Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Unde ar mai investi austriecii la Sibiu: in turism si mediu

Oamenii de afaceri din Austria văd în România, și Sibiu mai ales, o zonă atractivă din punct de vedere investițional. O delegație economică din landul Austria Superioară s-a întâlnit, luni, la Sibiu, cu autoritățile locale și câțiva oameni de afaceri cărora le-au enumerat domeniile de care sunt interesați. ”Mediul, turismul și serviciile sunt domenii care sunt atractive. Pentru noi, România este cel mai important partener din această regiune a Europei. Practic, pentru Austria România este a 14-a țară în care exportăm. Numai din landul Austria Superioară, în 2012 au fost exportate în România bunuri și servicii în valoare de două miliarde de euro”, a declarat președintele Camerei de comerț și industrie a Austriei Superioare, cel care a condus delegația economică la Sibiu.
Acesta a fost însoțit de mai bine de zece oameni de afaceri austrieci, ”dornici să profite de această ocazie pentru a dezvolta relațiile”, cu afaceri orientate pe logistică, transporturi și mase plastice. Investițiile în protecția mediului și reducerea consumului de energie sunt un domeniu care prezintă un real interes pentru austrieci, au anunțat reprezentanții acestora.
Din partea Sibiului, în afara autorităților publice locale, la întâlnirea cu delegația austriacă au participat doar trei oameni de afaceri sibieni: Mircea Bulboacă, președintele grupului de firme Con-A, Gheorghe Aldea, proprietarul și managerul Redal, vicepreședinte al Camerei de comerț, industrie și agricultură a României, și Ilie Grădinar, în calitate de reprezentant al Universal Business SA.

Dezvoltare economică între Universități

La Sibiu a fost prezent și unul din prorectorii Universității din Linz, cotată pe locul 64 la nivel internațional. ”Dorim să dezvoltăm în plan economic relația cu Universitatea din Sibiu”, a anunțat reprezentantul mediului academic austriac, adresându-se lui Ioan Bondrea, rectorul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu. ”Eu am venit să port o discuție cu reprezentantul Universității, cu care noi avem deja parteneriate. Nu mai departe de săptămâna trecută am fost și la Viena, pentru a semna un parteneriat de colaborare pentru Facultatea de Medicină”, a declarat Bondrea.

Forumul de discuții a avut loc în cadrul sălii de ședințe a Primăriei Sibiu. Delegația economică a fost întâmpinată de primarul Klaus Johannis, iar pe parcursul discuțiilor acestea au fost ”moderate” de viceprimarul Astrid Fodor. Din partea autorităților sibiene au mai participat Bogdan Trif, directorul Agenției de protecție a mediului Sibiu, și Negoiță Pioară, directorul Serviciului de gospodărire a apelor Sibiu.
După ora 16:30, la sediul Consiliului Județean Sibiu a mai fost programat un alt forum de discuții, la care au fost anunțați alți oameni de afaceri sibieni, dar și parlamentari, consilieri județeni și directori de societăți din subordinea CJ Sibiu.

Austria, prin investițiile străine realizate în ultimii 20 de ani, reprezintă a doua țară europeană ca importanță economică în România, după Olanda și înaintea Germaniei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

bun

Acum 10 ani

un lucru foarte bun asa vom avea o indepedenta de mitici de la centru care ne conecteaza si fura bani platiti de noi toti sibieni prin taxe si impozite ,find unul dintre primele trei judete la dat si ultimile la primit ,le dam la alti s-a faca stadioane,patinoare ,sali de sport si bazine de inot nu ca trebuie dar asa vrea muschi lor ,libertate economica si administrativa pentru sibiu si aduse deconcentratele vindute de nesibieni inapoi bani s-a ramina pentru dezvoltarea judetului si sibiului ,nu pentru mofturile iresponsabile a unor asa zisi conducatori cu apucaturi de luat cu japca de la alti
Raspunde

mai bun

Acum 10 ani

si \"s-a invetii s-a scri\" :)
Raspunde

@bun

Acum 10 ani

profesoara ta de limba romana mai bine s-ar sinucide !
Raspunde

horsti

Acum 10 ani

adevaru este ca noi sibieni suntem prosti cu spume. noi stam cu gura cascata si aiustrieci sa vina sa doneze slobojz la sibieni in carie si in esofag.
Raspunde

io

Acum 10 ani

supusi austro - unguri , securitatea ungureasca lucreaza in timp ce noi ne certam ca oile . Si in guvern , partide , primari , institutiile statului , s-au infiltrat unguri . O sa va faca la fel ca lui DOJA sau ION ROATA .
Raspunde

salistean

Acum 10 ani

de 20 de ani numai vorbe, vorbe, vorbe...asteptam FAPTE, FAPTE, FAPTE, dar daca nimeni din Sibiu nu se sinchiseste, ramane Ro. piata de desfacere pentru bunurile produse in alta parte, chiar si pentru mancare . E nevoie de straini sa va faca turism, sa va umple aeroportul, sa va deschida ochii la frumusetile naturale din jurul Sibiului? E nevoie de straini sa va invete cum se ingrijeste mediul? Nu, e nevoie de interes si de pricepere la \"alesii\" vostri, de specialisti in absorbtia fondurilor europene, dar mai intai de bunavointa.
Raspunde

samuel

Acum 10 ani

Bai, ce mai incercau sa ne convinga slugile lui Iohannis ca vine Mercedes la Sibiu... Ia luati de aici: Concernul german Daimler, care a anunţat în aprilie o investiţie de 300 de milioane de euro în România, a inaugurat oficial miercuri la Sebeş unitatea de producţie pentru montaj cutii de viteză automate pentru autoturismele de lux Mercedes-Benz, fiind create astfel circa 250 de locuri de muncă, conform AGERPRES.
Raspunde

guliver

Acum 10 ani

Se repete povestea REHAU..,mai bine sa stea la ei acasa decat sa vina si la cea mai mica adiere SA FUGA CA LASII
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus