Marţi,
20.05.2025
Innorat
Acum
16°C

Producatori din noua judete la editia aniversara a Targului de bucate traditionale

Complexul Naţional Muzeal ASTRA, împreună cu Asociaţia Producătorilor de Produse Tradiţionale şi Ecologice ,,Mărginimea Sibiului”, Asociaţia de prietenie „Ille et Vilaine – Sibiu”, Consiliul Judeţean Sibiu şi Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Sibiu, organizează în perioada 21 - 22 septembrie 2013, în Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA (muzeul în aer liber), o nouă ediţie a Târgul de bucate tradiţionale, ediţie care matchează aniversearea unui an de la deschiderea Târgului de ţară şi trei ani de la deschiderea Târgului de produse tradiţionale şi ecologice.

La acest eveniment şi-au anunţat participarea producători din judeţele Alba, Arad, Braşov, Harghita, Hunedoara, Maramureş, Satu Mare, Sălaj şi Sibiu.

„Scopul principal al acestor târguri este acela de a promova produsele tradiţionale şi ecologice româneşti cu un gust autentic. Vizitatorii vor putea găsi, la standurile expoziţiei cu vânzare, bucate tradiţionale atent selecţionate, precum brânza de burduf Loman, sloi de oaie, „lichie” (Alba), preparate din carne de porc, rasa mangaliţa, dulceaţă de prune (silvoiţa), prăjituri şi plăcinte Maramureşene (Satu Mare), plăcintă întinsă de Turnu (Arad), kurtoş, pâine, gulaş (Harghita), virşli şi preparate din ciperci ECO (Hunedoara), pălincă (Sălaj), brânza de burduf în coajă de brad, dulceaţă de trandafiri (Brasov), telemea de Mărginimea Sibiului, urdă, unt şi produse din capră, miere şi preparate, siropuri şi dulceţuri ECO (Sibiu), şi multe altele”, spun directorul CNM Astra, Valeriu Olaru.

Standurilor cu produse li se vor adăuga ateliere culinare care vor permite familiarizarea cu modul de preparare a unor delicatese tradiţionale ce vor fi puse la dispoziţia cumpărătorilor: gulaş, ied la ceaun, miel la ceaun, plăcinte, dulceaţă de prune silvoiţa, preparate din carne de porc Mangalita, „lichie”, must stors la faţa locului, pastramă, cocoloş cu brânză, balmoş, „scovărzi”.

„Produsele cele mai căutate de sibieni de-a lungul acestui an, adică în cele 34 de ediţii desfăşurate până acum, au fost brânza d eoaie, brânza de vacă şi preparatele din carne”, spune Romeo Cristea, reprezentantul Asociaţiei Producătorilor de Produse Tradiţionale şi Ecologice ,,Mărginimea Sibiului”. 

De asemenea vizitatorii se vor bucura de un program folcloric susţinut de artişti din Alba, Hunedoara, Maramureş şi Sibiu.

Vizitarea târgului se va face pe baza biletelor şi abonamentelor de intrare în Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA.

Program

Sâmbătă, 21 septembrie

ora 10:00 - Deschiderea târgului

ora10:30 - 16:00 - Ateliere culinare

ora11:00 –13:00 - Program artistic: Cântece şi dansuri populare româneşti din zona Alba, Hunedoara, Maramureş şi Sibiu.

Duminică, 22 septembrie

ora 10:00 - Deschiderea targului

ora 10:30 – 16:00 - Ateliere culinare

ora 12:00 –13:00 - Program artistic: Cântece şi dansuri populare româneşti din zona Alba , Hunedoara, Maramureş şi Sibiu

ora 17:00 - Festivitatea de închidere a Târgului de bucate tradiţionale.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus