Vineri,
19.04.2024
Partial Noros
Acum
2°C

Surprindere printre elevi: si anul acesta, tot poezie "a picat" la BAC

Prima probă scrisă din cadrul Bacalaureatului de anul acesta – cea la Limba și literatura română - a adus din nou poezia în atenția elevilor. Spre dezamăgirea unor dintre ei.
La fel ca și anul trecut, elevii care au susținut anul acesta examenul de Bacalaureat s-au arătat surprinși de ultimele subiecte propuse în cadrul primei probe scrise. Interpretarea unui text poetic studiat aparținând autorilor Tudor Arghezi, Ion Barbu sau Lucian Blaga i-a pus în dificultate pe unii elevi sibieni, chiar dacă alții s-au declarat mulțumiți de prestația lor. “A fost acceptabil, dar se putea și mai bine. Ne așteptam la roman, nu la poezie la partea a treia. Am emoții pentru că o să urmeze istoria”, a declarat  Andreea Grădinaru, elevă a Liceului de Artă din Sibiu.
Proba a fost accesibilă și pentru elevii de la profilele reale. „Am știu, a fost mai ușor decât mă așteptam. Dar nu-mi place pentru că e vorba de interpretare literară, iar eu sunt mai bun pe partea de logică. Nu îmi fac probleme pentru examenele la matematică și informatică, deoarece mă descurc mult mai bine pe partea de real”, precizează Alexandru Cosma de la Colegiul Național “Gheorghe Lazăr”.
Cei care și-au autoevaluat prestația au spus că se așteaptă la note de 7 sau 8. Pe susținătorii Bacalaureatului îi așteaptă alte emoții pe 2, 3 și 5 iulie, când vor fi evaluați la limba maternă, matematică/istorie, respectiv proba la alegere a profilului sau specializării: Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică pentru real și Geografie, Filosofie, Logică și argumentare, Economie, Psihologie sau Sociologie pentru profilul umanist.
Rezultatele se vor afișa în 8 iulie, până la ora 12:00, iar contestațiile se vor putea depune în aceeași zi până la ora 16:00.

de Krisztina Gaal, Roxana Mihaela Manta

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

unu\'

Acum 10 ani

La Politie: - Stiti, cînd lonică m-a trîntit pentru prima dată pe spate si mi-a dat chilotii jos am fost atît de surprinsă încît aproape... cît pe ce... aproape... - Ce aproape? - Aproape că începusem să mă opun.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus