Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

James Gandolfini a murit la doar 51 de ani!

James Gandolfini, celebru prin rolul Tony Soprano în serialul HBO "Clanul Soprano", a decedat la vârsta de 51 de ani, în Italia, a anunţat miercuri presa americană.

Actorul a murit în urma unei crize cardiace, potrivit site-urilor Variety şi TMZ.

Potrivit bbc.co.uk, Gandolfini se afla în Italia pentru a participa la un festival de film organizat în Sicilia.

James Gandolfini a devenit celebru cu rolul "naşului" din "Clanul Soprano", care a rulat pe micile ecrane timp de opt ani, iar ultimul episod al acestei saga a unei familii de mafioţi din New Jersey, difuzat în Statele Unite pe 11 iunie 2007, a fost urmărit de mai multe milioane de spectatori. Pentru că ultimul episod al serialului nu a dat lămuriri exacte despre destinul "naşului", mulţi au speculat că va urma un lungmetraj, însă producătorii au negat acest lucru.

Calificat de New York Times ca, "poate, cea mai mare operă a culturii americane din ultimii 25 de ani", serialul "Clanul Soprano" a obţinut, de la crearea sa în 1999, cu 126 nominalizări şi 21 premii Emmy, dar şi cinci Globuri de Aur. Gandolfini a câştigat pentru rolul lui Tony Soprano 3 premii Emmy şi un Glob de Aur. La începutul lunii iunie, "Clanul Soprano" a fost desemnat serialul cu cel mai bun scenariu din istoria televiziunii americane, într-un top alcătuit de Sindicatul scenariştilor americani (Writers Guild of America).

După serialul "Clanul Soprano", James Gandolfini a jucat pe Broadway, în piesa "God of Carnage", fiind elogiat de critica de specialitate. El a mai jucat pe Broadway în 1995, în piesa "On The Waterfront".

James Gandolfini a mai jucat în filme precum "Iubire adevărată/ True Romance" (1993), "Familie în stil italian/ Italian Movie" (1993), "Un mafiot la Hollywood/ Get Shorty" (1995), "12 oameni furioşi/ 12 angry men" (1997), "Mexicanul/ The Mexican" (2001), "Toţi oamenii regelui/ All the king's men" (2006), "Ucide-i cu tandreţe/ Killing them softly" (2012).

Gandolfini a produs, în 2007, documentarul "Alive Day Memories: Home from Iraq", în care a intervievat 10 veterani ai războiului din Irak. Al doilea său documentar a fost lansat în 2010 - "Wartorn: 1861-2010" analizează impactul stresului posttraumatic asupra soldaţilor care au participat la diferite războaie din istoria Americii şi asupra familiilor acestora.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus