Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

"Manifestul Futurismului" se joaca pe Podul Minciunilor

Asociaţia Sibiu 1191 a pregătit pentru acest sfârşit de săptămână un nou spectacol de avangardă - „Manifestul Futurismului”, de Tommaso Marinetti, care face parte dintr-un lanţ de 10 spectacole aparţinând proiectului "Sibiul şi Avangarda".

Spectacolul va avea loc pe Podul Minciunilor şi sub Podul Minciunilor, fiind printre puţinele spectacole jucate în această locaţie. "Noi nu mai vrem să ştim de trecut, noi, futurişti tineri şi puternici!" - declama Thomasso Marinetti în 1909 iniţiând divorţul avangardist de arta canonică.

“Futurismul este o mișcare a modernismului artistic italian, celebrând noua eră a tehnologiei moderne. Inițiatorul mișcării este poetul Filippo Tomasso Marinetti care, în 1909 publică Manifestul futurist. Revolta futuristă împotriva tuturor tradțiilor culturale merge mână în mână cu glorificarea "frumuseții vitezei", cultul mașinilor și al societății contemporane. Metropolele europene, care se dezvoltă într-un ritm alert la începutul secolului al XX-lea, pulsând de vuietul asurzitor al traficului rutier în care primele automobile își croiesc drum prin mulțimea de pietoni, bicicliști și trăsuri, expresie a dorinței de mobilitate a omului - iată cadrul în care a luat naștere futurismul", spun organizatorii.

Andreea Gabor şi Matei Şorop sub direcţia lui Timur-Felix Mihancea dau voci posibilelor lecturii manifestelor "Să ucidem clarul de lună" şi "Manifestul futurist".

Spectacolele vor avea loc vineri, 12 iulie şi sâmbătă 13 iulie, de la ora 21:30, în Piaţa Mică, la Podul Minciunilor, iar intrarea va fi liberă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

Vladimir St. Calomfirescu

Acum 10 ani

Uite ca din aceste motive s-o oprit ploaia.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus