iunie, la Biblioteca Judeţeană ”Astra” Sibiu, începând cu ora 11:00. Activitatea se va desfăşura sub forma unui dialog neconvențional între tineri care reușesc de acum să contureze viitorul în domeniul educațional.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus