Marţi,
27.10.2020
Ceata
Acum
5°C

Targul Olarilor aduce 220 de mesteri olari la Sibiu

28 August 2013 15:41

220 de meşteri din centre renumite ca Horezu, Corund, Oboga, Glogova, Marginea, Obârşa, Rădăuţi vin la Sibiu în perioada 6-8 septembrie pentru a participa la Târgul Olarilor.

„Minunăţiile artei olăritului tradiţional pun stăpânire pe Piața Mare la fiecare început de septembrie. Târgul Olarilor, cel mai vechi eveniment cultural al Sibiului de azi aduce în oraș 220 meşteri renumiți. Fiecare meşter îşi etalează creaţiile, dând posibilitatea localnicilor şi turiştilor să se târguiască şi să asiste la demonstraţii practice pe roata olarului. Târgul funcţionează ca o adevărată şcoală pentru tinerii atrași de meşteşugul olăritului, aceştia putând să îi întâlnească pe meşteşugarii recunoscuţi ai acestei arte”, spun organizatorii.

Sibienii vor putea să admire şi să achiziţioneze din târg obiecte decorative, oale, ulcele, căni, farfurii şi multe altele.

Vizualizari: 181

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

6 comentarii

Georg

Acum 7 ani

Pe vremuri, in Hermannstadt, Targul Olarilor (atunci UTIL, nu de Colectie) NU S–A TINUT in Piata Mare.. Totdeauna pe actuala Tipografilor. Uitati–va la poze vechi inainte de 1918. Ar trebui revigorate turistic SI celelalte strazi..Nu totul in Piata Mare. Si eu as fi pentru evenimente si la Varoneni si Hipodromeni acasa..Fie si numai taiatul porcului legat cu sfoara la piciorul din spate, IN FATA bLOCULUI..Asta TRADITIE.
Raspunde

gogu

Acum 7 ani

Unde ai vazut tu porc taiat in fata blocului? Cand e plin de macelarii cine se mai cazneste cu taiatul porcului?!
Raspunde

Georg

Acum 7 ani

2. gogu (IP 89.44.148.57) Unde ai vazut tu porc taiat in fata blocului? Cand e plin de macelarii cine se mai cazneste cu taiatul porcului?! (21:41:43)_____ Stimate DOMNULE Gogu, Domnia-Voastra nu stie poate ca era TRADITIE sa se taie porcul in fata blocului. La Hipodromeni si Varoneni.. AM VAZUT, de multe ori......si se parlea animalul acolo.Si se adunau pruncii sa primeasca ureche si codita parlite.. Poate nu ati vazut Domnia-Voastra si de aceea v-am comunicat PRIETENESTE, dar nu tragandu-ma de bracinar cu necunoscuti. De aceea am scris ca ERA TRADITIE, nu neaparat ACTUALITATE...
Raspunde

@3 georg

Acum 7 ani

Scuze pt. ca v-am tutuit, dar asta e o meteahna a mediului electonic. Da, am primit si eu in copilarie ureche si codita de la purcel, dar in ograda bunicilor, nu la blocul 34 sau T5 in Hipodrom sau in Vasile Aron> Pe vremea lui Ceasca era permis asa ceva?
Raspunde

gogu

Acum 7 ani

3. Georg (IP 188.105.112.234) _________ Va urez stimate DOMNULE Georg sa-mi sugeti brebenelul PRIETENESTE conform TRADITIEI, fara sa ma trageti de bracinar.
Raspunde

Georg

Acum 7 ani

Pe vremea lui Ceasca era permis asa ceva? Permis? cine cerea permisiune?...Chiar la Revolutie, unii impuscau alt(ele) bateau covoare de credeai ca da cu tunul. altii taiau porci..Toate de-odata...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus