Sâmbătă,
28.05.2022
Acum
0°C

Presedintii Judecatoriilor Avrig si Agnita: daca ne desfiinteaza, doar oamenii vor avea de suferit!

Atât președintele Judecătoriei Avrig, judecătorul Marius Ioan Mazilu, cât și președintele Judecătoriei Agnita, judecătorul Andrei Nistor, spun că posibila desființare a celor două instanțe va afecta, în mod direct, în special pe locuitorii celor două zone ale județului. Grupul de lucru interinstituțional al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a propus la începutul acestei luni desființarea a 30 de instanțe din țară și a parchetelor pe de lângă acestea.

”Din punctul nostru de vedere, o eventuală desființare a Judecătoriei Agnita ar restrânge nejustificat accesul la justiție al cetățenilor din zona orașului Agnita precum și din localitățile învecinate. Ar fi foarte dificil pentru aceste persoane, marea lor majoritate de la sate și comune, să ajungă la Sibiu sau la Mediaș, pentru un proces”, a declarat judecătorul Andrei Nistor, de la Agnita. Cea mai apropiată instanţă care ar putea prelua competenţa teritorială a Judecătoriei Agnita este Judecătoria Mediaş, iar distanţa dintre Agnita - Mediaș este de aproximativ 45 km. A doua instanţă care ar putea prelua competenţa Judecătoriei Agnita este Judecătoria Sibiu, iar distanţa dintre Agnita și Sibiu este de aproximativ 60 km. ”Nu există infrastructură feroviară pentru justițiabili în zona geografică în discuție”, mai arată conducerea judecătoriei. La Judecătoria Agnita lucrează în acest moment trei judecători și 11 persoane ca personal auxiliar.

”În condițiile în care se vorbește foarte mult despre descentralizare, nu cred că eficiența economică ar trebui să fie determinantă în acest caz. Gândiți-vă că Judecătoria Avrig acoperă o arie teritorială foarte mare, de la limita cu județul Brașov până la limita cu județul Vâlcea. Toți acești oameni vor fi puși pe drumuri”, a declarat și judecătorul Marius Ioan Mazilu. La judecătoria Avrig lucrează în acest moment patru judecători și opt angajați ca personal auxiliar. Până la data de 10 iunie 2013 pe rolul judecătoriei erau înregistrate 672 de dosare. O părere similară are și procurorul Simona Enache, purtător de cuvânt la Parchetului de pe lângă Judecătoria Avrig. ”Dacă se desființează judecătoria noi probabil că vom fi mutați, cei mai mulți dintre noi, la Sibiu. Nu cred că noi suntem problema ci oamenii de aici care vor fi privați de actul de justiție”, a declarat și Simona Enache.

Referitor la posibila desființare a Judecătoriei Avrig, deputatul PSD Gheorghe Frăticiu a depus la începutul lunii aprilie o interpelare către Ministerul Justiției. În răspunsul secretarului de stat Florin Aurel Moţiu la această interpelare se arată în mod clar că propunerile CSM-ului reprezintă primul pas pentru desființare de facto a instanțelor vizate. ”Urmează a se redacta documentul final (proiect de lege pentru desființarea unor instanțe și proiect de hotărâre a Guvernului și pentru modificarea circumscripțiilor unor instanțe) pentru a fi înaintat Parlamentului în vederea desființării”, a transmis Ministerul Justiției.

Procesele judecătoriilor Agnita și Avrig ar urma a fi preluate de instanțele de judecată superioare din Sibiu și Mediaș.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

juristul

Acum 8 ani

„Procesele judecătoriilor Agnita și Avrig ar urma a fi preluate de instanțele de judecată SUPERIOARE din Sibiu și Mediaș.” Judecatoriile de la Sibiu, Mediaș, Agnita si Avrig sunt de aceeași ierarhie, adică JUDECĂTORIE, instanța de judecată IERARHIC SUPERIOARA pentru toate este TRIBUNALUL SIBIU!
Raspunde

unu

Acum 8 ani

bai turnu statului nu mai cenzura s-au ce nu va convine nu dati s-a nu derajeze pe tradatori SIBIULI orcum astia vor primi ce au semanat adica scuipaturi in mecla si dispretu SIBIENILOR ziar finantat de detractori si vinzatori judetului si orasului de data asta va fi urit de tot
Raspunde

Bunea

Acum 8 ani

Bravo unu! De acord cu tine! Ziar total lipsit de profesionalism! Publica in acest ziar numai minciuni si inventii proprii! Jos Deleanu :)!
Raspunde

brrrrrrrrrrrrr

Acum 8 ani

foarte bine..mai putini procurori si judecatori =mai putina coruptie
Raspunde

alex

Acum 8 ani

cei de la csm sunt o gasca de...nu se poate asa ceva oameni buni..
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus