Vineri,
27.01.2023
Ceata
Acum
-1°C

Mediesean de 32 de ani, diagnosticat cu malarie

Un bărbat de 32 de ani din Mediaș, județul Sibiu, a fost diagnosticat cu malarie. Bărbatul se află la Clinica de Contagioase din Cluj, după ce s-a prezentat în stare destul de gravă la Unitatea de Primiri Urgențe din orașul său.

"Cazul se află în evidențele noastre și este monitorizat. Deocamdată, pacientul a fost transferat la Cluj, pentru îngrijiri de specialitate", spune purtătorul de cuvânt al DSP Sibiu, dr. Simona Berariu.

Bărbatul a efectuat o vizită în Africa, în urmă cu câteva săptămâni, unde a și contractat boala. El a prezentat stări febrile înainte să plece de pe continentul african, s-a prezentat la spital și a primit tratament pentru malarie. Întors în țară, medieșeanul a continuat să facă febră, însă pentru că starea sa era ceva mai bună, a plecat în concediu pe litoral. În urmă cu câteva zile, s-a prezentat la Urgențe în Mediaș, cu febră foarte mare și stare generală alterată. El a fost transferat imediat, cu o ambulanță SMRD, la Clinica de Contagioase din Cluj. Malaria este o boală infecţioasă transmisă de ţânţari. Simptomele iniţiale ale malariei cuprind dureri de cap, febră moderată şi greaţă. În cazul în care nu este tratată, malaria poate duce la deces..

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 252

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus