Vineri,
19.04.2024
Ceata
Acum
2°C

8,3 milioane de lei pentru scurtarea unui drum cu zece km

Asfaltarea celor opt kilometri de drum care leagă Poiana Sibiului de Dobârca ar permite utilizarea acestei rute pentru legătura dintre Poiana și DN1, mai scurtă cu aproximativ zece kilometri față de ruta utilizată în prezent, Poiana Sibiului – Rod – Tilișca – Săliște. Asfaltarea traseului Poiana Sibiului – Dobârca necesită o investiție estimată la 8,3 milioane de lei, cu tot cu TVA, din calculele reprezentanților Consiliului Județean Sibiu.
În prezent, primii 7,5 km de la Poiana Sibiului la Dobârca sunt acoperiți cu balast și piatră spartă, într-o stare avansată de degradare. Pe restul drumului se circulă pe un traseu deviat, din balast amestecat cu pietriș. ”Necesitatea promovării investiției este dată în principal de starea de degradare a drumului, dar și de contribuția acestuia la dezvoltarea regională locală, prin asigurarea unui transport sigur de călători, corespunzător activităților economice și sociale ale populației și valorificarea potențialului turistic al zonei prin asigurarea unor condiții optime de deplasare”, se arată într-un raport de specialitate.
Deocamdată, în ședința de joi a Consiliului Județean Sibiu vor fi aprobați indicatorii tehnico-economici ai investiției de modernizare a drumului, urmând ca în viitor să fie identificate și sursele de finanțare.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

io

Acum 10 ani

alta afacere , cautati prin vile si terenuri , interesele .
Raspunde

un sibian

Acum 10 ani

sa plateasca poienarii drumul ala. Dar in bani, nu in oi si branza!!
Raspunde

unu

Acum 10 ani

prosti mai sunteti...mergeti voi acolo sa locuiti si sa trebuiasca sa faceti naveta si dupa aia mai comentati
Raspunde

siby

Acum 10 ani

Ar fi frumos si necesar ca toate drumurile judetene sa fie asfaltate si marcate corespunzator. S-ar devolta datorita infarstructurii multe afaceri locale sau zonale!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus