Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Trei terenuri de baschet apar in Piata Teatrului

Asociația Eco Sport Team organizează în perioada 19 – 21 iulie, în Parcarea Teatrului, cel mai mare turneu de baschet 3 X 3 din regiune. Scopul declarat de a dezvolta la nivelul comunității sibiene o atitudine pro-sport și de a contribui la promovarea acestui sport în rândul tinerilor.

“Sibiu Streetball este în primul rând un festival al baschetului pentru că, pe lângă competiția propriu-zisă, am conturat o serie de activități conexe, special pentru spectatori. Evenimentul este la a 5-a editie însă anul trecut a fost primul an în care s-a jucat pe suprafață omologată, cu echipamente profesionale de joc. Este un standard pe care am promis că îl vom menține și în următoarele ediții.” a declarat Andrei Dinu, unul dintre organizatorii evenimentului.

Federația Internațională de Baschet a anunțat la începutul acestui an că a depus la Comitetul International Olimpic documentația necesară pentru ca baschetul 3x3 să devină sport olimpic începând cu următoarea ediție,  Rio de Janeiro 2016.

Proiectul FIBA este susținut atât de federațiile naționale de specialitate cât și de promotorii competițiilor de baschet 3x3 din întreaga lume, printre care și Asociatia Eco Sport Team care organizează acest turneu după standardele internaționale, după regulamentul FIBA, cu panouri omologate, timpi de atac, sistem de contorizare a greșelilor personale, etc.

Pe cele trei terenuri amenajate în Parcarea Teatrului, peste doua săptămâni se vor întrece aproximativ 100 de echipe, împărțite pe patru categorii de vârstă, până la 14, 18, peste 18 și 35 de ani. Cea mai disputată categorie va fi cu siguranță categoria OPEN unde organizatorii vor pune la bataie premii în bani de 2.000 EUR. Echipa câștigătoare va primi o sumă de 1.000 EUR, cea clasată pe locul 2, 700 EUR iar locul 3 va încasa un cec de 300 EUR. Valoarea premiilor oferite în produse pentru restul categoriilor este de 3.000 EUR

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

un sibian

Acum 10 ani

Super! Ceva cu adevarat laudabil!
Raspunde

UN IUBITOR AL SPORTULUI

Acum 10 ani

SPORTUL = SANATATE, FELICITARI ORGANIZATORILOR
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus