Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Elevele chineze trebuie sa mearga la bacalaureat fara sutiene!

Mai mult de nouă milioane de tineri chinezi au susţin vineri examenul de bacalaureat, unele candidate fiind rugate să intre în sala de examinare fără sutiene, ale căror balene metalice au fost interzise pentru a se evita copiatul, informează AFP, citată de Agerpres.

Pentru a preveni utilizarea de 'instrumente electronice de copiat' în timpul 'gaokao', bacalaureatul chinez, centrele de examinare din provincia Jilin, în nord-estul Chinei, au fost dotate cu detectoare de metale. Prin urmare candidatele au fost rugate să intre la examen fără sutiene cu balene metalice, scrie ziarul Global Times.

Miercuri, Ministerul Educaţiei a promis că va lua măsuri pentru a se evita copiatul, mai ales cu ajutorul camerelor video instalate în sălile de examen, a scris cotidianul China Daily.

Diploma de bacalaureat este de acum considerată un instrument esenţial pentru succesul social şi personal în China şi intrarea la facultate a devenit un pas crucial.

Candidaţii nu renunţă la nicio stratagemă pentru a trece examenul. Mizele sunt aşa de mari încât 'trişatul' este un fenomen răspândit şi au fost create în acest sens reţele organizate.

În 2012, Ministerul Securităţii Publice a anunţat arestarea a 1.500 de persoane şi confiscarea a 60.000 de kituri electronice destinate copiatului, în special emiţătoare şi mini-căşti.

Sursa foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

5 comentarii

Georg

Acum 10 ani

Concluzia, indiferent de SUTIENE FARA BALENE METALICE, NU FARA SUTIENE?!...ACOLO se pune pret pe INVATATURA si REZULTATE, acolo conteaza mult asta.. Si CONCURENTA este imensa.. Ia vedeti in sistemul vostru schiop de invatamant daca rezistati la concurenta si in economie..Occidentul recunoaste, A PIERDUT PARTIDA prin sistemul de invatamant pentru toti HANDICAPATII...sa nu-i streseze prea mult..Vin tare Chinezii si Japonezii cu LUPTA pentru COMPETENTA, nu Hotarari de Curtea Suprema ca Primul Ministru NU A PLAGIAT....
Raspunde

doar gazu 2945

Acum 10 ani

mare dreptate ai, Georg ;)
Raspunde

ochila

Acum 10 ani

suntem cu 100 de ani in urma ochiosilor... rusineee!
Raspunde

ZeYeB8NQD

Acum 10 ani

Coco asa e, cred ca avem noi intiparit in cap anitume idei (extrase din filme de obicei) :)) Ma bucur sa vad ca de data asta nu au avut dretate. Femeile sunt mai libere si mai deschise la minte decat inainteLiliana cand s-a oferit oportunitatea :)
Raspunde

znXmDCapNW

Acum 10 ani

When QuotesChimp purchase insurance, you are in essence making a trade. On one hand, you accept a fixed loss, which is the money you pay to the insurance company. It is fixed because you know how much you are going to pay before you write the check. These payments are called premiums.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus