Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Iliesiu: Corneliu Coposu, s-ar rasuci in mormant daca ar vedea Basescu e reprezentantul dreptei

Senatorul PNL, Sorin Ilieșiu susține că PNL este reprezentantul dreptei în România și reclamă faptul că dispariția partidelor istorice a fost misiunea ”celui mai important Moștenitor al Securității, așa cum a fost supranumit dl Traian Băsescu de către istoricul Marius Oprea”. ”În cazul PNŢCD, soluția dispariției a fost așa-zisa auto-eliminare din Parlament — misiune îndeplinită încă din anul 2000 și reconfirmată la toate alegerile care au urmat. În cazul PNL soluția dispariției a fost fuziunea cu Partidul Democrat al d-lui Băsescu — misiune îndeplinită parțial în 2007 prin fuziunea partidului d-lui Băsescu cu un grup din PNL, respectiv PLD, compus din 30 de parlamentari, formându-se actualul PDL. Scopul eliminării PNŢCD din Parlament a fost uzurparea locului pe care acesta l-ar fi ocupat de drept în Partidul Popular European după integrarea României în Uniunea Europeană”, susține Ilieșiu într-o declarație politică.
Senatorul PNL își pune cenușă în cap pentru faptul că a fost în colectivul care a condamnat crimele comunismului. ”Regret enorm că și eu am contribuit la farsa uzurpatorului Băsescu prin care acesta s-a legitimat ca fiind un autentic politican de dreapta: condamnarea crimelor comunismului, făcută în urma apelurilor mele începute în aprilie 2005, precum și a raportului neoficial al acestor crime pe care l-am redactat tot în 2005, imediat după ce dl Băsescu a declarat că nu va condamna crimele comuniste întrucât nu există un raport cu dovezi ale acestora. 
Din păcate, liderii dreptei europene nu știu nici azi că dl Băsescu a recurs la o cinică farsă, adică la o condamnare fără nici un fel de urmări, foștii torționari comuniști având și azi pensii uriașe, de aproape zece ori mai mari, de exemplu, decât salariile medicilor rezidenți. În concluzie: dl Băsescu a reușit, prin mascarada condamnării comunismului, să înșele atât liderii PPE cât și a electoratul de dreapta care, nedându-și seama că totul a fost o farsă, i-a asigurat un al doilea mandat de președinte”, mai spune Ilieșiu. ”Adevăratul simbol al anticomunismului și al Dreptei românești, Corneliu Coposu, s-ar răsuci în mormânt dacă ar vedea că tocmai dl Băsescu, inamicul anticomunismului și al Dreptei românești, s-a preschimbat în simbolul acestora”, se mai arată în declarația politică.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

15 comentarii

Cinemagia

Acum 10 ani

Ba Agamita Dandanache, s-ar rasuci in mormant si daca ar vedea ca unul ca tine, care-i facea ode filmate lui Ceausescu, reprezinta azi tot dreapta in Romania!
Raspunde

VM

Acum 10 ani

subscriu celor scrise la 1,sa speram ca jertfa si a generatiilor care au suferit de pe urma teroarei comuniste nu a fost in zadar ,
Raspunde

sibian

Acum 10 ani

Intru totul de acord cu punctul 1. Liberalii de azi sunt de dreapta ? Folosesc doar numele unui partid istoric.
Raspunde

Iliescuiule

Acum 10 ani

Am inteles: te-ai dat de trei ori peste cap si te-ai facut analist. De unde ai scos-o cu PNL de dreapta? De la IC Bartianu incoace, liberalii tot rosii au fost. Singurul de dreapta, la romani, a fost PC-ul lui Tache Ionescu si PP Carp. Se vede ca n-ai inteles nimic din istorie. De fapt, tu te pricepi la filmari. Despre ADA si planul constructiei de dreapta nici atat. Chiar daca s-au petrecut sub nasul tau.
Raspunde

brrrrrrrrrrrrrrrrrr

Acum 10 ani

PNL este numai numele....o ceata de coruptzi si flamanzi dupa posturi....nu au nimic cu Liberalii....o adunatura de zdrentze k toate partidele din MITICASTAN
Raspunde

Gruppo Combaterre

Acum 10 ani

Semnati online petitia pentru a f-i transmisa autoritatilor de resort pentru construirea celei dele doua piste la aeroportul nostru din Sibiu! Uniti suntem puternici!
Raspunde

7.

Acum 10 ani

Ce sa aterizeze pe ea ?????
Raspunde

@6

Acum 10 ani

Numarul optim de aterizari pe o pista este de 20 avioane pe ora adica pana la 480 pe zi . Azi de ex aeroportul sibiu a avut 5 aterizari. Chiar ca e nevoie si de a doua pista. Si de multe medicamente.
Raspunde

@6

Acum 10 ani

Eu propun sa mai faceti inca un turn de control daca tot va apucati de construit.
Raspunde

@6

Acum 10 ani

\"Uniti suntem puternici\" sau uniti suntem prosti gramada? Da un raspuns scris pentru \"A F-I\" transmisa autoritatiilor de resort
Raspunde

@6

Acum 10 ani

Inchid ghilimelele dupa resort
Raspunde

controlor de zbor

Acum 10 ani

Stati linistiti ca are ce sa aterizeze circotasilor.O sa va inghesuiti sa puteti ateriza, da numai noi va vom da acceptul
Raspunde

titi

Acum 10 ani

Iliesiu este unul dintre cei mai penibili parlamntari si cind tace.
Raspunde

bebe

Acum 10 ani

bai ceata lui pitigoi voi sunteti platiti la comanda s-a duceti cel mai performant aeroport din tara [sibiu ] ba cu menegeri vinduti si un presedinte fricos s-a nu deranjeze ,ba uitate la aia de la cluj ce tam tam face ,bai circotas cripto comunist ,consiliu judetean cluj ii multumeste omologului de la sibiu pentru aportu adus prin directionare a peste 300 000 de potentiali pasageri de la sibiu la cluj ,ba si tio spune unu care a zburat d pe aeroportu sibiu si nu o data tot timpul aeronava era plina ,dar cu detractori care liciteaza de vreo 2 ani si asta este o masca de a da idea ca se implica ,dute vezi capatul pistei ca este asa cum a lasato botessh cind a predat mandatul si de astia ca tine care te duci la bundestag s-a le plingi de mila banilor sibienilor ,voi astia care lucrati impotriva interesului local ar trebui s -a puna in centru o gazeta cu pozele voastre si scris scuipati aici acestia sunt detractori sibiuui
Raspunde

agramatu

Acum 10 ani

bai ceata lui pitigoi dai intrunu tipa doi ,gunoaiele le faceti tot voi ca va pus tot orasu butoaie s-a le vedeti si tot la coltu strazi le aruncati si de gropi ce s-a mai vorbim circotasule tu oecum nu o s-a ajungi primar niciodata cit mai va fi bruma asta de sasi in sibiu ,ba tu nu ai vazut ce a facut predecesoru tau in sibiu ,daca nu venea johannis in 2000 se darima sibiul ,bine ca nu tea ales pe tine atunci s-a fi vazut ce te injurau oameni ,ba a modernizat 600 de strazi din alea 700 care aratau mai mult decit jalnic ,cartieru gusterita de si apartinea de sibiu de vreo 40 de ani nu avea nici cel mai mic comfort de oras ,turnisoru deasemenea s-a nu mai vorbim lazaretu ,avea cismea de apa la capatul strazi si budele in fundu curti ,da asa suntem noi romanii ,tu sunt convins ca poate johannis sa-ti plateasca si impozitul din bani lui ca tot asa il injurui ,continua johannis ,astia care isi dau cu parereasunt din stafu lui dragnea ,de unde s-a stie ala administratie cind el pina la revolutie venea cu tatasau la piata cibin s-a vinda zarzavaturi si dormea pe saci sub cerul liber ,toaleta sio facea sub podul cibin ,acum e mare demnitar si da sfaturi economice se si vede tara varza
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus