La această salată totul ţine de cât este de acră. Combinația de lamaie şi sumac chiar dă salatei un gust deosebit. Este foarte bună lângă un grătar.
Ingrediente:
Pentru sos:
- 300ml ulei de masline
- 2 lămâi, numai sucul şi coaja
- 1 cățel de usturoi, zdrobit
- 4 linguri de sumac
- sare si piper negru proaspăt măcinat
Pentru salată:
- 1 pâine pitta, ruptă în bucăți mici
- 8 prune roșii, fără sâmburi
- o jumătate de castravete, decojit, tăiate în bastoane de 5cm
- o jumătate de ardei verde, tăiat în fâșii
- 8 ridichi, feliate
- 1 ceapă, feliată
- un pumn de rucola
- 1 salată verde lăctucă
- o mână de frunze de mentă proaspătă
Metodă de preparare:
Pentru sos, se pun uleiul de masline, sucul de lamaie şi coaja, usturoiul pisat și sumacul într-un castron şi se amestecă pentru a se combina. Se condimentează, dupa gust, cu sare şi piper negru proaspăt măcinat.
Pentru salată, se aşează bucăţi de pitta, roşii, castraveţi, ardei, ridichi, ceapă, frunze de rucola, frunze de salata și frunze de menta într-un castron mare şi se condimentează, după gust, cu sare şi piper negru proaspăt măcinat.
Pentru a servi, se toarnă sosul peste salată şi se amestecă uşor pentru a acoperi uniform salata cu dressing.
Sursa: http://www.bbc.co.uk/food/recipes/fattoush_86811
Sumacul
Sumacul - Rhus Coriaria sau oțetarul mirositor - este o plantă care crește în diverse regiuni de pe glob, în special în Africa și America de Nord. Drupele sau fructele acestei plante sunt acoperite cu un puf roșiatic, ele sunt folosite drept condiment prin pisarea lor după uscare. Planta crește sub formă unei tufe sau a unui arbust. Sumacul se folosește în special în bucătăria Orientului Mijlociu, pentru a adaugă un gust de lămâie salatelor și cărnii. În bucătăria arabă, este folosit condimentul pentru aperitive precum humus și adăugate în salate precum Fatoush-ul din bucătăria libaneză.
Pâine Pitta
Este ca o lipie, are o formă ovală, plată şi se prepară în general în Orientul Mijlociu. Acesta poate fi deschisă pentru a forma un buzunar, care pot fi umplut cu o varietate de amestecuri.
Rucola
Rucola este bogată în potasiu și vitamina C, uleiuri volatile și esențiale, mirosin (o enzimă naturală care contribuie la sistemul imunitar) și fier. Frunzele trebuie recoltate tinere, înaintea perioadei de înflorire (altfel devin amare). Se folosesc proaspete în salate, uneori doar pentru a da aromă, alteori ca ingredient principal. Modurile de preparare sunt diverse și țin de tradițiile culinare zonale.
Salata verde – lăctucă
Face parte din familia Asteraceae, însă originea ei nu este cunoscută exact. Este o specie legumicolă anuală, cu o perioadă de vegetație scurtă, de 35-40 de zile. Rădăcina este pivotantă și prezintă numeroase rădăcini secundare, ce se răspândesc în primii 15-20 cm de sol. La suprafața se formează o rozetă de frunze, pe măsură ce cresc, se acoperă una pe cealaltă, și astfel se formează căpățâna.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 601
Ultimele comentarii
Acum 10 ore
Dragan Cristina
Acum 10 ore
Emil
Acum 10 ore
Hermannstädter
Acum 10 ore
Valentino Versace
Acum 11 ore
John