Vineri,
09.12.2022
Parțial Noros
Acum
11°C

Competitii sportive, teatru si concerte in acest weekend la Sibiu

Sibienii au şi în acest sfârşit de săptămână zeci de motive ca să nu rămână în casă. Spectacole de teatru în Piaţa Mare, turneu de streetball, concerte ROA și raku şi multe altele.

Weekend-ul debutează cu Sibiu Streetball. Pentru al doilea an consecutiv Sibiul găzduiește un turneu de streetball la standardele impuse de Federația Internaționale de Baschet. Asociația Eco Sport Team organizează cea de-a cincea ediție a turneului de baschet 3 la 3, Sibiu Streetball. Pe lângă competiţia propriu-zisă, cei prezenți pot asista și participa la diferite concursuri conexe: aruncări de trei puncte, aruncări libere, concursuri de slam dunk, concursuri de îndemânare şi vor avea parte de multe alte surprize pregătite de organizatori.

65 de echipe din Sibiu, Arad, Baia Mare, Constanța, București, Cluj, Timișoara, Brașov, Tg. Mureș, Oradea, Medias și Ploiești vor lua startul acestei ediţii. În această seară și sâmbătă seara, spațiul va fi transformat într-o locație de concerte, pe scena montată în Parcarea Teatrului vor cânta raku și cei de la ROA. raku va cânta în prima zi a turneului, vineri, 19 iulie, de la ora 21:30, deschizând astfel seria manifestărilor extra-sportive conturate în jurul evenimentului. Trupa ROA (Rise of Artificial), una dintre cele mai apreciate trupe de electro ale momentului, concertează sâmbătă, 20 iulie, de la 21:30.

Cei care vor să înceapă weekend-ul cu un film, pot să vadă la cinema Arta „White House Down”, în regia lui Roland Emmerich, cu Channing Tatum şi Jamie Foxx.

Poliţistul John Cale (Channing Tatum) a primit un răspuns negativ la cererea sa de a se angaja în Secret Service, în mult visata echipă ce răspundea de protecţia preşedintelui american, James Sawyer (Jamie Foxx). Nevrând să o supere cu această veste rea, el o invită pe fiica lui într-o vizită la Casa Albă. Chiar în timpul turului de vizitare, Casa Albă este luată cu asalt de un grup paramilitar înarmat până în dinţi.

Filmul va rula vineri, sâmbătă şi duminică, de la orele 14:00, 16:30. 19:00, 21:30, la cinema Arta. Preţul unui bilet este de 12 lei.

Proiectul „Sibiul şi Avan¬garda” continuă cu spectacolul „Spiritul lui Urmuz”. Spectacolul este ralizat pe baza a trei poveşti avangardiste ce poartă semnătura lui Urmuz - “După furtună”, “Cronicarii” şi “Algazi şi Grummer".

Sibienii îl vor putea vedea vineri 19 iulie şi sâmbătă, 20 iulie, de la ora 17:00, în zona fântânii din Piaţa Mare.

Anul acesta Caravana Metropolis a ajuns și la Sibiu şi s-a oprit în Piața Mică. Caravana Metropolis aduce în România un concept popular peste hotare, “Cinema în aer liber”, împreună cu cel mai mare ecran gonflabil din România, de 120 m², și un proiector de 17.000 de lumeni, care au uimit publicul, anul trecut. Filmele selectate împacă toate gusturile, atât pe ale cinefililor, cât și pe ale amatorilor de distracție și relaxare într-un spațiu deschis.

Filmul “Născut a doua oară (Twice Born)” poate fi văzut vineri, 19 iulie, de la ora 21:30 - în regia lui Sergio Castellitto, prezentat în avanpremieră în România, a fost selecţionat la Toronto și este o frumoasă poveste de dragoste ce îi are ca protagoniști pe Penelope Cruz și pe Emile Hirsch (Into the Wild).

Sâmbătă, 20 iulie, de la ora 21:30 nu trebuie ratat “Superstar” care este prezentat în avanpremieră în România şi a făcut parte din competiția Festivalului Internațional de Film de la Veneția. Filmul spune povestea unui bărbat obișnuit, care descoperă într-o zi că a devenit extrem de faimos.

Ultimul film este “Iubire (Amour)”, care va putea fi văzut duminică, 21 iulie, ora de la 21:30. Filmul lui Michael Haneke, este câştigător al Oscarului pentru cel mai bun film străin şi al marelui premiu de la Cannes de anul trecut. Filmul spune o povestea sensibilă de dragoste, petrecută la vârsta a treia. Intrarea la proiecții este gratuită.

La Teatrul Gong se va juca duminică un spectacol pe care copiii nu trebuie să îl rateze - „Sophiechen und der Riese”, o adaptare scenică de David Wood după Roald Dahl.

În rolul principal o regăsim pe Sophie, care descoperă nu numai că uriașii există cu adevărat, dar se și împrietenește cu cel mai blând dintre ei. Împreună vor avea parte de aventuri minunate și vor lupta din răsputeri împotriva lui Înghite-Hălci și Sfarmă-Pietre care amenință să distrugă specia umană. Cu siguranță veți îndrăgi atât povestea, cât și personajele spectacolului și veți intra într-o lume fabuloasă, unde totul este posibil și orice vis e cu putință.

Spectacolul va avea loc duminică, 21 iulie, de la ora 11:00, la Teatrul Gong.

Weekend-ul se va încheia cu „Zburătorul– Omul în spaţiu”, un spectacol special, cu obiecte supradimensionate şi un foc de artificii care va dura zece minute.

„Zburatorul – Omul în spaţiu este un spectacol de teatru şi dans, realizat cu ajutorul efectelor speciale, muzicii, artificiilor şi al proiecţiilor video. Un omagiu adus celor două personalităţi sibiene care au deschis calea omenirii spre Univers - Conrad Haas si Hermann Oberth. Este un spectacol pentru toată lumea, are un mesaj filozofic uşor de transmis omului cult, dar în acelaşi timp poate fi foarte bine perceput de omul simplu”, a spus regizorul Mc Ranin.

Spectacolul va avea loc duminica, 21 iulie, de la ora 21:30, în Piaţa Mare. Intrarea este liberă

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

Daniel

Acum 9 ani

La cinema Arta ruleaza incepand de azi (vineri) Despicable me 2 si nu White house down
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus