Marţi,
23.07.2024
Partial Noros
Acum
31°C

Antreprenori de top vin la Sibiu pentru a-i invata pe elevi cum sa faca afaceri

Universitatea Lucian Blaga deschide săptămâna viitoare ”Școala de vară” cu un eveniment ce aduce la Sibiu cinci antreprenori de top din România, membrii ai Romanian Business Leaders. Cele cinci personalități care vor încerca să stârnească interesul tinerilor în ceea ce privește antreprenoriatul sunt: Dragoș Anastasiu, Virginia Oțel, Lucian Anghel, Horațiu Pârvulescu și Octavian Bădescu.

Dragoș Anastasiu este Președintele Grupului Eurolines România, care reunește cea mai mare rețea de agenții de turism din țară și unul dintre cei mai importanți transportatori rutieri de persoane. Din 2011, rețeaua de agenții a grupului Eurolines reprezintă brandul TUI în România, cel mai cunoscut jucător din piața turistică la nivel mondial. 

Virginia Oțel este communication leader la Garanti Bank, a absolvit Academia de Studii Economice București, Facultatea de Planificare și Cibernetică Economică, în 1986, deține un master în Management și Administrație Publică la Universitatea Liverpool (Marea Britanie) și un Executive MBA de la ASEBUSS, în colaborare cu University of Washington din Seattle, SUA.

Lucian Anghel este managing director al companiei Building Support Services - lider pe piața de Property & Facility Management - și unul dintre fondatorii Asociației de Facility Management din România (ROFMA). BSS administrează un portofoliu de peste 200 de clădiri de birouri comerciale, industriale, parcuri logistice și rețele de sedii, totalizând peste 2,3 milioane de metri pătrați (de exemplu: Europe House, Europolis Park Bucharest, Petrom City, River Place, AFI Palace Cotroceni, Hornbach și Washington Residence).

Horaţiu Pîrvulescu este director de audit al biroului Ernst & Young Timișoara din octombrie 2011, Horațiu Pîrvulescu a preluat această funcţie după patru ani în care a fost director financiar în mai multe companii. Horațiu este membru al Asociaţiei Contabililor Autorizaţi din Marea Britanie (ACCA), al Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR) şi al Camerei Auditorilor Financiari din România (CAFR).

Octavian Bădescu este director general al PrioriPost. Antreprenor cu investiții în sectorul serviciilor și experiență managerială de peste 10 ani în curierat rapid, Octavian Bădescu s-a implicat, de-a lungul timpului, în diferite proiecte antreprenoriale din sfera marketingului direct, a cercetării de piață și a comerțului online. Este, totodată, un investitor activ pe bursele din România și Statele Unite ale Americii.

Evenimentul va avea loc luni, 15 iulie, de la ora 14:00, în Aula Magna a Universității Lucian Blaga.

Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu organizează în perioada 15-21 iulie Școala de Vară adresată elevilor din clasa a XI-a, cu tematica “Alege-ți cariera smart”.

Școala de Vară este unul dintre proiectele dezvoltate de ULBS sub egida Universitatea Elevilor și vizează schimbarea atitudinii acestora față de pregătirea lor pentru viața profesională și alegerea carierei potrivite.

Timp de 6 zile, peste 150 de elevi din 8 județe vor deveni studenți „de vară” la Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu, participând la workshop-uri menite să îi ajute să descopere oportunitățile oferite de cele peste 75 de specializări ale universității. Iar pentru ca experiența studențească să fie completă, elevii vor locui în căminele universității, vor lua masa la cantină și se vor distra la serile studențești.

Obiectivul şcolii de vară este de a ajuta elevii să îşi aleagă profesia potrivită.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

callas

Acum 11 ani

\"cariera potrivita\"??? In Romania sunt intre timp mai multi manageri someri decat strungari cu job, si cum sta ULB in ranking-ul romanesc la coada, noapte buna!
Raspunde

mda

Acum 11 ani

E si asta o chestie, sa te imbeti cu apa rece! Oare doare si capul a doua zi?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus