Duminică,
23.01.2022
Innorat
Acum
-4°C

Ce s-a perimat / Ce are viitor

Încă o dovadă că există elite mincinoase, interesante în anti-informare, este imensa cantitate de gunoi informațional pe care mediile formatoare de opinie o pun pe piață în mod constant – pe orice canal, la orice oră, se afirmă lucruri ce „trebuie” să intre în conștiința fragilizată a oamenilor… afirmații despre noțiuni fundamentale pentru echilibrul mental și social din orice comunitate – că religia e un fenomen depășit, că trăim în post-capitalism și regulile economice sunt mult mai favorabile consumatorului, că încălzirea climei e un fenomen global și se datorează omului etc… 

De fapt, cum se întâmplă de atâtea ori în istorie, MERSUL LUCRURILOR ESTE EXACT INVERS! Trebuie să fii mai abil în discernerea adevărului din spatele noianului de vorbe, dar lucrurile sunt în fond foarte simple:

-  credința religioasă este cea care asigură coerența și stabilitatea comunităților umane de pretutindeni, chiar dacă în multe locuri mase întregi sunt manipulate pervers în numele credinței, de către conducători profund necredincioși, dușmani ai propriilor popoare!                                                 

- nu există post-capitalism, este doar păcăleala marilor grupuri financiare multi-naționale, ce tind să-și maximizeze profiturile chiar cu prețul unor crize economice și al șomajului insuportabil, generator inclusiv de conflicte armate…

Cele mai strălucite personalități ale lumii științifice și din disciplinele umanistice declară tot mai răspicat despre erorile conducătorilor din cele mai mari state de pe mapamond, despre erorile de strategie economică și de investiție în cercetarea fundamentală… Acești savanți avertizează, fără dubii, că actualele sisteme social-politice și economice se pot prăbuși în maxim 50 de ani, în ideea că nu intervin noi crize și mai devreme!

Ce este de reținut, pentru noi, pentru clasa activă economic și pentru gestionarii treburilor publice la nivel comunitar, spre a ne orienta către strategii personale și comunitare capabile să mențină stabilitate:

- toate așa-zisele medii de informare sunt colonizate de grupuri de interese comerciale, deci credibilitatea lor scade direct proporțional cu capacitatea de manipulare (mai ales în televiziune și internet). În asta constă perimarea lumii informaționale, cea de la care așteptam un ajutor decisiv spre avansul democratic și economic al nostru, în Europa, dar și al țărilor sărace…

- revoluția tehnologică se ocupă mai ales de domenii minore, legate de succesul comercial imediat și mai puțin de opțiuni strategice pentru echilibrul lumii actuale și viitoare. Iată un paradox absolut îngrijorător – perimarea unui domeniu tehnologic în care se îngroapă majoritatea resurselor mentale și financiare de azi…

- gestionarea teritoriului și a așezărilor umane se află, în toate țările, pe căi greșite – după cum bine se vede, nici o administrație nu reușește să stopeze ocuparea terenurilor agricole din jurul orașelor, risipirea fondului forestier și a bazelor biodiversității, distrugerea iremediabilă a peisajelor prin implantarea aleatorie a construcțiilor și căilor tot mai dense de transport… Așa că acest mod de a conduce interesele comunităților urbane și rurale este depășit și intratabil!

- democrația republicanistă și-a atins limitele – vedeți și tot mai desele situații când rezultatele la votări ajung la 50-50%, și când câțiva inși (sau un partid minuscul) hotărăsc rezultatul final, sau se recurge la tribunale…Dovadă că acest sistem participativ este perimat și nu mai asigură gestionarea intereselor majore ale populației!

- ateismul, fenomenele manipulatoare de mode subculturale, explozia atacurilor asupra TRADIȚIEI, FAMILIEI ȘI MORALEI CREȘTINE, sunt evidențe astăzi, dovezi ale scufundării, perimării așa-zisei „atitudini progresiste”, gunoi rezultat din stângismul iluminist, propagat cu furie (dar și instituționalizat) în ultimii 200 de ani tocmai de elite ale țărilor dezvoltate economic… Probă că, paralel cu o dezvoltare tehnologic-civilizatoare, crește în subteran o mlaștină de culturi toxice, formate din atentate asupra a ceea ce a fundamentat civilizația europeană, fără să se propună nimic viabil în loc ! Pentru că tot ce s-a propus ca „alternative” a dus mereu la fundături ideologice-culturale, ceea ce a determinat masacrele, de astă dată tragic-reale, asupra unor popoare întregi!

De aceea se poate afirma cu certitudine că:

- TRADIȚIA CULTURALĂ, CREDINȚA RELIGIOASĂ, NAȚIONALISMUL – SUNT VIITORUL SUSTENABIL, singurele șanse pentru ca lumea să meargă mai departe în mod coerent și fără conflicte armate.

- MONARHIA este forma cea mai sigură de organizare statală, este VIITORUL arenei internaționale – în care republica ne-a demonstrat că numai prin excepție a creat state viabile, dar ca regulă, marile republici au generat războaie mondiale ! Ca să nu mai vorbim despre federațiile de republici sau în care intră republici (gen Uniunea Europeană), încropeli artificiale propuse doar continentului nostru, veșnic supus experimentelor politice… În America sau Asia nu se fac federații… dar jandarmii mondiali au intervenit în Afganistan ca nu cumva să renască acolo monarhia națională !!

- ABOLIREA multiculturalismului obligatoriu („aliat” cu corectitudinea politică neo-marxistă) înseamnă VIITORUL COMUNITĂȚILOR SUSTENABILE. Pentru că s-a dovedit de mii de ori că acest babilon cultural răspunde numai unor nevoi economice de moment ale multinaționalelor și ale eternilor călători prin lume, cu filosofia „unde e mai bine, acolo-i patria”…

Poate că este cel mai bine să căutăm sursele răului tocmai acolo unde nu insistă sau chiar denigrează mijloacele de comunicare în masă!

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus