Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Vestea buna: Avem productie agricola cu 25 la suta mai mare

Conducerea Direcției Agricole și pentru Dezvoltare Rurală Sibiu a declarat pentru Turnul Sfatului că producția agricolă înregistrată vara aceasta în Sibiu este, în medie, cu 25 la sută mai bună decât cea de anul trecut.

Astfel, la orz se înregistrează anul acestea o producție de 3 tone la hectar iar la orzoaică de toamnă cu aproape 50 la sută mai mare, de la 1,2 tone la hectar cât a fost în 2012 la 2,6 tone la hectar cât se înregistrează până în prezent. În ceea ce privește grâul, creșterea este de aproape 25 de procente, de la 2,4 tone la hectar în 2012, la 3,8 tone în 2013, după primele estimări.

”Producția bună se datorează în primul rând condițiilor meteorologie favorabile de anul acesta dar și a unui efort mai mare al fermierilor sibieni. Această producție crescută deja se reflectă în prețuri mai mici în piețe”, a declarat Stelian Iliu, directorul DADR Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

11 comentarii

Un sibian

Acum 10 ani

De la 1.2 tone la hectar la 2.6 tone la hectar (orzoiaca de toamna) cresterea este de 50% !!!!! -va rog sa mai calculati!!!!!!! Iar la grau de la 2.4 tone la hectar in 2012 la 3.8 tone la hectar in 2013 cresterea este de 20%!!!!! As dori sa stiu unde a facut acest domn Stefan Dobre clasele I-VIII. Intrebarea de mai jos cat fac 5 plus 10 cred ca ar trebui sa fie intrebat domnul Serban Dobre!!!!
Raspunde

K.Samuel

Acum 10 ani

De regula astia care zbiara atat de mult ca antecomentatorul meu, se inseala, tocmai pentru ca au impresia ca sunt mult mai inteligenti decat ceilalti, de la care se asteapta sa faca cele mai simpliste greseli. Iar ei, in inteligenta lor debordanta, in loc sa ne lumineze cu modestie si buna-credinta, se ratoiesc cu sute de semne de exclamare si cuvinte jignitoare. Insa tocmai aceasta atitudine ii umple de ridicol, mai ales atunci cand propriile afirmatii, dau dovada de o lipsa crasa de inteligenta, sau poate denota doar ignoranta.<br><br>Cresterea de la 1.2 la 2.6 este de aprox. 115%, adica un pic mai mare decat dublul sumei originale. Mai mult cresterea de la 2.4 la 3.8 este de aproape 60%. Cred ca in calculele d-voastra ati cam socotit procentajul sumei initiale din suma finala. Ori nu asa se socoteste cresterea dragul meu matematician iritat de nivelul nostru prea scazut de cunostinte. <br><br>Cred ca sunteti unul din aceia care acuzati tot timpul guvernantii ca umfla cifrele atunci cand prezinta statistici ale economiei nationale...
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

...de unde rezultă fără doar şi poate, că matematica e mai grea decât agricultura.
Raspunde

plecat departe

Acum 10 ani

Na ca m-ati distrat. Si felicitari K.Samuel pentru comentariu. Citind asa pe parcurs, am tot recalculat si eu ca nu-mi venea sa cred ca ambii (stimatul redactor si primul comentator) sunt total gresit. Acum nu mai stiu cat e 3 plus 7... :))) Sunteti de minune :)))
Raspunde

michael

Acum 10 ani

nu conteaza...in romania fie ca avem o productie mai mare fie ca e mai mica ... tot rau este ! din pacate ...
Raspunde

gogu de gogu

Acum 10 ani

da\' cu planu\' cincinal cum stăm?
Raspunde

Taranul

Acum 10 ani

1. La ce an secetos a fost 2012 orice mm de precipitatii in plus in 2013 aduce aceasta veste \"buna\". 2. Multumim guvernantilor din 1990 incoace pentru aceste realizari marete in epoca post-ne-comunista. 3. Media recoltei in Bavaria intre 2006-2012 se ridica undeva la 7t pe ha de grau - cu adevarat o agricultura multi-seculara in Romania! Prin urmare multumim partidelor democratice unice ca 1. au improprietarit taranii, dar i-au lasa in fundul gol si 2. nu au investit nimic in agricultura tarii, care ar fi putut hrabi pana la 80 milioane locuitori ai planetei....in schimb se importa peste 70% din produsele agro-alimentare! Bravos si la mai mare!
Raspunde

piine amara

Acum 10 ani

ba lasatio jos cu raportarile de tone la hectar avem cea mai scumpa piine din europa si este singuru aliment acesibil la vreo trei sferturi din tara asta tot vedem pe alesi neamului cu se lauda ca putem hrani 80 000 000 de locuitori ,bai la ce pamint are tara asta piinea ar trebui pe gratis ,parca se laudau astia de sunt acum la cascaval ca reduce TVA la alimentele de baza printre care si piinea ,dar vad ca invers a scumpit cu 25 la suta ,astia sunt smecheri tare fura de la noi cu doua miini si ne da inapoi cu virful degetelor
Raspunde

Un sibian

Acum 10 ani

Pentru intelectualul de la 2 ( probabil autorul articolului)In primul rand calculeaza fara aproximari adica 116% ,respectiv 58% .(In facultate calculam cu patru cifre dupa virgula) Problema grava ca acesta este nivelul de \"crasa inteligenta\" al intelectualilor de mai sus. Pentru K.Samuel ,unde ai vazut cuvinte jignitoare ? Poate trebuia sa-ti scriu in germana. Probleme de acest fel le fac elevii in clasa a III-a (nu trebuie sa fii matematian), nu un jurnalist . Cat despre a lumina cu modestie pe K.Samuel putem doar daca este in clasele I-VIII,altfel este cam tarziu (este valabil si pentru jurnalist).
Raspunde

iar eu pt. 9

Acum 10 ani

Las-o balta prietene. Ai calculat gresit, nu-i capat de viata. De exemplu: de la 1.2 o crestere de 100% inseamna 2.4, adica dublu. 2.6 e putin mai mult de atat, deci 116%. P.S. Mi se pare mie sau jos raspunsul e tot timpul 10? Acum am 8+2.... Sper sa nu valideze stimatul redactor calculul, ca nu se mai posteaza :)))
Raspunde

siby

Acum 10 ani

Da asa-i, productia se reflecta in pretul mai mic din piete si in nivelul de trai tot mai scazut...paradoxal nu? Pai au avut grija sa ne ridice preturile la produsele de baza: servicii, utilitati, transport...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus