Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Regele Albert al II-lea a abdicat. Philippe a devenit regele Belgiei

Regele Albert al II-lea al Belgiei a abdicat duminică în favoarea fiului său mai mare Philippe. Albert al II-lea, în vârstă de 79 de ani, a semnat actul de abdicare în cadrul unei ceremonii transmise în direct la televiziune, în Palatul Regal din Bruxelles, în prezenţa Guvernului şi Corpurilor constituite. Mii de persoane purtând culorile roşu, galben şi negru, culorile naţionale, l-au ovaţionat duminică pe noul rege Philippe, la Bruxelles, strigând "Trăiască regele!", informează Mediafax. La ora locală 13.00 (14.00, ora României), noul cuplu regal a apărut la balconul Palatului Regal, declanşând uralele celor 8.000 până la 10.000 de persoane care aşteptau de câteva ore, sub un soare arzător. Această afluenţă este însă mai redusă decât se aşteptau autorităţile. Ele au strigat "Trăiască regele!" şi "Trăiască regina!", în franceză şi olandeză. Unii au cerut un "big kiss" de la noul cuplu regal. Regele Philippe, care a depus jurământul cu trei sferturi de oră mai înainte, sărută mâna soţiei sale, Mathilde, strălucitoare în rochia de mătase naturală. Noilor suverani li se alătură predecesorii lor, Albert şi Paola, iar mulţimea izbucneşte în aplauze. Încă de duminică dimineaţa, câteva sute de belgieni, tineri şi bătrâni, francofoni sau flamanzi, s-au reunit deja în faţa Catedralei Saints-Michel et Gudule pentru a saluta familia regală venită să asiste la un Te Deum pe 21 iulie, Ziua Naţională.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

este adevarat si real

Acum 10 ani

nemti si francezi , suedezi - olandezi , i-si baga coada , dracu stie , in cotor bate vintu . Sa vina spanioli sa-i educe . Si la noi se incearca la fel , de catre magarii , imperatori civilizati , drepti ca funia in sac . Si coroanele regale s-au curcit intre ei , precum ciobani cu oile . La fel ca in antichitate ; regele a murit , traiasca noul rege .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus