Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Urmatorul pachet de strazi pregatit pentru reabilitare are nevoie de 11 milioane de lei

Nouă străzi propuse spre reabilitare cuprinde pachetul Calea Poplăcii – Calea Dumbrăvii – Turnișor, străzi pentru care urmează a fi aprobați indicatorii tehnico-economici în următoarea ședință a Consiliului Local Sibiu. Valoarea totală estimată a lucrărilor pe cele nouă străzi este de 11 milioane de lei, inclusiv TVA, iar sursa de finanțare va fi, cel mai probabil, următorul împrumut pe care Sibiul îl va accesa de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.
Cele nouă străzi incluse în pachetul pentru care vor fi adoptați indicatorii tehnico-economici sunt Cindrelului, Bobâlna, Piața Prahovei, Doamna Elena Cuza, Cibinului, Toamnei, Castorului, Plugarilor și Colinei. Lungimea totală a străzilor amintite este de trei kilometri, iar valoarea finală a lucrărilor va fi stabilită după atribuirea contractelor de execuție.

Cea mai amplă lucrare este cea de pe strada Cibinului, care face legătura între Orașul de Jos și cartierul Terezian, pe malul drept al râului Cibin, lucrare de reabilitare estimată la 4,7 milioane de lei, cu tot cu TVA. La fel ca și celelalte străzi incluse în acest pachet, starea drumului este proastă, asemeni trotuarelor. Lucrările de reabilitare, în toate cazurile, includ și refacerea rețelelor de apă și canal.
În cazul atribuirii lucrărilor, reabilitările nu ar trebui să dureze mai mult de șase luni, conform studiilor de fezabilitate ce vor fi supuse votului consilierilor locali.

 

Stradă

Indicatori tehnico-economici

Lungime (ml)

Realizarea investiției

Cindrelului

485.066

125

6 luni

Bobâlna

931.866

226

6 luni

Piața Prahovei

1.266.424

420

6 luni

Doamna Elena Cuza

282.766

81

6 luni

Cibinului

4.699.643

810

6 luni

Toamnei

326.248

121

6 luni

Castorului

604.455

191

6 luni

Plugarilor

2.013.057

901

6 luni

Colinei

432.530

144

6 luni

Total

11.042.055

3019

 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

elena cuza

Acum 10 ani

elena cuza nu e strada, e fundatura si putea sa mai astepte; edilii ar trebui sa se gandeasca in primul rand sa refaca strazile circulate, pe unde sunt liniile de autobuz: gusteritei, strungului, macaralei, malului, raului, metalurgistilor, maramuresului, sunt doar cateva exemple...
Raspunde

q10

Acum 10 ani

liniste totala despre str.LUPENI care a primit o noua canalizare si mai se fac doar unele sapaturi ptr.legarea uno case.Totul este secret de stat,nu stim se inlocuiesc si retelele de gaz ,apa,se vor monta lampi cu LED-uri ptr.iluminatul public econo- mic si aspectuos,cablul RCS coboara subteran????
Raspunde

vali

Acum 10 ani

Strada Timisoara cand o veti include pe lista strazilor care vor fi reabilitate? Este praf si pulbere, printre singurele strazi fara asfalt si pline de noroaie din zona Piata Cluj, alaturi de Odesa, Arada, Deva., General Balan, Margaretelor etc. Sau aceasta zona nu aduce atatea venituri bugetului local, precum altele, ca sa merite reabilitarea strazilor?!
Raspunde

Bai Vali,

Acum 10 ani

cu ce***sa fac? Eu le-as face toate, si alea de zice ala de la nr. 1, dar nu pot. Nici restul forumistilor creca n-au cum sa vi le faca, asa ca mereti la primarie si spuneti-le la aia. bine?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus