Vineri,
07.10.2022
Cer Senin
Acum
16°C

Gant cere ajutor de la Plumb in cazul malului de la Copsa

Deputatul minorității germane, Ovidiu Ganț l-a chestionat pe ministrul Mediului și Schimbărilor CLimatice, Rovana Plumb, cu privire la situația disperată de la Copșa Mică, unde după o investiție de șase milioane de euro în apă și canalizare, la robinetele cetățenilor curge în cel mai bun caz, mâl. ”Vă rog stimată doamnă Ministru, să-mi comunicați punctul de vedere pe care îl condeceți, stadiul realizării, situația decontării liucrărilor și data preconizată a finalizării”, cere Ganț în interpelare.
Proiectul de introducere a apei potabile de la COpșa Mică, început acum opt ani, dar nu a mai fost finanțat de Guvern de trei ani. Reţeaua de apă potabilă din Copșa a fost executată și era pe punctul de a fi finalizată, dacă finanțarea proiectului nu s-ar fi oprit. Practic, conductele există în pământ, stația de epurare este aproape funcțională, dar prin sistem nu curge apă. Constructorul, compania italiană SCA.MO.TER, nu şi-a mai primit banii de la Guvern şi a dat statul în judecată. „Suntem mai mult în tribunale decât pe teren, practic şantierul este stopat şi suntem în instanţă cu constructorul, care este în prag de faliment. El, şi noi datorită costurilor care apar. Până acum, am trimis 5 petiţii, 10 notificări, comunicate de presă... Cred că avem kilograme de corespondenţă purtate cu prim-ministrul, cu Ministrul Mediului, cu prefectul, cu preşedintele Consiliului Judeţean, cu preşedintele României...”, declara în urmă cu o lună pentru Turnul Sfatului, primarul orașului Copșa Mică, Tudor Mihașache. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

9 comentarii

Vasile

Acum 9 ani

Noi trebuie să ”demonstrăm” prin orice mijloace ”românești” cât de bine ne era cu greci de la Sometra. Autorități, treziți-vă!
Raspunde

geo

Acum 9 ani

Grecii caren de fapt erau Voiculescu si fostii lui colegi de serviciu.
Raspunde

gogu

Acum 9 ani

Sa te feresto de greci si atuci cand fac daruri! Iar noi le-am dat pe mana telefoanele si Sometra ! S-a vazut ce au facut cu Romtelecomul si la Sometra. Cu Sometra poluau toate satele din imprejurimi, plateau amenzi modice la Mediu si isi vedeau de interesele lor mai departe.
Raspunde

@3

Acum 9 ani

Nu noi le-am dat avuțiile ăstea grecilor escroci ci guvernanții de-a lungul timpului,guvernanți care au vîndut la străini cam tot ce avea mai de preț țara asta pt comisioane grase,le-au dat la străini la un preț de cel puțin 10 ori subevaluat.
Raspunde

cupru

Acum 9 ani

toti suntem constienti ca astia de ne conduc de 23 de ani au vindut totul fara s-a beneficiem si noi astia multi si prosti de ceva ,acum sunt disperati dar nu pentru noi amarasteni ,astia nu stiu s-a faca banu s-a produca s-au trezit stapini de terenuri si active ale uzinelor si combinatelor cu licitati intre iei ,si acum nu mai vine nimic de la stat ,bani cheltuiti iresponsabil s-au volatizat si acum s-a nu ajunga boschetari sunt in stare s-a vinda si pe mumasa ,a mai ramas auru si dupa acea s-a vezi trai pe noi ce este acum disperare ,sd-a vezi cum mergem cu sufertasu la cantina saracilor ,
Raspunde

@4

Acum 9 ani

Sigur ca nu noi, ci guvernantii!care n-au invatat nimic din istorie, ci doar cum sa-si rotunjeasca venitul!
Raspunde

Salvati Rosia Montana

Acum 9 ani

22 septembrie, ora 17, Piata Mare, Sibiu. Miting, autorizat, de protest impotriva proiectului de la Rosia Montana si a gazelor de sist. Uniti, salvam Rosia Montana, ultimul obstacol, inainte a se da drumul devalizarii resurselor naturale ale tarii. Sa nu lasam aceasta clasa politica de tradatori sa ne otraveasca viitorul nostru si al copiilor nostrii! In toata Europa se foloseste ~1000 de tone de cianuri pe an, la Rosia Montana se vor folosi ~13000 tone/an iar in fiecare zi se elibereaza in atmosfera 150kg acid chianhidric (gaz toxic de razboi folosit de nazisti in camerele de gazare).Cine isi imagineaza ca nu va fi afectat , se insala.
Raspunde

economist

Acum 9 ani

Bine ca Sibiul contribue si a contribuit la buget de o gramada de timp si inapoi nu ne vine aproape nimic.Nu mai trimiteti nici un ban si nici la deconcentratele de la brasov si finalizati proiectul.Monitorizati toti banii scursi din Sibiu si urmariti destinatia lor.
Raspunde

@economist

Acum 9 ani

Prietenas habar nu ai de ceea ce se intampla in economie.Daca te pricepi la facut branza nu inseamna ca stii si economie. Pt cultura ta generala afla ca sibiul primeste mai multi bani de la buget raportat la contributie decat brasovul. ***m.gandul.info/financiar/harta-banilor-din-romania-cat-da-si-cat-primeste-inapoi-de-la-bugetul-de-stat-judetul-tau-9444892
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus