Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Agentia de Mediu Sibiu: Prospectiunile seismice pentru hidrocarburi au toate avizele favorabile

În urma articolului “Proteste impotriva exploatarii gazelor de şist pe Valea Hârtibaciului si Zona Târnavelor”, publicat miercuri în ediția online a ziarului nostru, Agenţia pentru Protecţia Mediului Sibiu precizează faptul că prospecțiunile beneficiază de toate avizele favorabile. În plus, APM Sibiu menționează că prospecțiunile sunt pentru hidrocarburi și nu gaze de șist.

Agenția pentru Protecția Mediului a emis decizia etapei de încadrare pentru proiectul “Lucrări de achiziţie date seismice – prospecţiuni seismice în perimetrul RG 03 Transilvania Sud”, propus a fi amplasat pe teritoriul jud. Sibiu.

”Menţionăm că Decizia etapei de încadrare a fost emisa numai după ce s-au obţinut avizele favorabile din partea custozilor siturilor Natura 2000:

- nr. 22/12.03.2013 din partea Administraţiei Târnava Mare - Hârtibaciu, Societatea “Progresul Silvic” Sibiu, cu referire la RO SPA 0099 Podişul Hârtibaciului,

- nr. 23/12.03.2013 din partea Administratiei Tarnava Mare - Hârtibaciu, Societatea “Progresul Silvic” Sibiu, cu referire la RO SCI 0227 Sighişoara – Târnava Mare,

- nr. 147 N/22.03.2013 din partea Administraţiei Microregiunea Valea Nirajului, Asociaţia Microregională Târnava Mică - Bălăuşeri, Sovata, Asociaţia Grupul Milvus, cu referire la RO SCI 0186 Pădurile de stejar pufos de pe Târnava Mare.” a transmis joi conducerea instituției.

 Mai mult, Bogdan Trif - directorul APM Sibiu subliniază faptul că aprobarea emisă nu are nimic de-a face cu gazele de șist. ”Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale a emis aviz pozitiv pentru executarea de prospecţiuni seismice 3D pentru hidrocarburi în perimetrele avizate.  Conform documentaţiei depuse, precizăm faptul că lucrările de achiziţie din blocul RG03 pentru care s-a emis actul de reglementare din partea Agenţiei pentru Protecţia Mediului Sibiu, nu au ca scop identificarea gazelor de şist”, a declarat Bogdan Trif.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

14 comentarii

Mihai

Acum 10 ani

Si gazele de sist nu au tot CH4 in compozitie? Ce-i cu vrajeala asta cu hidrocarburile?
Raspunde

x

Acum 10 ani

La cate otravuri vor injecta in pamant, cutremurele vor fi doar un inconvenient minor
Raspunde

titu

Acum 10 ani

nenorocitii de la mediu dupa ce ca o freaca toata ziua ne mai si otravesc. ce mutra de inteligent, precis nu l-a pus partidul in functie :)
Raspunde

haha

Acum 10 ani

Dar gazele de şist nu sunt tot hidrocarburi, tâmpiţilor?
Raspunde

deci cititorii

Acum 10 ani

stiu mai multa chimie decat responsabilii din domeniu! La cat de priceputi sunt directorii -au sanse sa ajunga ministrii!
Raspunde

L.S.

Acum 10 ani

Directore, ai cumva si doctorat? “Gazul de şist” este gaz natural şi conţine, în special, metan. Gazul natural este un amestec de hidrocarburi saturate (alcani), metan (CH4), etan (C2H6), propan (C3H8), hidrocarburi nesaturate, alchene sau olefine, și hidrocarburi aromatice
Raspunde

halooooo

Acum 10 ani

Voi nu vedeti ca astia de la mediu va tot spun ca nu e vorba de gaze de sist??? Arunca Turnul sfatului o duda si voi muscati ca prostii. Cititi articolul nu va mai lasati manipulati.
Raspunde

Mihai

Acum 10 ani

interesele cui le apara asta de la mediu?
Raspunde

sibian

Acum 10 ani

bogdan triff-sclav ideal pentru a fi pe funcție,habar nu are!
Raspunde

pt halooooo

Acum 10 ani

Nu trebuie sa citesti articolul sa intelegi ,ci doar sa fi absolvit 8 clase! Atunci ai fi stiut ce sunt hidrocarburile!
Raspunde

...

Acum 10 ani

trifule, miroase-ti singur be$hinyle si bea-ti singur 3,14shatul. ai avizul meu favorabil
Raspunde

toti

Acum 10 ani

boii astia care ocupa functii de conducere la deconcentrate sunt niste pupincuristi politici. fac pariu ca daca de la partid maine ii spune sa anuleze avizele favorabile, le va anula. asta nu stie meserie, asta e un papagal politic
Raspunde

Salvati Rosia Montana

Acum 10 ani

Miting in Piata Mare la ora 19. Duminica, 8 septembrie , la ora 17. Doar uniti suntem puternici! Va multumesc! facebook.com/events/622733087779554/
Raspunde

Georg

Acum 10 ani

PE MORMANT SA-TI PUNA AVIZ FAVORABIL.___Dau iarasi Copy-paste, dar NUMAI ultima parte. Nu stiu dac AVIZATUL stie ce este gazul metan si din ce se compune, deci de fapt ESTE implicit AVIZAT pozitiv:___Dar nu doar apa este infestată, mai există şi aerul care devine la fel de periculos în jurul acestor baze de exploatare. O atestă raportul primarului unui orăşel aflat pe punctul de întâlnire a zece conducte de transport de gaze. Ele transportă 300 de milioane de metri cubi de gaz zilnic. Toate locurile în care mai multe conducte se întâlnesc au o staţie de compresie care comprimă gazul ce intră în conducte. Acestea aruncă apoi gazul natural în aer, toate firmele vor spune exact acelaşi lucru – cum că gazul nu rămâne în aerul de deasupra staţiei, sau zonei în care se află aceaste. Însă adevărul e că genul acesta de explicaţii sunt doar pentru naivi, în realitate se întâmplă ca gazele respective să rămână sub formă de nor chiar în zona exploatată. Şi avem aşa: substanţe cancerigene şi neurotoxine. Lista e beton: benzen, disulfura de dimetil, disulfura metil etil, trimetil benzen, dietil benzen, tetrametil benzen, naftalină, sulfură de carbon, disulfură de carbon, metil şi dimetil piridină, etc. Toate acestea cauzează: diverse forme de cancer, leziuni cerebrale, malformaţii embrionilor umani şi nu numai, fisuri ale măduvei osoase, hemoliză, plus diverse alte boli. Și acestea toate doar la o primă evaluare. Urmăriți documentarul Gasland, găsiți informații tehnice complete despre metoda fracturării hidraulice.___ ***pandoras.realitatea.net/life/proteste-anti-proiect-de-lege-rosia-montana-si-de-exploatare-a-gazelor-de-sist-in-toata-tara-31378.html
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus