Sâmbătă,
19.09.2020
Innorat
Acum
11°C

Un sibian, cat pe ce sa fie europarlamentar

08 Septembrie 2013 22:36

Liberalii au două posturi de europarlamentari rămase libere după ce Ramona Mănescu a fost numită ministru al Transporturilor, iar Cristian Bușoi a fost numit șef al CNAS. Pe poziția 15 pe lista candidaților PNL la alegerile europarlamentare din 2009 s-a aflat sibianul Roberto Dietrich, cel care cel puțin teoretic putea aspira la unul din locurile rămase libere de europarlamentar. ”O să se discute această problemă cel mai probabil sâmbătă, la Mamaia. Eu nu mai fac parte din Delegația Permanentă a partidului, pentru că nu mai sunt președinte al Cluburilor Studențești Liberale. Nu se știe momentan cine va ocupa aceste poziții, se va discuta în interiorul partidului. O să vedem”, spunea Roberto Dietrich în urmă cu două săptămâni. Doar că la Mamaia s-a concretizat doar un post de europarlamentar, cel pe care îl va ocupa Eduard Hellvig. Și cel de-al doilea loc s-a ocupat câteva zile mai tâzrziu, după ce liberalii au decis să-l trimită la Bruxelles pe Ovidiu Silaghi. Eduard Hellvig era doar cu o poziție pe liste, în fața sibianului Roberto Dietrich, adică pe locul 14.
Avantajul sau dezavantajul listelor de la alegerile europarlamentare este că partidul poate decide pe oricine să trimită la Bruxelles, în cazul în care se vacantează o poziție, nefiind obligat să numească pe cel care urmează în listă, așa cum este cazul la alegerile locale. Dacă nu ar fi fost așa, în locul lui Bușoi și Mănescu ar fi devenit europarlamentari Ovidiu Silaghi și Magor Csibi. Silaghi are însă acum o problemă de imagine după ce i s-a respins accederea în funcția de ministru al Transporturilor dinc auza dosarelor , iar Magor Csibi este considerat mort pe linie politică el fiind șeful unei organizații internaționale de mediu. Urmează apoi Cătălin Turliu, despre care se spune că ar avea probleme cu verificarea CNSAS  Următorul este avocatul Cristian Cojocaru, demisionat între timp din partid, urmează apoi Ionel Muscalu, cel care nu a reușit în urmă cu o lună să fie ales în funcția de președinte al organizației municipale PNL Giurgiu, Iulian Surugiu, membri de frunte al PNL care ar avea șanse să prindă al doilea loc și Paul Pușcariu, un fost director Electrica din Brașov, consilier local. Urmează apoi Roberto Dietrich. Singura șansă a sibianului era ca organizația de tineret a PNL să fi făcut un lobby puternic pentru Dietrich, altfel cel mai probabil va merge la Bruxelles, pe ultima sută de metri, Eduard Hellvig și Ovidiu Silaghi. Cât despre viitoarea listă pentru alegerile europarlamentare, PNL Sibiu și-a propus promovarea unui sibian în primele zece poziții. ”Avem un target stabilit de 25% în județ. Cred că este realizabil. Este important ce candidat ai și eu cred că Sibiul merită și ar trebui să aibă un candidat în primii 10 pe listă. Sper că vom găsi omul potrivit, ca să-l putem promova în primii 10 pe listă. Acest candidat trebuie să fie din Sibiu, să locuiscă în Sibiu”, susține președintele PNL Sibiu, Mircea Cazan. 

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

VOTANT

Acum 7 ani

bai nu se vede ca sibiul este tot timpu pus pe planu doi la numiri in functi importante ,acolo nu ai loc de ,iasoveni ,clujeni si alti galagiosi si rezultatele se vad la pretentile absurde pe care le sustin uitativa la mascariciul ala de nitu ce ofuscat si stricat la mate era cind s-a propus ca sibiul s-a fie capitala regionala si exemplele pot continua ,bai parlamentari de sibiu dativa la ei cu tupeu ,ca astia se crecd atotstiutori si se vede unde au bagat tara in cel mai mare ***
Raspunde

Culae din Poplaca

Acum 7 ani

Bagati-l inainte pe Zavatin, e un tanar capabil!!!
Raspunde

@1votant

Acum 7 ani

Stimabile sibiul nu este in planul 2 este in 3! In 1 e bucurestiul in 2 clujul brasov timisoara etc iar sibiul in 3 pt ca acolo ii este locul
Raspunde

Georg

Acum 7 ani

Mai are multe pũ1i de supt si numeroase galeti de spérma de inghitit pana ajunge la ciolan.
Raspunde

Alex

Acum 7 ani

Roberto Dietrich este un tanar capabil, cu mare potential politic. In opinia mea ar putea omul potrivit, la locul potrivit,la timpul potrivit ! Il sustin pentru candidatura, deoarece a mai candidat si cred ca si-a format experienta necesara pentru o viitoare campanie castigatoare, a condus organizatia CSL SIBIU cu mare daruinta si este un baiat deosebit.
Raspunde

lol

Acum 7 ani

Roberto Dietrich....asta da nume de sibian roman adevarat
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus