Marţi,
07.12.2021
Ninsori Usoare
Acum
2°C

Sibiul sensurilor unice. Primaria propune schimbarea regimului de circulatie in zonele Vasile Aaron si Calea Dumbravii | Foto

Administrația locală a publicat propunerile de modificare a regimului de circulație în două importante zone ale municipiului Sibiu: Calea Dumbrăvii și, respectiv, Vasile Aaron. Aproape 20 de străzi ar urma să aibă sens unic, potrivit propunerilor. Primarul Klaus Johannis anunța în urmă cu o lună că pe Calea Dumbrăvii se va institui sens unic. Însă propunerea lansată în studiul dat acum publicității prevede ca stradă să fie circulată într-o singură direcție pe o porțiune mult mai lungă: de la intersecția cu strada Siretului (unde va fi amplasat un sens giratoriu) și până la intersecția cu bulevardul Mihai Viteazul. În cartierul Vasile Aaron, instituirea de sensuri unice va afecta în special străzile de legătură.

Cele mai ample modificări

Mai bine de 1,3 km din Calea Dumbrăvii ar urma să aibă sens unic, circulația urmând a fi permisă doar dinspre intersecția cu strada Siretului, către intersecția cu bulevardul Mihai Viteazul. Înspre Păltiniș, circulația ar urma să fie reglementată tot cu sens unic pe strada Octavian Goga, de pe care se va putea reveni către Calea Dumbrăvii prin intermediul străzii Bahluiului, ce va avea sens dublu. Tot într-un sens de circulație (spre Gheorghe Dima) se va circula și pe Calea Cisnădiei. Cu sens unic ar urma să devină străzile Dimitrie Anghel, Argeșului, Alexandru Vlahuță, Vasile Alecsandri, J. W. Goethe, Ion Slavici, George Bacovia, Putnei, Aron Pumnul, Anton Pann și Lămâiței. Propunerile de modificare a circulației prevăd ca strada Gheorghe Dima și Rahovei să aibă două sensuri de circulație.
Pe lângă deja anunțatul sens giratoriu de la intersecția Calea Cisnădiei – Gheorghe Dima – Rahovei, ar urma să fie amenajat un sens giratoriu și la intersecția Calea Dumbrăvii – Siretului.

Circulația în Vasile Aaron, modificată pe străzile de legătură

În cartierul Vasile Aaron, modificările regimului de circulație ar urma să afecteze doar străzile de legătură: Electricienilor, Șoimului și Iezer - parțial (Șureanu va rămâne cu același sens unic), respectiv Negoveanu și Șteflești.
Tot în cadrul acestor modificări este prevăzută și amenajarea unui nou sens giratoriu la intersecția străzii Semaforului cu Negoveanu și Iezer.
Sibienii care au propuneri legate de aceste intenții de modificare a circulației le pot depune la Centrul de informații pentru cetățeni din cadrul Primăriei Sibiu, în atenția Direcției Tehnice.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

38 comentarii

sofer

Acum 8 ani

Bacovia si Putnei sunt si acum cu sensuri unice deci nu au cum sa \"devina\'
Raspunde

O idee parfum

Acum 8 ani

O sa ajungem atractie turistica ca fiind singurul oras din lume cu giratorii din 50 in 50 de metrii. Dragi soferi puneti bani deoparte de planetare. Eu am ajuns sa cred ca directia aia din Primarie cu ideile astea geniale ar trebui denumita Directia Dorel.
Raspunde

.

Acum 8 ani

dar nu se mai opresc ?? oare chiar trebuie dat peste cap orasul asta de tot ?
Raspunde

turist

Acum 8 ani

Calea Dumbravii cu sens unic? E o strada ce putea avea doua benzi pe sens nu sens unic!!!!!!!!!!!
Raspunde

unu\'

Acum 8 ani

@2:Dar si cu cele mai multe BMW-uri,Mercedes-uri si Dacii 1100,pentru ca (cele bune)au exclusiv tractiune spate!!!
Raspunde

@2

Acum 8 ani

cati \"metrii\" de ore chiuleai de la scoala?
Raspunde

BYBY

Acum 8 ani

Sens unic=BENZINA M-AI MULTA POLUARE M-AI MULTA+ SE LUCRA DE TOT K, AU RUPT TOT.DE CE NU SE FACE PE PORTIUNI, CHIAR TREBUIE SA BAGAM BANI DOAR IN MASINI, PE MUNCEL STADA E M-AI INGUSTA DECAT ERA, BORDURILE SUNT FRECATE DE JEANTI NU CRED CA REZISTA UN AN!
Raspunde

@6

Acum 8 ani

Ce imi mai place de gramaticieniiiiiiiii astia care se baga in seama desi nu au nimic de zis. Pun pariu ca tu te udai tot cand citeai pe Eminescu ca ce iti mai placeau rimele imperechiate. Ia zi tu cate ore de \'citit\' ai pe apometre? cu siguranta mai multe decat am chiulit eu. Fa acum o analiza sintactica si morfologica a frazei si da-ne gata pe toti.
Raspunde

un sibian

Acum 8 ani

fara cuvinte....creierele goale din primarie se joaca cu nervii nostrii...pe banii nostri isi bat joc...
Raspunde

GEORGESCU

Acum 8 ani

CU UNICELE , HAI CA-I BINE, DAR CE FACEM CU GIRATORIILE SI NEMERNICELE DE TRECERI DE PIETONI DE LANGA ELE. NEICUSORILOR NUMA SEMAFORIZAREA VA LAMURII CACAUA. EXEMPLU: CLUJUL. PARFUM NU ALTA
Raspunde

valeo

Acum 8 ani

Nu va mai vaitati si va dati cu pareri cu comment-uri ca niste tzatze la poarta. FACETI CEVA, nu numai trafic pe siteurile ziarelor ! \"Sibienii care au propuneri legate de aceste intenții de modificare a circulației le pot depune la Centrul de informații pentru cetățeni din cadrul Primăriei Sibiu, în atenția Direcției Tehnice.\"
Raspunde

nicu

Acum 8 ani

cred ca primaria are contract cu benzinari nu credeti stimati soferi sau posesori de masini sau de ce nu cu taximetristi care asa fac mai multe ocoluri si le intra bani mai multi
Raspunde

Cetateanul turmentat

Acum 8 ani

Singurul SENS UNIC benefic Sibiului ar fi SIBIU ->>>>>>>>> VALCEA!
Raspunde

misto

Acum 8 ani

daca fac soimului si electricienilor cu sens unic, atunci politistii care stau cu radarul la trecerile de pietoni vor fi in ilegalitate, adica pe contrasens? asa voi castiga in instanta orice proces. uite si un lucru bun din toata aceasta nebunie
Raspunde

@cetateanul turmentat

Acum 8 ani

LOOOL! asta mi-a placut
Raspunde

nelu giratoriu

Acum 8 ani

o idee foarte buna cu sensuri unice si giratori la intersecti asa este in lumea civilizata asemenea comentari inpotriva ar stirni risu va idobitocit rau cripto - comunisti si vrem s-a fim europeni bai SIBIUL are o structura de drumuri de 800 ani cind nu erau masini acum sunt peste 200 000 de masini sunteti precum copii rasfatati vreti de toate parcari ,cite doua benzi pe sens s-a circulati cum va taie capu tipic romanesc ,continuati domnule primar si lasati circotasi si vesnic nemultumiti in pace si o propunere un giratoriu si in zona st cel mare -bilea -moldoveanu e benefica pentru fluidizarea traficului ati facut un adevarat oras european si asta doare tare pe detractori+frustati si ofticosi mult succes incontinuare
Raspunde

Like \"nelu giratoriu\"

Acum 8 ani

@16 Subscriu!
Raspunde

profesor de gramatica

Acum 8 ani

bai asta cu gramatica sub perina mai laso jos o tot dai inainte cu eminescu bai ciobane eu am vacante cita scoala ai tu eu spre deosebire de tine am facut scoala la km 0 in sibiu pun pariu ca nu sti unde este km 0 tu cind ai venit in sibiu umblai pe mediana bulevardului n balcescu in haita cu consateni tai cu basca in cap costum si tenisi cu radio gloria dat la maxim sa auda tot centru muzica populara salutai pe toata lumea ca pe la tine la tara asa mai laso aia cu gramatica vino cu comentari pe ce se scrie in articol ofticosule ca orcum nu vei ajunge nici la unghia mica a lui JOHANNIS asta este durerea ta mare nu gramatica
Raspunde

Altu\' @ 18. profesor de gramatica

Acum 8 ani

De geaba ai citit ca tot sluga in primarie la un sas reterdat ai ajuns. Chiar nu-ti dai seama ca te pishi contra vantului pe aici? Hai PA!
Raspunde

19+

Acum 8 ani

Hai, ia-te repede ca am scris \"de geaba\" despartit, ca oricum altceva nu pricepi din lumea din jurul tau.
Raspunde

K.Samuel

Acum 8 ani

Tocmai am fost in concediu in Spania pentru o saptamana si am avut masina inchiriata. In oraselul in care am stat langa Barcelona, aproapie fiecare intersectie avea sens giratoriu si 80% din strazi erau cu sens unic. Circulatie foarte buna, foarte fluenta si din cauza faptului ca in intersectii cu cedeaza trecerea te asigurai doar intr-o parte.<br><br>In strazile din cartiere, mai ales Vasile Aaron sau alte cartiere aglomerate, se impun sensurile unice pentru a castiga un numar insemnat de locuri de parcare.<br><br>Trebuie sa ne adaptam traficul la nevoile zilei de astazi, iar cei care se plang ca li se strica planetarele in sensurile giratorii, sa circule cu viteza redusa sau sa faca cum spuneau, sa puna bani deoparte.
Raspunde

@nelu giratoriu (16)

Acum 8 ani

Or fi drumuri de vreo 800 de ani (dar nu peste tot) insa in trecut si nivelul la care se ridicau cladirile era mai jos. Priveste pe multe strazi si vei vedea ca s-au ridicat case tot mai inalte chiar daca strazile nu permit asa cum zici. Aia o fi chiar o fatalitate? Nimeni nu poate stopa inaltarile, nu?
Raspunde

ioio

Acum 8 ani

@16 FOARTE TARE!!!!! SUBSCRIU!!! FACEM O PETITIE!!!!
Raspunde

tare frate

Acum 8 ani

SENS UNIC SIBIU -> Ramnicu VALCEA
Raspunde

@nelu giratoriu

Acum 8 ani

Citez: (corectiile din paranteze imi apartin) \"o idee foarte buna cu sensuri unice si giratori(giratorii) la intersecti (intersectii) asa este in lumea civilizata asemenea comentari (comentarii) inpotriva (impotriva)ar stirni (starni) risu (rasul) va (v-au) idobitocit (indobitocit) rau cripto - comunisti (comunistii) si vrem s-a (sa) fim europeni bai SIBIUL are o structura de drumuri de 800 ani cind (cand) nu erau masini acum sunt peste 200 000 de masini sunteti precum copii (copiii) rasfatati vreti de toate parcari ,cite(cate) doua benzi pe sens s-a (sa) circulati cum va taie capu (capul) tipic romanesc ,continuati domnule primar si lasati circotasi (carcotasii) si vesnic nemultumiti (nemultumitii) in pace si o propunere un giratoriu si in zona st cel mare -bilea(Balea) -moldoveanu e benefica (benefic?) pentru fluidizarea traficului ati facut un adevarat oras european si asta (ii) doare tare pe detractori+frustati (frustrati) si ofticosi mult succes incontinuare (in continuare)\" Oare de ce toti analfabetii au ceva de comentat??? Eu m-am saturat !!!! PUNETI DRACULUI MANA PE CARTE SI INVATATI SA SCRIETI ROMANESTE!!!!! DACA NU SUNTETI IN STARE, STATI IN MOCIRLA VOASTRA SI NU MAI EMITETI PARERI!!!! NU INTERESEAZA PE NIMENI PAREREA UNOR ANALFABETI!!!!
Raspunde

hihi

Acum 8 ani

@cetateanul turmentat iti inramez commentul
Raspunde

God 2.0

Acum 8 ani

La biciclisti nu va ganditi? E greu cu toacla in Sensu giratoriu,lasa ca in 2 ani, alta strategie apare cand sunt prea multe biciclete:))
Raspunde

sibian

Acum 8 ani

Bani de giratorii inutile se gasesc dar pentru aparate de resuscitare la spital nu si ne miram ca la noi nu-i ca la altii si mor copii nevinovati.
Raspunde

john

Acum 8 ani

am ametit privind sagetile alea; ptr. biciclisti va fi mai rau cu mai multe giratorii. Sunt nemultumit in ceea ce priveste discontinuitatea acestor sensuri unice: creste consumul, uzura cutiei si sunt zone unde traficul nu s-a imbunatatit, ba invers (vezi Victoriei cu Banatului, dimineata) si exemplele pot continua. Undeva ceva nu se leaga. Acum privind harta, eu daca vin din Paltinis si merg spre Strand, pe unde o iau?? Stanga stanga dreapta etc, mori incet...
Raspunde

un sibian

Acum 8 ani

Argesului trebuie sa ramana sens dublu, str Avrig la fel. Ar ajuta foarte mult pe cei care se duc spre Calea Poplacii, plus ca strada este suficient de lata pentru nivelul de trafic. In rest, s-au dovedit destul de eficiente giratoriile din oras, n-am ce zice.
Raspunde

DAR DE CE????

Acum 8 ani

DE CE ???!!!DE CE ???!!!DE CE ???!!!DE CE ???!!!DE CE ???!!!DE CE ???!!!DE CE ???!!!DE CE ???!!!DE CE ???!!!DE CE ???!!!DE CE ???!!!DE CE ???!!!DE CE ???!!!DE CE ???!!!DE CE ???!!!DE CE ???!!!DE CE ???!!!DE CE ???!!!DE CE ???!!!DE CE ???!!!DE CE ???!!!DE CE ???!!!DE CE ???!!!DE CE ???!!!DE CE ???!!!DE CE ???!!!DE CE ???!!!DE CE ???!!!DE CE ???!!!DE CE ???!!!DE CE ???!!!DE CE ???!!!DE CE ???!!!DE CE ???!!!DE CE ???!!!DE CE ???!!!
Raspunde

RASPUNS

Acum 8 ani

DE PROSTI!!!!!DE IDIOTI !!!! DE TAMPITI !!! ...In frunte cu tampitu de primar care propune (pentru care aveam o admiratie, dar deja mi se cam duce ) Daca face toata zona dumbravii sensuri unice ne am dus dracu .Si in V.Aron se CIRCULA FOARTE BINE si cum e acum la fel si pe dumbravii.
Raspunde

haha

Acum 8 ani

Sibiu oras turistic .......,la Paltinis ajungeti prin Ciresica si in Ciresica prin Cisnadie si nu uitati sa faceti un giratoriu si la Sevis pentru cand iasa ciurda...Apropo mergeti in cimitir au pus aia si pe acolo sens unic pe aleea revolutionarilor.
Raspunde

pentru Directia Tehnica

Acum 8 ani

Amplasati si cate o troita in mijlocul fiecarui sens giratoriu pentru cei care isi vor pierde viata pe trecerile de pietoni pozitionate la nici 5m de iesirile din sensul giratoriu.
Raspunde

George

Acum 8 ani

Felicitari
Raspunde

dan

Acum 8 ani

ca sa plec de pe siretului spre strand si sa ma intorc acasa fac turul orasului!!!!!!!!!!!! asa scapam de poluare!!!! felicitari fdgr in frunte cu comandantul suprem! heil!
Raspunde

Un sibian

Acum 8 ani

O mare, mare, mare , mare idiotenie! Eu imi doresc o petitie! Cine stie ce e de facut rog sa publice aici pe site!
Raspunde

SCCofdyd7z5f

Acum 7 ani

Uninsured motorist coverage is optional. But if QuotesChimp can afford it we urge you to purchase it. If you don't, the only protection you have if you are hit by an uninsured driver will be your med pay, which is rarely enough to pay for all of the bills of a serious accident. The additional expenses of your injury�such as medical bills beyond that covered by med pay, lost wages, and pain and suffering�will simply not be covered if you don't have the pro�tection of uninsured motorist coverage.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus